Jak otevřít soubor .DMP. A Step-by-Step Guide

Co je soubor DMP?
Soubory DMP se obvykle nazývají "Memory. dmp". Soubory výpisu stavu paměti systému Windows mohou být použity pro řešení systémových chyb a jiných problémů. Mohou však zabrat značné množství místa a mohou být často odstraněny. Cached
Další informace najdete na soubory.info

Přemýšleli jste někdy, jak otevřít soubor .dmp, na který jste narazili? Nejste sami, takže si nedělejte starosti. Může být užitečné vědět, jak číst a otevírat soubory.dmp, abyste mohli analyzovat chyby systému a řešit pády softwaru. V tomto článku vám vysvětlíme, co je to soubor.dmp a jak jej zobrazit, otevřít a dokonce spustit. Co přesně je soubor.dmp?

Paměť počítače v okamžiku havárie systému nebo problému aplikace je zachycena jako soubor.dmp, někdy označovaný jako soubor výpisu paměti. Obsahuje užitečné podrobnosti o stavu programu, prostředcích, které má systém k dispozici, a další relevantní informace, které lze použít k identifikaci příčiny pádu. Při výskytu neočekávané chyby jsou tyto soubory často generovány operačním systémem nebo některými programy. Kde lze soubory.DMP zobrazit?

K prohlížení souborů.dmp budete potřebovat specializovaný program zvaný debugger. Nejčastěji se používá ladicí program WinDbg, který je součástí sady SDK (Software Development Kit) systému Windows. Zde je návod, jak zobrazit soubory.dmp pomocí programu WinDbg:

1. Získejte sadu SDK systému Windows z oficiálních webových stránek společnosti Microsoft a nainstalujte ji. Po instalaci spusťte WinDbg z nabídky Start. 3. Na panelu nástrojů vyberte položku „File“ (Soubor) a poté „Open Crash Dump“ (Otevřít výpis havárie). 4. Přejděte na umístění souboru.dmp a vyberte jej. Obsah souboru, včetně chybových zpráv, stop zásobníku a dalších relevantních údajů, bude analyzován programem WinDbg a zobrazen. Jak mohu spustit soubor výpisu paměti? Analýza obsahu souboru výpisu paměti zahrnuje určení hlavní příčiny pádu. Zde je návod krok za krokem, jak pomocí WinDbg spustit soubor výpisu paměti:

1. Chcete-li otevřít soubor.dmp v programu WinDbg, proveďte kroky 1 až 4 z předchozí části. 2. Po načtení souboru se v hlavním okně WinDbg zobrazí analýza výpisu paměti. 3. Analyzujte havárii pomocí příkazů a možností WinDbg, které zahrnují prohlížení rámců zásobníku, adres paměti a registrů. 4. Zkontrolujte případná chybová hlášení nebo anomálie, které by mohly poukazovat na příčinu pádu.

5. Využijte získané údaje k odstranění problému nebo vyhledejte další pomoc z příslušných zdrojů, například u vývojářů softwaru nebo na diskusních fórech online. Co je to soubor.DMP a jak jej mohu otevřít online? Soubory.dmp můžete otevřít také online, pokud nemáte přístup k ladicímu programu, jako je WinDbg, nebo byste raději použili jednodušší metodu. Online nástroje pro prohlížení a analýzu dat výpisu havárií jsou k dispozici na mnoha webových stránkách. Níže je uveden jednoduchý návod pro otevření souborů.dmp online:

1. Navštivte důvěryhodnou webovou stránku, která poskytuje online analýzu souborů.dmp, například „Online Dump Analyzer“ nebo „Windows Debugging Tools“.

2. Vyhledejte možnost nahrát soubor.dmp, která se obvykle nachází na úvodní stránce webu nebo v určené oblasti. 3. Vyberte soubor.dmp kliknutím na možnost upload a přejděte na místo určení.

4. Pomocí online nástroje vyhodnoťte soubor podle pokynů na obrazovce.

5. Po dokončení studie se v internetovém nástroji zobrazí výsledky spolu s případnými chybovými hlášeními a relevantními údaji o haváriích.

