Viber. A Comprehensive Guide on How It Works

Pomocí známé služby pro zasílání zpráv a volání Viber mohou uživatelé komunikovat s lidmi kdekoli na světě. Služba Viber nabízí jednoduchou a bezpečnou platformu pro komunikaci a po celém světě byla stažena více než miliardkrát. V tomto článku prozkoumáme, jak Viber funguje, jak se liší od aplikace WhatsApp, zda nabízí telefonní číslo a jak bezpečný je pro soukromý chat.

Nejprve se podíváme na fungování služby Viber. Uživatelé si nejprve musí stáhnout aplikaci Viber do svého chytrého telefonu nebo počítače a zaregistrovat si účet. Aplikace Viber využívá ke komunikaci internetové připojení, ať už jde o Wi-Fi nebo mobilní data. Po přihlášení mohou uživatelé ručně zadat kontakty nebo synchronizovat adresář svého telefonu. V seznamu kontaktů uživatele Viber rozpozná kontakty, které si program dříve stáhly, a představí je.

Mezi některé funkce, které Viber nabízí, patří zasílání zpráv, hlasové a video konverzace, nálepky a sdílení souborů. Uživatelé mají možnost sdílet svou polohu se svými kontakty a také posílat textové zprávy, fotografie, videa a hlasové zprávy. Aplikace Viber navíc umožňuje skupinové chaty, takže uživatelé mohou hovořit s několika lidmi najednou. Pokud mají uživatelé spolehlivé připojení k internetu, mohou navíc zdarma telefonovat a natáčet videohovory s ostatními uživateli služby Viber v tuzemsku i v zahraničí.

Porovnejme nyní Viber se službou WhatsApp. Ačkoli jsou funkce zpráv a volání v obou aplikacích srovnatelné, existuje několik podstatných rozdílů. Viber vyžaduje, aby se uživatelé registrovali pomocí telefonního čísla, ale WhatsApp potřebuje pouze e-mailovou adresu. To je jeden ze zřejmých rozdílů. Kromě toho Viber nabízí svým zákazníkům službu Viber Out, která umožňuje volat na pevné linky a telefonní linky, které nejsou součástí Viberu, za poplatek. V tomto ohledu se Viber liší od WhatsApp, protože ten umožňuje konverzaci pouze mezi uživateli WhatsApp.

Pokud jde o telefonní čísla, společnost Viber poskytuje každému uživateli speciální číslo Viber. I bez standardního telefonního čísla je toto číslo spojeno s účtem Viber uživatele a může být použito k přijímání hovorů a zpráv. Tato funkce může být užitečná zejména pro uživatele, kteří chtějí mít svá osobní telefonní čísla v soukromí, nebo pro ty, kteří často cestují do zahraničí.

Viber bere soukromí a bezpečnost vážně, pokud jde o zabezpečení soukromého chatu. Ke zprávám má přístup pouze odesílatel a příjemce, protože aplikace používá koncové šifrování. Nikdo, ani samotná společnost Viber, nebude moci díky šifrování komunikaci zachytit nebo přečíst. Zprávy, které se automaticky vymažou po uplynutí určitého času, jsou k dispozici také ve službě Viber, kde si uživatelé mohou určit časovač. Kromě toho Viber poskytuje uživatelům možnost zabezpečit určité konverzace pomocí čísla PIN nebo zámku otisku prstu, aby se ještě více zvýšilo soukromí a bezpečnost.

Viber je robustní služba pro zasílání zpráv a volání, která ke svému fungování využívá internet. Tím, že nutí uživatele registrovat se s telefonním číslem a nabízí číslo Viber pro hovory a textové zprávy, se odlišuje od aplikace WhatsApp. Viber nabízí koncové šifrování, samodestrukci zpráv a další nastavení ochrany soukromí a bezpečnosti. Viber nabízí důvěryhodnou a bezpečnou komunikační platformu, ať už chcete komunikovat s přáteli a rodinou, nebo s kolegy v práci.

FAQ
Ve které zemi se Viber používá nejčastěji?

Podle nejnovějších údajů používají Viber nejčastěji Filipíny. Na Filipínách zaznamenala služba Viber obrovský nárůst popularity a značná část obyvatelstva tuto službu pro zasílání zpráv a volání trvale využívá ke komunikaci.

Jsou chaty Viber soukromé?

Chaty ve službě Viber jsou soukromé, ano. Všechny zprávy, hovory, obrázky a videa vyměňované prostřednictvím platformy Viber jsou end-to-end šifrovány. Tím je zajištěno, že zprávy zůstanou bezpečné a důvěrné, protože k nim má přístup a může je dešifrovat pouze zamýšlený příjemce. Společnost Viber dále zvyšuje soukromí uživatelů tím, že neukládá žádnou uživatelskou komunikaci po jejím doručení na své servery.

Jak zjistím, že mě někdo ve Viberu sleduje?

Chcete-li zjistit, zda jste přidáni do služby Viber, můžete provést následující kroky: 1. Spusťte v telefonu aplikaci Viber. 2. Na domovské stránce klikněte na odkaz „Chaty“ ve spodní části stránky. 3. V pravém horním rohu obrazovky lze nalézt tlačítko „Compose“, které připomíná tužku a papír. Dotkněte se ho. 4. Do vyhledávacího pole zadejte jméno nebo telefonní číslo osoby, o které se domníváte, že by si vás mohla přidat do služby Viber. 5. Pokud se daná osoba objeví ve výsledcích vyhledávání, znamená to, že si vás přidala do služby Viber. Poté se můžete dotknout jejího jména a napsat jí zprávu nebo zobrazit její profil Viber.

Místo toho vám bude vždy, když si vás někdo přidá na Viber, zasláno oznámení nebo zpráva informující o novém kontaktu. Kromě toho sledujte, zda se jeho jméno zobrazí ve vašem seznamu kontaktů Viber.