Jak změnit barvu telefonu na normální. Kompletní průvodce

Jak zmenit barvu v telefonu?
Zapnutí převrácení barev

  1. V zařízení otevřete aplikaci Nastavení .
  2. Vyberte položku Přístupnost.
  3. V sekci Barva a pohyb vyberte Převrácení barev.
  4. Zapněte možnost Použít převrácení barev.

Similar

Další informace najdete na support.google.com

Nastavení barev telefonu mohlo být omylem změněno a vy je nyní chcete vrátit do původního stavu. Nejste v tom sami, takže si nedělejte starosti. Kvůli nesprávnému gestu nebo neúmyslné změně nastavení se se stejným problémem setkává mnoho uživatelů. Tento příspěvek vám poskytne návod krok za krokem, jak obnovit původní barvu telefonu, přičemž se soustředí na zařízení Samsung Galaxy. Budeme se také zabývat podobnými dotazy, včetně toho, jak upravit nastavení barev obrazovky, změnit barvu displeje telefonu a odstranit barvu z telefonu. 1. Jak obnovit barvu zařízení Galaxy

Pokud vlastníte zařízení Samsung Galaxy a chcete obnovit výchozí tovární nastavení barev, postupujte podle těchto jednoduchých kroků: V kroku 1 otevřete v telefonu aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyberte položku „Displej“ nebo „Displej a jas“. 3. Vyhledejte oblast „Režim obrazovky“, „Režim barev“ nebo „Režim zobrazení“. 4. Klepnutím na tuto oblast zobrazíte několik barevných profilů.

5. Chcete-li se vrátit k výchozímu nastavení barev, vyberte barevný profil „Natural“ nebo „Standard“. 2. Úprava barev obrazovky telefonu

Můžete vyzkoušet různá nastavení zobrazení a změnit tak odstín obrazovky telefonu. Zde je uveden postup, jak na to: V kroku 1 otevřete v telefonu aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyberte položku „Displej“ nebo „Displej a jas“. 3. Vyhledejte oblast „Režim obrazovky“, „Režim barev“ nebo „Režim zobrazení“. 4. Klepnutím na tuto oblast zobrazíte několik barevných profilů. 5. Váš miniaplikační přístroj vám může umožnit vybrat si mezi „Vivid“, „Basic“ nebo „Amoled Cinema“. V kroku 6 vyberte barevný profil, který nejvíce odpovídá vašim preferencím. Pokud je k dispozici, použijte nastavení „Pokročilé“ nebo „Kalibrace barev“ k další úpravě vyvážení barev. 3. Úplné odstranění barev z telefonu

Níže uvedené postupy lze použít k převedení displeje telefonu do stupňů šedi nebo černobílé a odstranění všech barev: V kroku 1 otevřete v telefonu aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyberte položku „Zpřístupnění“ nebo „Nastavení zpřístupnění“. Složku „Zrak“ nebo „Displej“ byste měli snadno najít. 4. V závislosti na vašem zařízení můžete narazit na položku nabídky s názvem „Barevné filtry“ nebo „Stupně šedi“.

5. Chcete-li z displeje telefonu odstranit barvy, aktivujte barevný filtr nebo režim odstínů šedi. 4. Úprava nastavení barev obrazovky

Některá zařízení umožňují ruční změnu nastavení barev obrazovky, pokud chcete mít větší kontrolu nad nastavením barev telefonu a dáváte přednost individuálnímu přístupu. Postup je následující: V kroku 1 otevřete v telefonu aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyberte položku „Displej“ nebo „Displej a jas“. 3. Vyhledejte oblast „Režim obrazovky“, „Režim barev“ nebo „Režim zobrazení“. 4. Klepnutím na tuto oblast zobrazíte několik barevných profilů. 5. Pokud je k dispozici, vyberte místo předdefinovaného profilu možnost „Vlastní“ nebo „Pokročilý“. 6. Mohli byste mít možnost změnit teplotu barev displeje, sytost, kontrast a další faktory. 7. Hrajte si s těmito možnostmi, dokud nedosáhnete požadovaného barevného vzhledu.

