iPhone 5 Velikost obrazovky. Prozkoumání palců a více

Z jakého roku je iPhone 5?
Do prodeje se iPhone 5 dostal 21. září 2012 (předobjednávky Apple přijímal od 14. září 2012).
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

Velmi očekávaný iPhone 5, který Apple představil v září 2012, přidal řadu nových funkcí a vylepšil svého předchůdce. Velikost obrazovky vyjádřená v palcích je jedním z důležitých údajů, které zákazníci často chtějí znát. Skutečnou velikost obrazovky iPhonu 5 prozkoumáme v tomto článku, stejně jako další dotazy týkající se proporcí přístroje.

Čtyřpalcová obrazovka iPhonu 5 je podstatným zlepšením oproti 3,5palcové obrazovce dřívějších zařízení, jako byl iPhone 4S. Zejména při používání internetu, sledování videa nebo hraní her byl uživatelský zážitek díky zvětšené obrazovce poutavější a příjemnější. Úhlopříčka 4palcové obrazovky od rohu k rohu poskytovala spotřebitelům dostatek prostoru pro interakci s různými aplikacemi a obsahem.

Přejděme k jiné často kladené otázce: „Jak dlouhý je iPhone 5s v CM?“. Velikost obrazovky iPhonu 5s, který byl uveden na trh v roce 2013, byla totožná s velikostí obrazovky iPhonu 5. Na rozdíl od iPhonu 5, který byl uveden na trh v roce 2013, byla velikost obrazovky stejná. V důsledku toho obsahoval iPhone 5s také 4palcový displej. Pro přepočet této míry na centimetry můžeme použít přepočítací koeficient 2,54 cm na palec. Výsledkem je, že délka displeje iPhonu 5s je zhruba 10,16 cm.

Přejdeme-li k výšce iPhonu 5s, je důležité si uvědomit, že rozměry smartphonu přesahují velikost jeho obrazovky. Výška iPhonu 5s byla zhruba 12,38 cm (4,87 palce). Tato velikost zohledňuje fyzické tlačítko Home ve spodní části zařízení, horní a spodní rámeček a obrazovku. Pojďme si nyní promluvit o dotazu „Má iPhone 11 5 palců?“. Velikost obrazovky iPhonu 11 však není 5 palců. Displej iPhonu 11 s úhlopříčkou 6,1 palce, který byl představen v září 2019, je větší. Uživatelé mají nyní díky zvětšení obrazovky k dispozici větší zobrazovací plochu, což je skvělé pro sledování médií, multitasking a zapojení do pohlcujících her.

V neposlední řadě, pokud vás zajímají iPhony s 6,1palcovou obrazovkou, iPhone XR i iPhone 11 tomuto popisu odpovídají. Levnější varianta s větším displejem byla představena s uvedením iPhonu XR v roce 2018. Jak již bylo zjištěno, iPhone 11 má také 6,1palcovou obrazovku, takže je žádanou volbou pro lidi, kteří hledají kompromis mezi velikostí obrazovky a přenosností zařízení.

Na závěr dodejme, že iPhone 5 a iPhone 5s měly obrazovky o velikosti 4 palce. Naproti tomu 6,1palcový displej iPhonu 11 je větší. Při výběru modelu iPhone je důležité porozumět jeho rozměrům, protože přímo ovlivňují užitečnost a celkový uživatelský zážitek ze zařízení.

FAQ
Jak velký je iPhone 5 vs. 6?

V porovnání s iPhonem 6 byla obrazovka iPhonu 5 menší. iPhone 6 má větší 4,7palcový displej než iPhone 5, který měl 4palcovou obrazovku.

Jak dlouhý je iPhone?

Délka iPhonu 5 se liší v závislosti na modelu. Displej iPhonu 5 však měl úhlopříčku 4 palce.

Je iPhone 5 menší než 6?

Je pravda, že iPhone 5 je menší než iPhone 6. Obrazovka iPhonu 6 měřila 4,7 palce ve srovnání s velikostí iPhonu 5, který měl 4 palce.