Jak sdílet seznamy skladeb Spotify. Průvodce společným sdílením hudby

Služba Spotify zcela změnila způsob, jakým posloucháme hudbu, protože nám umožňuje prozkoumat a ocenit obrovský katalog skladeb. Ale co když chcete spolupracovat na seznamu skladeb, nebo dokonce sdílet svou oblíbenou hudbu s přáteli a rodinou? V tomto příspěvku se podíváme na sdílení playlistů ve službě Spotify a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se této možnosti. Proč nemohu sdílet svůj seznam skladeb ve službě Spotify?

Důvodů, proč máte problémy se sdílením seznamu skladeb ve službě Spotify, může být několik. Nejprve zkontrolujte, zda je váš seznam skladeb nastaven jako veřejný. Klikněte na seznam skladeb pravým tlačítkem myši a v rozevírací nabídce zvolte možnost „Make Public“ (Učinit veřejným), abyste toho dosáhli. Zkuste jej přepnout na „Soukromý“ a poté zpět na „Veřejný“, pokud je v současné době napsáno „Veřejný“. V některých případech se tím aktualizují možnosti sdílení.

Pokud používáte bezplatnou verzi služby Spotify, nemusí být možné seznam skladeb sdílet, což je další možné vysvětlení. Bezplatní uživatelé mohou sdílet pouze přímé odkazy, takže lidé budou muset znát odkaz, aby měli přístup k vašemu seznamu skladeb. Pokud chcete svůj seznam skladeb sdílet s ostatními, zvažte přechod na službu Spotify Premium, která vám umožní plynulejší sdílení. Jak mohu v mobilní aplikaci Spotify sdílet seznam skladeb?

Sdílení seznamu skladeb ve službě Spotify pro mobilní zařízení je jednoduché. V mobilním zařízení nejprve spusťte aplikaci Spotify a přejděte na seznam skladeb, který chcete sdílet. Do nabídky vstoupíte klepnutím na tři tečky (Android) nebo elipsu (iOS) vedle názvu seznamu skladeb. Tam vyberte možnost „Sdílet“.

Poté se vám zobrazí několik možností sdílení, včetně vytvoření přímého odkazu, sdílení prostřednictvím sociálních sítí a aplikací pro zasílání zpráv. Vyberte způsob sdílení, který vám nejlépe vyhovuje, a pusťte se do toho! Pomocí možnosti „Odeslat přátelům“, která umožňuje odeslat seznam skladeb určeným uživatelům služby Spotify, můžete svůj seznam skladeb dokonce přímo sdílet s přáteli, kteří jsou rovněž uživateli služby Spotify.

Jak mohu své rodině poslat odkaz na svůj seznam skladeb Spotify?

Až šest členů rodiny může využívat rodinný tarif Spotify za sníženou cenu a získat přístup k prémiovým funkcím. Sdílení seznamů skladeb s rodinou je jednoduché, pokud máte rodinný tarif Spotify. Stačí vytvořit seznam skladeb a vybrat možnost „Spolupráce“. Díky tomu může každý člen rodiny přidávat hudbu, měnit pořadí skladeb a upravovat seznam skladeb.

Klepněte pravým tlačítkem myši na seznam skladeb, vyberte možnost „Collaborative Playlist“ a poté pozvěte členy rodiny, aby se připojili. Jakmile přijmou nabídku, obdrží nabídku ke spolupráci a mohou začít přidávat do seznamu skladeb své preferované skladby. Je to skvělý způsob, jak sdílet hudební zážitek a najít nové skladby s přáteli.

Mohou dva uživatelé služby Spotify sdílet stejný seznam skladeb?

Stejný seznam skladeb Spotify může používat více uživatelů, ano. Kdokoli, kdo má adresu URL nebo přístup k vašemu profilu, může seznam skladeb poslouchat, pokud je sdílený, ať už prostřednictvím přímého odkazu, nebo jeho zveřejněním. Výsledkem je, že i když jste vy a vaši přátelé na různých místech, můžete všichni poslouchat stejný seznam skladeb ve stejnou dobu.

Je však důležité mít na paměti, že veškeré změny provedené v seznamu skladeb – například přidání nebo odstranění skladeb – uvidí všichni, kdo k němu mají přístup. Pokud si tedy chcete ponechat osobní kopii seznamu skladeb a zároveň jej sdílet s ostatními, je vhodnější seznam skladeb duplikovat a úpravy provádět v duplikované verzi. A konečně, Spotify poskytuje uživatelům různé možnosti sdílení a spolupráce na seznamech skladeb, včetně přímých odkazů, sociálních sítí a rodinného plánu Spotify. Podle pokynů v tomto článku můžete snadno sdílet své oblíbené skladby s přáteli a rodinou, což vede ke společnému hudebnímu zážitku, který lidi spojuje. Tak se do toho pusťte a začněte se vzájemně spojovat prostřednictvím hudby!

FAQ
Můžete sdílet seznamy skladeb Spotify bez prémiového účtu?

Ano, seznamy skladeb Spotify lze sdílet i bez prémiového členství. Ať už má uživatel bezplatný nebo prémiový účet, Spotify mu umožňuje sdílet playlisty s ostatními pomocí různých technik. Seznamy skladeb můžete ve službě Spotify sdílet následujícími způsoby: 1. Kopírování odkazu na seznam skladeb: Odkaz na seznam skladeb můžete poslat ostatním prostřednictvím e-mailu, sociálních médií nebo služeb pro zasílání zpráv pouhým zkopírováním. Po kliknutí na odkaz se uživatelé dostanou na seznam skladeb Spotify. Přímé sdílení seznamů skladeb na sociálních sítích: Spotify nabízí možnosti přímého sdílení playlistů na známých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter, Instagram a další. Chcete-li sdílet playlist se svými sledujícími nebo přáteli, stačí v aplikaci Spotify a na příslušné sociální síti zvolit možnost sdílení. 3. Společné seznamy skladeb: Funkce kolaborativních playlistů ve službě Spotify umožňuje skupinovou spolupráci a přispívání uživatelů do playlistu. Můžete vytvořit seznam skladeb, do kterého mohou ostatní lidé přidávat hudbu nebo jej aktualizovat. Každý, kdo má přístup k adrese URL seznamu skladeb, se může tímto způsobem zapojit a sdílet svůj hudební vkus. 4. Kódy Spotify: Tyto výrazné čárové kódy umožňují ostatním uživatelům okamžitý přístup k seznamu skladeb jejich naskenováním. Kód Spotify pro seznam skladeb lze najít kliknutím na tři tečky vedle názvu seznamu skladeb a výběrem možnosti „Sdílet“ > „Sdílet jako obrázek“. Sdílejte obrázek s ostatními, aby mohli otevřít seznam skladeb naskenováním kódu pomocí aplikace Spotify.

Seznamy skladeb Spotify tedy můžete sdílet a pracovat s ostatními i bez prémiového účtu, přestože prémiové předplatné poskytuje další výhody, jako je poslech bez reklam a přístup offline.