Jak používat tabulkový procesor Microsoft Works. Komplexní průvodce

What is Microsoft Works word processor?
Microsoft Works is a word processing software program developed by Microsoft that was first released in 1987. Microsoft Works was often included on OEM computers. Microsoft Works was used as an alternate solution to Microsoft Word because of the cost difference between the two different programs.
Další informace najdete na www.computerhope.com

Pomocí flexibilního a uživatelsky přívětivého tabulkového procesoru Microsoft Works můžete efektivně organizovat a analyzovat data. V tomto článku se podíváme na to, jak efektivně používat tabulkový procesor Microsoft Works, spolu s řešením často kladených otázek, například jak exportovat tabulkový procesor Microsoft Works do aplikace Excel a jak otevřít tabulkový procesor Microsoft Works v aplikaci Excel, a také s přehledem jeho funkcí a aktuálního stavu aplikace Microsoft Works. Naučte se používat tabulkový procesor Microsoft Works Tabulkový procesor Microsoft Works otevřete kliknutím na jeho ikonu nebo pomocí nabídky Start přejděte do aplikace. Při prvním otevření tabulky se jedná o prázdnou tabulku s řádky a sloupci. Sloupce jsou označeny abecedně, zatímco řádky jsou očíslovány.

Zadávání vzorců a dat

Pro zadání dat stačí kliknout na požadovanou buňku a začít psát. Zadávat lze text, čísla, a dokonce i vzorce. Údaje v ostatních buňkách se používají k dokončení výpočtů ve vzorcích. Začněte zadáním symbolu rovnosti (=) před výpočet, který chcete provést, abyste vytvořili vzorec. Hodnoty v buňkách A1 a B1 se sečtou například zadáním „=A1+B1“. Chcete-li vzorec použít, stiskněte klávesu Enter. Formátování a personalizace V tabulkovém procesoru Microsoft Works je k dispozici široká škála možností formátování, které zlepšují vzhled a čitelnost vašich dat. Můžete změnit zarovnání buněk, použít rámečky, upravit styl, velikost a barvu písma. Kromě toho máte možnost formátovat čísla jako data, procenta nebo jiné alternativy. Pro přístup k těmto možnostem formátování vyberte potřebné buňky, přejděte na panel nástrojů formátování nebo klikněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte příslušnou možnost formátování. Součástí jsou grafy a diagramy. Vytváření vizuálních reprezentací dat pomocí grafů a diagramů je jednou z jedinečných funkcí tabulkového procesoru Microsoft Works. Číselné údaje můžete několika kliknutími převést na vizuálně přitažlivé grafy, například sloupcové, spojnicové nebo koláčové. Stačí z dostupných možností vybrat rozsah dat, který chcete do grafu zahrnout, kliknout na tlačítko „Vložit“ a poté vybrat preferovaný typ grafu. Převod tabulkového procesoru Microsoft Works do aplikace Excel Pomocí několika jednoduchých kroků můžete v případě potřeby rychle převést tabulkový procesor Microsoft Works do aplikace Excel. Nejprve otevřete soubor tabulkového procesoru Microsoft Works, který chcete převést. Poté z rozevírací nabídky vyberte „Uložit jako“ kliknutím na „Soubor“ v levém horním rohu obrazovky. Vyberte formát souboru sešitu aplikace Excel (*.xlsx) a místo, kam chcete soubor uložit. Chcete-li soubor převést do formátu aplikace Excel, klikněte na konci na tlačítko „Uložit“. Převedený soubor lze nyní zobrazit v aplikaci Microsoft Excel. Současný stav aplikace Microsoft Works Společnost Microsoft již nenabízí údržbu ani aktualizace aplikace Microsoft Works, včetně aplikace Microsoft Works Spreadsheet, která byla ukončena v roce 2009. Mnoho jeho funkcí a vlastností však bylo přidáno do aplikací Word a Excel i dalších aplikací Microsoft Office. Proto vám Excel, který nabízí spolehlivější a propracovanější řešení tabulkového procesoru, může pomoci dosáhnout podobných výsledků, pokud používáte novější verzi sady Microsoft Office. Závěrem lze říci, že skvělým nástrojem pro sestavování a vyhodnocování dat je tabulkový procesor Microsoft Works. Tento software můžete efektivně používat, pokud se naučíte základy zadávání dat, provádění výpočtů, formátování a používání grafů. Kromě toho můžete snadno přejít na program Microsoft Excel, který nabízí větší rozsah funkcí a stálou podporu, pokud potřebujete převést tabulkový procesor Microsoft Works na Excel nebo pokud chcete sofistikovanější tabulkové řešení.

FAQ
Kdy byl program Microsoft Works ukončen?

V roce 2009 byl program Microsoft Works ukončen.

Umí Excel otevřít soubor .WKS?

Excel skutečně umí otevřít soubory .WKS. Starší tabulkový nástroj s názvem Microsoft Works Spreadsheet využíval pro své tabulky příponu souboru.WKS. Soubory .WKS však lze otevřít a převést pomocí aplikace Excel, což uživatelům umožňuje přístup k datům a jejich použití v aplikaci Excel.

Jaký formát má tabulkový procesor Microsoft Works?

Přípona.wks se obecně používá pro tabulkové procesory Microsoft Works.