Jak nahrávat obrazovku iPadu na Macu

Jak nahrat obrazovku na IPAD?
Nahrávání obrazovky iPhonu, iPadu nebo iPodu touch

  1. Přejděte do Nastavení > Ovládací centrum a pak klepněte na tlačítko Přidat vedle položky Záznam obrazovky.
  2. Podívejte se, jak otevřít Ovládací centrum na iPhonu nebo na iPadu.
  3. Klepněte na šedé tlačítko záznamu. …
  4. Opuštěním Ovládacího centra začnete obrazovku nahrávat.

Cached

Další informace najdete na support.apple.com

Chcete zachytit displej iPadu na Macu? Nahrávání obrazovky iPadu může být užitečným nástrojem, pokud chcete předvést nějakou aplikaci, natáčet hry nebo vytvářet výukové programy. Naštěstí existují různé přístupy, jak toho dosáhnout. V tomto článku probereme, jak nahrávat obrazovku iPadu na Macu, a budeme se zabývat některými souvisejícími otázkami.

1. Pomocí přehrávače QuickTime Player: Jedním z nejjednodušších způsobů nahrávání obrazovky iPadu na Macu je použití vestavěného programu QuickTime Player, který je součástí systému macOS. Zde je uveden postup, jak na to:

– Pomocí kabelu Lightning připojte iPad k počítači Mac. Na Macu spusťte QuickTime Player.

– V panelu nabídek vyberte možnost „Soubor“ a poté „Nový filmový záznam“.

– Zobrazí se okno pro nahrávání. Klepnutím na šipku směřující dolů vedle červeného tlačítka nahrávání vyberte iPad ze seznamu dostupných zdrojů kamery.

– Chcete-li zahájit nahrávání obrazovky iPadu, klikněte na červené tlačítko nahrávání.

– Chcete-li nahrávání zastavit, klikněte na tlačítko stop v panelu nabídek nebo stiskněte kombinaci kláves Command + Control + Esc na klávesnici. Nahrávku uložíte kliknutím na tlačítko „Soubor“ a výběrem možnosti „Uložit“.

2. Využití aplikací třetích stran: Pokud hledáte sofistikovanější funkce nebo více alternativ nahrávání, použijte programy třetích stran. ApowerMirror, Reflector a AirServer jsou několika dobře známými možnostmi. Pomocí těchto programů můžete bezdrátově zrcadlit obrazovku iPadu do počítače Mac a můžete dokonce nahrávat obrazovku pomocí vlastních vestavěných nahrávacích funkcí těchto aplikací. Chcete-li začít nahrávat, stačí stáhnout a nainstalovat program do Macu, připojit iPad ke stejné síti Wi-Fi a postupovat podle pokynů na obrazovce. 3. Nahrávání obrazovky iPadu na počítači:

Pokud nemáte přístup k počítači Mac, můžete k nahrávání obrazovky iPadu na počítači PC použít i software třetích stran. K dispozici jsou verze programů kompatibilní s Windows, například LonelyScreen, AirServer a ApowerMirror. Chcete-li začít nahrávat, stačí stáhnout a nainstalovat program do počítače, připojit iPad ke stejné síti Wi-Fi a postupovat podle pokynů na obrazovce. 4. Screencasting iPadu na notebooku: Nahrávání obrazovky iPadu: Pomocí notebooku Mac nebo Windows můžete k nahrávání obrazovky iPadu použít výše popsané metody. Na noteboocích Mac je k dispozici přehrávač QuickTime Player a na noteboocích Windows i Mac můžete použít programy třetích stran, jako jsou Reflector, AirServer a ApowerMirror.

Pro různé účely může být nahrávání obrazovky iPadu na Macu nebo notebooku užitečné. Tyto techniky vám pomohou dosáhnout vašeho cíle, ať už chcete nahrávat a sdílet činnost na obrazovce iPadu, nebo jste pouze tvůrci obsahu. Vyberte si techniku, která vám nejlépe vyhovuje, a začněte vytvářet zajímavé a vzdělávací nahrávky právě teď.

FAQ
Jak mohu zachytit obrazovku iPhonu na počítači?

Pomocí těchto kroků můžete zachytit obrazovku iPhonu na počítači: 1. Pomocí kabelu lightning propojte iPhone s počítačem. 2. Ověřte, zda počítač důvěřuje iPhonu a rozpoznává jej. 3. V počítači otevřete přehrávač QuickTime Player. Lze jej vyhledat pomocí Spotlightu nebo ve složce Aplikace. 4. V QuickTime Playeru zvolte v nabídce „File“ (Soubor) možnost „New Movie Recording“ (Nový filmový záznam). 5. Klepněte na malou šipku vedle tlačítka nahrávání v okně nahrávání, které se právě objevilo. 6. V rozbalovací nabídce vyberte „Camera“ a „Microphone“ a poté vyberte svůj iPhone. 7. Obrazovka vašeho iPhonu se nyní zobrazí na vašem počítači. Velikost nahrávacího okna můžete změnit podle svých představ. 8. V přehrávači QuickTime Player klikněte na tlačítko nahrávání a spusťte nahrávání. 9. Pomocí iPhonu komunikujte a provádějte úkoly, které chcete zaznamenat na počítači. 10. Po dokončení nahrávání použijte tlačítko pro ukončení v přehrávači QuickTime Player. 11. Nahrávku uložte do počítače, kamkoli chcete.

Nyní jste pomocí přehrávače QuickTime Player úspěšně zachytili obrazovku iPhonu na počítači.

Jak mohu nahrávat obrazovku telefonu IOS na počítači?

K nahrávání obrazovky iOS na počítači můžete použít software třetích stran, například QuickTime Player nebo Apowersoft iPhone/iPad Recorder. Při použití přehrávače QuickTime Player jsou postupy následující:

K propojení iPhonu nebo iPadu s počítačem použijte kabel USB. 2. Otevřete QuickTime Player v počítači. 3. Použijte klávesovou zkratku „Ctrl + Cmd + N“ nebo v nabídce „File“ (Soubor) zvolte „New Movie Recording“ (Nový filmový záznam). 4. Zobrazí se okno pro nahrávání. 5. Zvolte iPhone nebo iPad jako zdroj kamery a mikrofonu kliknutím na šipku vedle tlačítka nahrávání. 5. V tomto okamžiku by měl počítač zobrazit obrazovku z vašeho chytrého telefonu se systémem iOS. Pro zahájení nahrávání stačí kliknout na tlačítko nahrávání v přehrávači QuickTime Player. 7. Po dokončení nahrávání stiskněte tlačítko zastavení v přehrávači QuickTime Player. 8. Nahrané video uložte na vámi zvolené místo v počítači.

V zařízení se systémem iOS nezapomeňte povolit příslušná oprávnění pro nahrávání obrazovky.

Umožňuje Mac nahrávání obrazovky?

Ano, nahrávání obrazovky je na počítači Mac možné. V nejnovějších verzích systému macOS můžete použít vestavěnou funkci nahrávání obrazovky známou jako QuickTime Player. Po připojení umožňuje zachytit celou obrazovku počítače Mac včetně obrazovky iPadu a záznam uložit jako videosoubor.