Závěrem lze říci, že zkoumání souborů.dmp může odhalit důležité informace o selháních softwaru a haváriích systému. Problémy můžete efektivně řešit a zjišťovat odpovědi pomocí specializovaných nástrojů, jako je WinDbg nebo online analytické platformy. Znalost otevírání souborů.dmp může být přínosem pro každého uživatele počítače nebo odborníka v oblasti IT, ať už se rozhodne využít ladicí program nebo online aplikaci.

FAQ
Jak číst soubor DMP v systému Windows 11?

Pro čtení souboru.DMP v systému Windows 11 můžete provést následující akce: Ujistěte se, že máte v počítači se systémem Windows 11 práva správce. 2. Stáhněte si a nainstalujte sadu SDK (Software Development Kit) pro systém Windows 11, která je dodávána se základními ladicími nástroji. Sada SDK je k dispozici na oficiálních stránkách společnosti Microsoft. 3. Po instalaci vyhledejte podadresář Debugging Tools for Windows otevřením složky Windows Software Development Kit. 4. V podadresáři Debugging Tools for Windows naleznete různé ladicí nástroje. Po jeho nalezení spusťte program WinDbg. 5. Otevřete výpis havárie výběrem možnosti Soubor > Otevřít výpis havárie v programu WinDbg. Alternativně můžete použít klávesovou zkratku Ctrl+D na klávesnici.

6. Vyberte soubor.DMP tak, že přejdete do jeho umístění v systému Windows 11. Chcete-li soubor otevřít v aplikaci WinDbg, klepněte na tlačítko Otevřít. Po načtení souboru.DMP bude WinDbg analyzovat výpis pádu a zobrazí informace o pádu, například stopy zásobníku, registry a podrobnosti o vláknech.

8. V tomto okamžiku si můžete výpis havárie prohlédnout a zjistit, co havárii způsobilo, nebo prozkoumat konkrétní údaje, které vás zajímají.

Upozorňujeme, že čtení a analýza souborů.DMP vyžaduje určité technické znalosti, protože zahrnuje ladění a pochopení vnitřních částí systému. Chcete-li získat další informace, nahlédněte do online zdrojů nebo požádejte o pomoc kvalifikovaného odborníka, pokud nejste obeznámeni s používáním ladicích nástrojů nebo čtením výpisů havarovaných souborů.

Jak převést soubory DMP do aplikace Excel?

K převodu souborů DMP do aplikace Excel můžete použít následující kroky: Začněte stažením a instalací programu třetí strany „WinDbg“ z oficiálních stránek společnosti Microsoft. Pomocí tohoto nástroje můžete zkoumat a upravovat soubory DMP.

2. Po jeho nastavení spusťte program WinDbg a vyberte „File“ (Soubor) > „Open Crash Dump“ (Otevřít výpis havárie). Procházením vyberte soubor DMP, který chcete převést. 3. Po načtení souboru DMP zvolte „File“ (Soubor) > „Save Workspace“ (Uložit pracovní prostor), abyste aktuální pracovní prostor uložili na příhodné místo v počítači. 4. Poté otevřete v počítači novou tabulku v programu Microsoft Excel. 5. V aplikaci Excel vyberte možnost „Z textu/CSV“ v části „Získat externí data“ v nabídce „Data“. V dialogovém okně „Importovat textový soubor“ v kroku 6 vyhledejte a vyberte soubor DMP, který jste otevřeli ve WinDbg. Postupujte podle pokynů průvodce importem a ujistěte se, že jste vybrali správný oddělovač a nastavení formátování pro vaše data. Po úspěšném dokončení postupu importu se v aplikaci Excel zobrazí data importovaná ze souboru DMP ve strukturované podobě. Nyní, když jsou data importována do aplikace Excel, můžete je formátovat, provádět výpočty a uložit soubor v požadovaném formátu.

Mějte na paměti, že soubory DMP obsahují informace o výpisu havárií, proto export dat do aplikace Excel může generovat značné množství nezpracovaných dat. V důsledku toho mohou vyžadovat další úpravy a formátování v aplikaci Excel, aby byla lépe čitelná a srozumitelná pro analytické nebo prezentační potřeby.