Obnovení nevyžádané pošty v aplikaci Outlook. Průvodce krok za krokem

Programy pro filtrování e-mailů, jako je ten v Outlooku, jsou vytvořeny tak, aby automaticky odesílaly nežádoucí nebo pochybné e-maily do složky Nevyžádaná pošta a udržovaly vaši doručenou poštu čistou od nepořádku. Občas se však do složky Nevyžádaná pošta dostanou skutečné e-maily, což je frustrující a nepříjemné. Tento článek vás provede procesem obnovy nevyžádané pošty v aplikaci Outlook, pokud to někdy budete potřebovat. Budeme se také zabývat často kladenými otázkami, jako například kde se uchovávají nevyžádané e-maily a jak získat e-maily ze složky koš, a také podrobnostmi, jako například jak dlouho Outlook uchovává nevyžádanou poštu a proč může zmizet. Jak obnovit e-maily ze složky nevyžádané pošty aplikace Outlook 1. Spusťte aplikaci Outlook a přejděte do složky „Nevyžádaná pošta“ na levém panelu. Jakmile se dostanete do složky Nevyžádaná pošta, vyhledejte e-mail, který chcete obnovit. Chcete-li vyhledávání zaměřit, zadejte do vyhledávacího pole v horní části klíčová slova nebo jméno odesílatele. Jakmile vyhledáte hledaný e-mail, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Označit jako nevyžádanou poštu“. Po této akci bude e-mail vrácen do složky doručené pošty. 4. Klikněte na e-mail ještě jednou pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Nevyžádaná pošta“ a poté „Nikdy neblokuji odesílatele“, abyste zabránili označování budoucích e-mailů od stejného odesílatele jako nevyžádané. Jak dlouho se v aplikaci Outlook ukládá nevyžádaná pošta? Položky ve složce Nevyžádaná pošta jsou podle výchozího nastavení aplikace Outlook po 30 dnech automaticky odstraněny. Tento časový rámec však můžete libovolně upravit podle svých potřeb. Chcete-li změnit dobu uchovávání:

V nabídce aplikace Outlook klikněte na položku „Možnosti“ v části „Soubor“. 2. Vyhledejte část „Spuštění a ukončení aplikace Outlook“ výběrem položky „Upřesnit“ v nabídce Možnosti a posunutím dolů. 3. Vyberte položku „Nastavení automatické archivace“ a nastavte pole „Vyčistit položky starší než“ na časový rozsah, který chcete zahrnout. V závislosti na svých potřebách jej můžete nastavit na kratší nebo delší období.

Proč mi zmizela nevyžádaná pošta? Zmizení nevyžádané pošty ze složky Nevyžádaná pošta může způsobit několik faktorů: Vaše e-maily mohou být po určité době trvale odstraněny, pokud jste v nastavení aplikace Outlook nastavili automatické odstraňování položek ve složce Nevyžádaná pošta. 2. Ruční odstranění: E-mailové zprávy ve složce Nevyžádaná pošta mohou být trvale odstraněny, pokud jsou omylem odstraněny nebo pokud je složka omylem vyprázdněna bez předchozí analýzy jejího obsahu. 3. Pravidla a filtry: Nevyžádaná pošta může být přesměrována do jiného umístění, pokud jste vytvořili pravidla nebo filtry, které přesouvají určité e-maily do jiných složek. Kam se ukládají nevyžádané e-maily? Aplikace Outlook automaticky archivuje nevyžádané e-maily ve složce nazvané „Nevyžádaná pošta“. Tuto složku obvykle najdete na levém panelu rozhraní aplikace Outlook spolu s dalšími složkami, jako jsou „Doručená pošta“, „Odeslaná pošta“ a „Odstraněné položky“. Pokud složku „Nevyžádaná pošta“ nevidíte, budete možná muset kliknout na ikonu šipky vedle složky „Doručená pošta“, aby se seznam zvětšil.

V neposlední řadě je vyhledání nevyžádané pošty v aplikaci Outlook poměrně snadným postupem. Podle výše popsaných kroků můžete rychle obnovit legitimní e-maily, které mohly být omylem označeny jako nevyžádaná pošta. Chcete-li zabránit neúmyslnému trvalému odstranění e-mailů, nezapomeňte pravidelně kontrolovat složku Nevyžádaná pošta, upravit nastavení uchovávání e-mailů a dbát zvýšené opatrnosti při jejich odstraňování.

FAQ
Jsou vyhozené e-maily navždy pryč?

Ne, smazané e-maily nejsou trvale ztraceny. Obnovení nevyžádané pošty v aplikaci Outlook je název tohoto článku. Průvodce krok za krokem“ ukazuje krok za krokem, jak obnovit nevyžádanou poštu v aplikaci Outlook, a dokazuje, že existují způsoby, jak se ke smazaným e-mailům dostat.

Odstraňuje se nevyžádaná pošta automaticky v aplikaci Outlook?

Ne, nevyžádaná pošta se v aplikaci Outlook automaticky nemaže. Aplikace Outlook automaticky přesune podezřelou nevyžádanou poštu do složky Nevyžádaná pošta, ale neodstraní ji. Doporučujeme pravidelně sledovat složku Nevyžádaná pošta a nežádoucí e-maily ručně odstraňovat nebo přesouvat.

Proč se mi v aplikaci Outlook nezobrazuje nevyžádaná pošta?

Je možné, že se vám nepodaří zobrazit nevyžádanou poštu v aplikaci Outlook z několika důvodů. Jedná se o několik možných scénářů: Nastavení filtru nevyžádané pošty: Nevyžádaná pošta: Vestavěný filtr nevyžádané pošty v aplikaci Outlook zjišťuje a automaticky přesměrovává podezřelé nevyžádané zprávy do složky Nevyžádaná pošta. Je pravděpodobné, že nastavení filtru je nastaveno na vysokou úroveň a že to brání tomu, aby se e-maily objevily v hlavní složce doručené pošty a přesunuly se přímo do složky Nevyžádaná pošta. Nastavení složky:

Je také možné, že zobrazení aplikace Outlook nezobrazuje složku Nevyžádaná pošta nebo ji skrývá. Chcete-li se ujistit, že je složka Nevyžádaná pošta viditelná, zkontrolujte seznam složek.

3. odstraněné položky: Pokud jste neúmyslně odstranili nevyžádanou poštu, aplikace Outlook ji již nebude zobrazovat. Chcete-li zjistit, zda byly e-maily přesunuty do složky Odstraněné položky, nezapomeňte tuto složku zkontrolovat.

4. Pravidla a filtry: Pokud jste v aplikaci Outlook nakonfigurovali nějaká vlastní pravidla nebo filtry, mohou automaticky odstraňovat nebo přesouvat nevyžádanou poštu do jiného umístění. Zkontrolujte svá pravidla a filtry a ujistěte se, že problém není v nich. Pokud používáte aplikaci Outlook ve spojení s jinými zařízeními nebo e-mailovými klienty, může docházet k problémům se synchronizací, které brání zobrazení nechtěné pošty v aplikaci Outlook. Chcete-li zjistit, zda jsou e-maily stále dostupné na jiných zařízeních, zkuste svůj účet synchronizovat ještě jednou.

Pokud se zdá, že se žádné z těchto vysvětlení nevztahuje na vaši konkrétní situaci, doporučujeme kontaktovat podporu aplikace Outlook a požádat o další pomoc při diagnostice problému.