Jak vytvořit obsah v Dokumentech Google a propojit jej s oddíly

Jak vytvořit osnovu v Google Dokumentech?
Práce s osnovou dokumentu

  1. Otevřete dokument v aplikaci Dokumenty Google.
  2. Pokud chcete otevřít osnovu, klepněte na ikonu možností .
  3. Klepněte na Osnova dokumentu. Osnova se otevře dole.
  4. Zavřít ji můžete tak, že vlevo od položky Osnova dokumentu klepnete na Zavřít .
Další informace najdete na support.google.com

Obsah:

1. Úvod,

2. Vytvoření obsahu,

3. Propojení obsahu s oddíly,

4. Vložení číslovaného obsahu,

5. Vytvoření obsahu,

6. Vytvoření obsahu. Vytvoření interaktivního obsahu,

6. Vytvoření obsahu s číslováním. Formátování tabulky obsahu,

7. Závěr. Oblíbený program pro zpracování textu Dokumenty Google nabízí řadu možností, jak zlepšit čitelnost a strukturu vaší práce. Jednou z těchto funkcí je vytvoření obsahu. Struktura práce je shrnuta v obsahu, který také usnadňuje čtenářům přístup k jednotlivým částem. V tomto článku se podíváme na to, jak vytvořit obsah v Dokumentech Google, a budeme se zabývat některými souvisejícími otázkami.

Vytvoření obsahu:

Při vytváření obsahu v Dokumentech Google postupujte podle následujících pokynů:

1. Umístěte kurzor na místo, kde se má obsah zobrazit. 2. V horní nabídce vyberte kartu „Vložit“.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Obsah“. 4. Vyberte jednu ze tří zobrazených možností: „Pouze odkazy“, „S modrými odkazy“ nebo „S čísly stránek“. 5. Na základě struktury dokumentu bude váš obsah vložen do dokumentu a zobrazí se nadpisy a podnadpisy. Propojení obsahu s oddíly K propojení obsahu s jednotlivými částmi textu musíte použít nadpisy a podnadpisy. Zde je uveden postup, jak na to: Vyberte text, který chcete použít jako nadpis nebo podnadpis v

kroku 1. 2. V horní nabídce vyberte kartu „Formát“. 3. Z nabídky „Styly odstavců“ vyberte typ nadpisu (například Nadpis 1 nebo Nadpis 2). 4. Opakování je klíčové. Postupujte podle těchto pokynů pro každý nadpis a podnadpis, který se má v obsahu objevit. 5. Po nastavení nadpisů vyberte obsah. 6. Chcete-li aktualizovat odkazy, klepněte na ikonu obnovení, která se zobrazí vedle obsahu. Jak zařadit číslovaný obsah: Dokumenty Google automaticky vloží obsah s odkazy. Pokud však chcete mít obsah s čísly, můžete to provést podle následujících pokynů: 1. Zahrňte standardní obsah podle výše popsaných pokynů. 2. Klikněte pravým tlačítkem myši na obsah a zvolte „Upravit obsah“. 3. V dialogovém okně, které se zobrazí, zaškrtněte políčko vedle možnosti „Použít zarážky tabulátorů“ a poté klikněte na tlačítko „OK“.

4. Čtenáři nyní budou mít k dispozici číslované odkazy na jednotlivé části obsahu, které nyní budou zobrazovat čísla, nikoli odkazy. Vytvoření interaktivního obsahu: Dokumenty Google bohužel neposkytují nástroj, který by uživatelům umožnil snadno sestavit interaktivní obsah. Lze jej však vytvořit ručně přidáním hypertextových odkazů na jednotlivé části stránky. Toho lze dosáhnout takto:

