Jak zkontrolovat baterii Apple Watch a sledovat stav baterie

Hodinky Apple Watch si díky řadě funkcí a vlastností získaly oblibu jako společník uživatelů iPhonu. Hodinky Apple Watch pohání baterie, stejně jako každý jiný gadget. Aby byl zaručen optimální výkon, je důležité sledovat výdrž baterie a celkový stav hodinek Apple Watch. V tomto příspěvku si projdeme, jak zkontrolovat baterii Apple Watch, sledovat její stav a rozhodnout, zda je třeba ji vyměnit.

1. Prohlídka baterie iPhonu v hodinkách Apple Watch:

Prostřednictvím iPhonu můžete rychle zkontrolovat stav baterie hodinek Apple Watch. Zde je návod, jak na to: Než budete pokračovat, ujistěte se, že jsou hodinky Apple Watch s iPhonem spárované přes Bluetooth a připojené. Otevřete aplikaci Apple Watch na iPhonu stisknutím tlačítka

. Ve spodní části obrazovky vyberte kartu „Moje hodinky“. Přejděte dolů a vyberte možnost „Baterie“. Zde můžete zjistit aktuální úroveň nabití baterie vašich hodinek Apple Watch a podrobnosti o tom, jak dlouho uplynulo od jejich plného nabití.

Zjištění, zda je třeba baterii Apple Watch vyměnit:

Baterie hodinek Apple Watch se může časem začít zhoršovat, což může zkrátit jejich životnost. Pokud zjistíte, že baterie hodinek Apple Watch neudržuje nabití tak efektivně jako kdysi, je možná načase uvažovat o výměně baterie. Následuje několik ukazatelů, že je třeba baterii hodinek Apple Watch vyměnit: Baterie Apple Watch se rychle vybíjí i při nenáročném používání.

– Během cvičení nebo tréninku výrazně klesá % baterie. Ani po delší době připojení se baterie nedokáže plně nabít.

– Na baterii se objeví otok nebo jiné příznaky fyzického poškození.

Pokud se u vás vyskytne některý z těchto problémů, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na licencovaný servis, aby mohla být baterie Apple Watch prohlédnuta a případně vyměněna.

3. Zkoumání stavu baterie:

Hodinky Apple Watch mají funkci, která umožňuje sledovat stav baterie, stejně jako je tomu u iPhonů. Celkovou kapacitu a výkon baterie Apple Watch lze odhadnout podle stavu baterie. Zde najdete návod, jak zkontrolovat stav baterie hodinek Apple Watch: Stisknutím tlačítka

otevřete na iPhonu aplikaci Apple Watch. Ve spodní části obrazovky vyberte kartu „Moje hodinky“. Přejděte dolů a vyberte možnost „Baterie“. Vyberte možnost „Stav baterie“. V této části je uvedena maximální kapacita baterie vašich hodinek Apple Watch a také to, zda aktuálně udržuje typický špičkový výkon.

4. Stav baterie Apple Watch:

Ano, stejně jako iPhony jsou i Apple Watch vybaveny funkcí stavu baterie. Uživatelé si mohou udělat představu o celkové kapacitě a výkonu baterie svých hodinek Apple Watch na stránce Zdraví baterie. Sledováním stavu baterie se můžete rozhodnout, zda není čas na její výměnu. Při kontrole baterie hodinek Apple Watch postupujte podle pokynů v předchozí části.

Závěrem lze říci, že sledování stavu a životnosti baterie hodinek Apple Watch má zásadní význam pro zajištění jejich špičkového výkonu. Aplikace Apple Watch v iPhonu umožňuje snadno sledovat stav baterie hodinek Apple Watch. Sledováním stavu baterie a zjišťováním příznaků jejího zhoršení můžete také rozhodnout, zda je třeba baterii Apple Watch vyměnit. Při jakýchkoli problémech s baterií nikdy nezapomeňte požádat o odbornou radu podporu společnosti Apple nebo autorizovaný servis.

FAQ
Kolik let by měla baterie Apple Watch vydržet?

Plně nabitá baterie Apple Watch by měla udržet až 80 % své původní kapacity po dobu až 1000 plných nabíjecích cyklů, což odpovídá zhruba 2-3 letům používání. Skutečná životnost baterie Apple Watch se však může lišit v závislosti na řadě proměnných, včetně způsobu používání, nastavení a údržby.

Proč se mi v telefonu nezobrazuje baterie Apple Watch?

Může existovat několik důvodů, proč baterii Apple Watch v telefonu nevidíte. Nejprve zkontrolujte, zda jsou iPhone a Apple Watch správně spárovány a připojeny. Stav baterie se nemusí zobrazit, pokud obě zařízení nejsou správně synchronizována, proto se ujistěte, že jsou obě propojena přes Bluetooth.

Dále se ujistěte, že na iPhonu a Apple Watch běží nejnovější verze iOS a watchOS. Někdy mohou nekompatibilní verze softwaru znemožnit zobrazení stavu baterie a způsobit problémy s kompatibilitou.

Další možností je, že je widget baterie v iPhonu vypnutý. Přejetím doprava se dostaňte do zobrazení Dnes na domovské obrazovce iPhonu, pak sjeďte dolů a klepnutím na „Upravit“ dole to ověřte. Chcete-li widget baterie přidat do zobrazení Dnes, vyhledejte jej a stiskněte vedle něj zelený znak „+“. Po přidání byste měli být schopni zobrazit úroveň nabití baterie hodinek Apple Watch.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, můžete zkusit restartovat iPhone i Apple Watch. Někdy může prostý restart vyřešit drobné softwarové problémy a vrátit pohled na úroveň baterie.

Pokud problém přetrvává, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple, protože se může jednat o specifičtější problém s vašimi zařízeními, který vyžaduje technické řešení.

Jak dlouho vydrží baterie v hodinkách Apple?

V závislosti na modelu a zvyklostech používání mohou baterie hodinek Apple Watch vydržet jeden až dva roky. Baterie Apple Watch mají obvykle výdrž na nabití až 18 hodin. V závislosti na konkrétním modelu, nastavení, aplikacích a četnosti používání se však tento odhad může lišit. Je důležité mít na paměti, že některé funkce, jako je sledování GPS, mobilní připojení a nepřetržité sledování srdečního tepu, mohou ovlivnit výdrž baterie. V aplikaci Apple Watch na iPhonu můžete zkontrolovat sekci Baterie, abyste měli přehled o stavu baterie Apple Watch a získali přesnější odhad její výdrže.