Závěrem lze říci, že vrátit barvu telefonu do normálu je jednoduchý úkol. Podle výše popsaných metod můžete rychle vrátit nastavení barev telefonu na výchozí hodnoty nebo je změnit podle svých preferencí. Chcete-li najít další způsoby, jak změnit barvu obrazovky telefonu, nezapomeňte prozkoumat jednotlivá nastavení a možnosti dostupné ve vašem zařízení.

FAQ
Jak se zbavit změny barvy obrazovky?

Vyzkoušejte následující postupy pro odstranění zabarvení obrazovky telefonu: 1. Upravte nastavení displeje: Přejděte do části nastavení telefonu a vyhledejte nastavení displeje nebo obrazovky. Chcete-li zmírnit případné zabarvení, můžete poté změnit nastavení teploty barev, jasu a kontrastu. 2. Ověření aktualizací softwaru: Problémy s blednutím obrazovky mohou být občas způsobeny chybami softwaru. Ověřte, zda je operační systém v telefonu aktuální, a vyhledejte všechny dostupné aktualizace softwaru. 3. Sundejte všechna pouzdra nebo chrániče obrazovky: Několik ochranných krytů obrazovky nebo pouzder by mohlo bránit přesnému zobrazení barev na displeji. Chcete-li ověřit, zda se zabarvení zlepší, zkuste je na chvíli odstranit. 4. Restartujte telefon: Občas rychlý restart pomůže vyřešit drobné softwarové problémy, které mohou být zdrojem změny barvy obrazovky. Telefon je třeba vypnout, nechat jej chvíli vypnutý a poté jej znovu zapnout. 5. Proveďte obnovení továrního nastavení: V případě, že vše ostatní selže, můžete zkusit provést obnovení továrního nastavení telefonu. Nezapomeňte, že tímto postupem dojde ke zničení všech dat a nastavení v zařízení, proto si před pokračováním nezapomeňte vytvořit zálohu všech důležitých souborů.

Pokud žádná z těchto možností problém se změnou barvy obrazovky nevyřeší, může se jednat o hardwarový problém. Za těchto okolností doporučujeme kontaktovat výrobce nebo odnést telefon k vyškolenému technikovi, který vám poskytne další pomoc.

Proč můj Samsung ztratil barvu?

Ztráta barev na vašem telefonu Samsung může mít řadu příčin. Jedná se o několik možných scénářů: Jednou z možností, proč se barvy na displeji telefonu zdají vybledlé nebo smyté, je změna nastavení barev displeje. Výběrem možností „Displej“ nebo „Obrazovka“ v nabídce „Nastavení“ telefonu Samsung můžete zobrazit a upravit nastavení displeje. 2. Režim úspory baterie: Pro úsporu baterie může telefon v úsporném režimu snížit jas obrazovky a sytost barev. Přejdete-li do nabídky „Nastavení“ a vyhledáte sekci „Baterie“ nebo „Napájení“, můžete režim spořiče baterie vypnout.

Problémy se softwarem: Příležitostně mohou mít aktualizace nebo softwarové chyby vliv na zobrazení barev v telefonu. Za určitých okolností může problém vyřešit restartování zařízení nebo spuštění aktualizace softwaru. Výběrem možnosti „Aktualizace softwaru“ nebo srovnatelné možnosti v nabídce „Nastavení“ můžete zkontrolovat dostupné aktualizace softwaru.

4. Hardwarové problémy s displejem: V některých případech mohou problémy s barvami způsobit hardwarové problémy samotného displeje. Příkladem může být vadný panel displeje nebo uvolněné připojení. Pokud se domníváte, že by se mohlo jednat o hardwarový problém, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Samsung nebo navštívit autorizovaný servis.

Je důležité si uvědomit, že v závislosti na modelu a verzi softwaru telefonu Samsung se přesné příčiny ztráty barev mohou měnit.