1. Použijte možnost „Pouze odkazy“ a vytvořte obsah podle předchozího popisu. 2. Po ručním výběru textu jednotlivých nadpisů v obsahu klepněte na tlačítko „Vložit odkaz“ v horní nabídce. 3. V levé části dialogového okna vyberte ze seznamu položku „Záložka“. 4. V rozevírací nabídce vyberte nadpis nebo oddíl, ke kterému se chcete připojit. 5. Opakování je klíčové. Takto postupujte u každého nadpisu v obsahu. Nastavení obsahu:

Vzhled obsahu můžete v Dokumentech Google upravit podle svého vkusu. Formát je následující:

1. Zvolte seznam obsahu.

2. Chcete-li upravit písmo, velikost písma, zarovnání a další možnosti formátování, použijte možnosti formátování v horní nabídce. 3. Změnou stylů formátování, které odpovídají jednotlivým nadpisům, můžete také změnit jejich zobrazení.

Shrnutí:

Čitelnost a navigaci ve vaší práci můžete podstatně zlepšit snadným vytvořením obsahu v Dokumentech Google. Podle pokynů v tomto článku můžete sestavit obsah, propojit jej s oddíly, vložit číslovaný obsah, ručně vytvořit interaktivní obsah a změnit jeho vzhled tak, aby odpovídal stylu vašeho dokumentu.

FAQ
Jak přeměním nadpisy na obsah?

V Dokumentech Google můžete pomocí následujících postupů propojit záhlaví s oddíly a převést je na obsah: V kroku 1 otevřete dokument Dokumenty Google.

2. Umístěte kurzor na místo, kde se má zobrazit obsah.

3. V nabídce „Vložit“ vyberte možnost „Obsah“. 4. Z dostupných možností vyberte požadovaný styl obsahu. 5. Váš dokument nyní bude obsahovat obsah. 6. Ujistěte se, že jste si připravili nadpisy pomocí vestavěných stylů „Nadpis“ v Dokumentech Google, abyste je mohli propojit s obsahem. Výběr textu vám umožní vybrat příslušný styl nadpisu z panelu nástrojů. 7. Jakmile jsou vaše nadpisy správně vytvořeny, okamžitě se zobrazí obsah s klikacími odkazy na jednotlivé oddíly. 8. Pokud si přejete obsah aktualizovat, klikněte na něj a v zobrazené nabídce vyberte možnost „Obnovit“. Podle těchto pokynů můžete v Dokumentech Google rychle vytvořit obsah a propojit jej s nadpisy v dokumentu.

Jak vytvoříte obsah?

Pomocí Dokumentů Google můžete vytvořit obsah a propojit jej s oddíly podle následujících pokynů: Otevřete dokument Dokumenty Google v kroku 1. 2. Umístěte kurzor na místo, kam má být vložen obsah. 3. V horní nabídce vyberte kartu „Vložit“. 4. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Obsah“. 5. V závislosti na volbě vyberte možnost „Pouze odkazy“ nebo „Odkazy a nadpisy“. Pokud je vybrána možnost „Pouze odkazy“, vytvoří se obsah s klikacími odkazy na jednotlivé části. Obsah s klikacími odkazy na každou část a nadpisy částí bude vygenerován při volbě „Odkazy a nadpisy“. Obsah bude umístěn na místo, které jste zadali v

6. V dokumentu se bude při přidávání nebo změně sekcí automaticky aktualizovat. Ujistěte se, že záhlaví sekcí jsou naformátována potřebnými styly záhlaví, aby bylo možné propojit obsah s přidruženými sekcemi.

– Pro hlavní oddíly použijte styl „Nadpis 1“, pro pododdíly styl „Nadpis 2“ atd. 8. Po naformátování nadpisů se vraťte k obsahu a klikněte na něj. 9. Na panelu nástrojů, který se zobrazí nad obsahem, vyberte možnost „Aktualizovat obsah“. 10. Čtenáři se budou moci v dokumentu snadno orientovat, protože váš obsah je nyní propojen s oddíly.

Tyto pokyny vám ukáží, jak vytvořit obsah v Dokumentech Google a propojit s ním oddíly pro jednoduchou navigaci v dokumentu.