Jak zapnout světlo na klávesnici notebooku

Jak zapnout světlo na klávesnici?
Na většině notebooků s podsvícenou klávesou můžete stisknutím kláves F5 nebo F4 zapnout nebo vypnout kontrolku. Může být nutné stisknout klávesu Fn současně. Pokud ikona podsvícení není na klávesách F5 nebo F4 , hledejte podsvícení na řadě funkčních kláves. Cached
Další informace najdete na support.hp.com

V našem každodenním životě, ať už jde o práci, volný čas nebo komunikaci, se notebooky staly nezbytným nástrojem. Mnoho modelů notebooků má praktickou funkci, která umožňuje podsvícení klávesnice, což usnadňuje psaní ve špatně osvětlených prostorách. V tomto příspěvku probereme, jak aktivovat osvětlení klávesnice na notebooku, a odpovíme na často kladené dotazy týkající se této funkce.

Má můj notebook osvětlení klávesnice? Ne každý notebook má integrovanou možnost podsvícení klávesnice. Hlavním faktorem je značka a model vašeho notebooku. S touto funkcí se často setkáte u dražších notebooků, zejména těch, které jsou vyrobeny pro hraní her nebo multimédia. Zda je váš notebook vybaven podsvícením klávesnice, můžete zjistit z požadavků výrobce nebo z uživatelské příručky k notebooku. Proč se klávesnice na mém notebooku nerozsvítí? Důvodů, proč klávesnice na vašem notebooku nesvítí, může být několik. Zkontrolujte, zda model notebooku, který máte, skutečně disponuje funkcí podsvícení klávesnice. Pokud ano, zkontrolujte, zda je v systémovém nastavení notebooku podsvícení klávesnice zapnuté. Někdy je nutné podsvícení klávesnice ručně zapnout, protože ve výchozím nastavení je vypnuté.

Další možností je, že špatně funguje snímač okolního osvětlení notebooku. Řada notebooků obsahuje snímač okolního osvětlení, který okamžitě mění podsvícení klávesnice podle okolního osvětlení. Pokud tento snímač nefunguje správně, nemůže se osvětlení klávesnice zapnout. Zkuste vypnout možnost automatického nastavení a nastavit podsvícení klávesnice ručně.

Jak se zapnula klávesnice? Při zapínání podsvícení klávesnice na notebooku postupujte podle těchto obecných pokynů:

1. Chcete-li zjistit, zda je váš model notebooku vybaven funkcí podsvícení klávesnice, podívejte se do návodu k obsluze nebo na webové stránky výrobce. 2. Poté, co se ujistíte, že váš notebook podporuje podsvícení klávesnice, najděte správnou funkční klávesu nebo klávesovou zkratku. To se často zobrazuje na funkční klávese (F1, F2 atd.) většiny notebooků pomocí ikony, která připomíná slunce nebo žárovku. V závislosti na značce a modelu notebooku se může konkrétní klávesa měnit. 3. Stisknutím funkční klávesy ve spojení s určenou klávesou podsvícení přepněte podsvícení klávesnice. U některých notebooků můžete stisknutím funkční klávesy a současným stisknutím kláves se šipkou nahoru nebo dolů měnit úrovně jasu podsvícení klávesnice. 4. Chcete-li podsvícení klávesnice spravovat ručně, pokud je váš notebook vybaven snímačem okolního světla, může být nutné vypnout funkci automatického nastavení v nastavení notebooku.

Mějte na paměti, že konkrétní kroky se mohou výrazně lišit v závislosti na značce a modelu vašeho notebooku. Pokud potřebujete konkrétnější pokyny, podívejte se do uživatelské příručky nebo podpůrných materiálů dodaných s notebookem.

Závěrem lze říci, že zapnutí osvětlení klávesnice na notebooku může výrazně zlepšit zážitek z psaní na slabě osvětlených místech. I když tuto funkci nemají všechny notebooky, je užitečné ji mít k dispozici, pokud ji váš notebook má. Podle výše popsaných metod můžete snadno rozjasnit klávesnici notebooku a pohodlně psát i za zhoršených světelných podmínek.

FAQ
Mohu zesvětlit klávesnici HP?

Pokud vaše klávesnice HP obsahuje funkci osvětlení, můžete ji zapnout. Chcete-li však zjistit, zda váš konkrétní model umožňuje podsvícení klávesnice, je nezbytné si uvědomit, že ne všechny notebooky HP tuto možnost nabízejí.

U většiny notebooků HP můžete osvětlení klávesnice zapnout následujícími kroky:

1. Zkontrolujte, zda se na klávesnici nachází klávesa „Fn“. Obvykle se nachází v levém dolním rohu.

2. Vyhledejte klávesu s ikonou ve tvaru klávesnice nebo žárovky. Obvykle se jedná o jednu z funkčních kláves (F1, F2 atd.) a může být označena ikonou pro podsvícení klávesnice. 3. Po stisknutí klávesy podsvícení klávesnice stiskněte a podržte klávesu „Fn“. Touto kombinací by se mělo podsvícení klávesnice zapnout nebo vypnout. U některých notebooků bude možná nutné stisknout klávesu podsvícení vícekrát, abyste změnili jas, protože mají několik nastavení jasu.

Pokud výše uvedené postupy nefungují, je možné, že váš model notebooku nepodporuje podsvícení klávesnice. Za takových okolností budete možná muset použít externí zdroj světla nebo používat notebook v dobře osvětleném prostoru.

Jak získám LED diodu na klávesnici?

Chcete-li zapnout LED diodu na klávesnici notebooku, postupujte podle následujících pokynů: 1. Na klávesnici notebooku vyhledejte klávesu „Function“ (Fn). Obvykle ji najdete vedle klávesy Ctrl v levém dolním rohu.

2. Najděte klávesu, na které je vytištěna ikona slunce nebo žárovky. Obvykle se jedná o jednu z funkčních kláves F1 až F12 v horní řadě klávesnice. 3. Stiskněte a podržte klávesu „Fn“ a současně stiskněte klávesu, na které je zobrazen symbol slunce nebo žárovky. V závislosti na této kombinaci se zapne nebo vypne LED podsvícení klávesnice notebooku. Pokud výše uvedené metody nefungují, podívejte se do uživatelské příručky k notebooku nebo na webové stránky výrobce, kde najdete podrobné pokyny, jak aktivovat LED podsvícení pro konkrétní model notebooku.

4.

Mějte na paměti, že ne všechny notebooky nabízejí LED podsvícení klávesnice. Pokud váš notebook tuto funkci nemá, nemusí být výše uvedené metody použitelné.

Jak stisknu podsvícení klávesnice?

K aktivaci podsvícení klávesnice na notebooku je obvykle třeba najít na klávesnici funkční klávesu (Fn). Chcete-li najít klávesu se symbolem připomínajícím žárovku nebo slunce, stiskněte a podržte klávesu Fn. Obvykle se nachází na jedné z funkčních kláves (F1, F2 atd.), tato klávesa je často označena jako „F5“ nebo „F6“. Stisknutím této vybrané klávesy a současným podržením klávesy Fn zapnete nebo vypnete osvětlení klávesnice. Přesné pokyny naleznete v uživatelské příručce k notebooku nebo na webových stránkách výrobce, protože kombinace kláves se může měnit v závislosti na modelu.