Konfigurace služby Windows Live Mail 2012. Průvodce krok za krokem

Can I still use Windows Live Mail 2012?
Windows Essentials 2012, including Windows Live Mail 2012, reached end of support on 10 January 2017, and is no longer available for download from Microsoft; but most of the software bundled in it or in Windows Essentials 2011, including Windows Live Mail, continues to function and it can still be downloaded from …
Další informace najdete na en.wikipedia.org

Populární e-mailový klient Windows Live Mail 2012 umožňuje uživatelům spravovat e-mailové účty, kalendáře a kontakty na jednom místě. Tento článek vás provede postupem konfigurace, pokud systém Windows Live Mail 2012 neznáte nebo potřebujete pomoc. Zmíníme se také o typických problémech a nabídneme jejich řešení.

Nastavení služby Windows Live Mail 2012: Při konfiguraci služby Windows Live Mail 2012 postupujte podle těchto pokynů:

V prvním kroku spusťte Windows Live Mail 2012 na svém počítači.

Ve druhém kroku: V prvním kroku vyberte na horním panelu nástrojů kartu „Účty“. Třetí krok: V nově otevřeném okně vyberte tlačítko „E-mail“. 4. krok: Zadejte své zobrazovací jméno, heslo a e-mailovou adresu. Krok 5: Pokud ještě není zaškrtnuto, zaškrtnutím políčka vyberte možnost „Ruční konfigurace nastavení serveru“. V kroku 6 pokračujte kliknutím na tlačítko „Next“. Krok 7: Výběr typu serveru POP3 nebo IMAP pro váš e-mailový účet. Krok 8: Zadejte informace pro příchozí a odchozí servery poskytovatele e-mailových služeb. Obvykle jsou uvedeny adresy serverů a čísla portů.

Krok 9: Pro příchozí i odchozí servery vyberte příslušný bezpečnostní protokol (SSL nebo TLS). Chcete-li dokončit postup konfigurace, klikněte na tlačítko „Dokončit“ po výběru možnosti „Další“ v kroku 10.

2. Úprava nastavení služby Windows Live Mail: Pro úpravu nastavení služby Windows Live Mail 2012 postupujte podle následujících postupů:

V prvním kroku otevřete aplikaci Windows Live Mail 2012. Krok 2: Na horním panelu nástrojů vyberte kartu „Soubor“. Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte položku „Možnosti“ Krok 4: V poli Možnosti můžete změnit řadu nastavení, včetně voleb obecných, čtení, sestavení, odeslání a přijetí. Krok 5: Chcete-li změny uložit, stiskněte po kliknutí na tlačítko „Použít“ tlačítko „OK“. Oprava služby Windows Live Mail 2012:

3. Pokud vám systém Windows Live Mail 2012 způsobuje problémy, vyzkoušejte následující postupy řešení problémů:

Krok 1: Ověřte stabilitu internetového připojení. Krok 2: Porovnejte nastavení e-mailového serveru s nastavením poskytovaným poskytovatelem e-mailových služeb a ujistěte se, že je správné. Krok 3: Zkontrolujte, zda je nainstalována nejnovější verze služby Windows Live Mail 2012. Pokud tomu tak není, proveďte aktualizaci na nejnovější verzi softwaru. Krok 4: Zkontrolujte, zda výkon e-mailového klienta nenarušuje brána firewall nebo antivirový software, a dočasně je deaktivujte.

Krok 5: Pokud se výše uvedenými opatřeními nepodaří problém odstranit, zvažte přeinstalování aplikace Windows Live Mail 2012 nebo se obraťte na podporu společnosti Microsoft. 4. Konfigurace služby Live Mail:

Chcete-li nakonfigurovat službu Live Mail, postupujte podle pokynů ve výše uvedené části „Konfigurace služby Windows Live Mail 2012“. 5. Obnovení předchozí verze aplikace Windows Live Mail: Pro návrat k předchozí verzi aplikace Windows Live Mail můžete provést následující kroky: V prvním kroku odstraňte aktuální verzi aplikace Windows Live Mail z počítače. Krok 2: Vyhledejte důvěryhodný zdroj a stáhněte předchozí verzi aplikace Windows Live Mail. Ve třetím kroku nainstalujte předchozí verzi do počítače.

Krok 4: Nastavte starou verzi služby Windows Live Mail podle pokynů pro konfiguraci uvedených dříve v tomto článku. Ve výsledku je nastavení služby Windows Live Mail 2012 jednoduchý proces, který vyžaduje pouze zadání požadovaných informací o serveru a e-mailovém účtu. Pomocí výše uvedených pokynů je také možné upravit nastavení, vyřešit problémy, nastavit službu Live Mail a obnovit předchozí verzi. Pomocí těchto kroků můžete používat službu Windows Live Mail 2012 k efektivní správě e-mailových účtů.

FAQ
Mohu nahradit aplikaci Windows Live Mail aplikací Outlook?

Ano, Outlook může nahradit službu Windows Live Mail. Společnost Microsoft vytvořila známý e-mailový program Outlook, který má propracovanější funkce než Windows Live Mail. Pomocí těchto kroků můžete přejít z aplikace Windows Live Mail na aplikaci Outlook:

Pokud jste tak ještě neučinili, nainstalujte si do počítače aplikaci Outlook. Otevřete aplikaci Outlook a vyberte kartu Soubor. 3. V závislosti na verzi aplikace Outlook klikněte na položku „Přidat účet“ nebo „Přidat e-mailový účet“ (přesná formulace se může lišit). 4. Chcete-li dokončit postup nastavení, zadejte svou e-mailovou adresu a heslo a poté postupujte podle pokynů. 5. Vaše e-maily, kontakty a události kalendáře z aplikace Windows Live Mail budou okamžitě importovány do aplikace Outlook.

Podle následujících kroků můžete snadno přejít z používání aplikace Windows Live Mail na aplikaci Outlook.

Je Windows Live Mail POP nebo IMAP?

Aplikace Windows Live Mail 2012 podporuje protokoly POP (Post Office Protocol) i IMAP (Internet Message Access Protocol). V závislosti na svých preferencích a potřebách mohou uživatelé používat kterýkoli protokol.

Jak se dostanu do nastavení služby Windows Live Mail?

Přístup k nastavení služby Windows Live Mail získáte podle následujících postupů: V kroku 1 otevřete v počítači aplikaci Windows Live Mail. 2. V seznamu karet v levé horní části okna vyberte položku „Soubor“. 3. V rozevírací nabídce zvolte „Možnosti“ a poté „Pošta…“.

Tímto postupem se otevře okno Možnosti služby Windows Live Mail, které vám umožní přizpůsobit řadu možností včetně účtů, podpisů, pravidel pro zprávy a dalších.