Jak zabránit automatické instalaci aktualizací systému Windows 10

Funkce automatických aktualizací, která je součástí systému Windows 10, udržuje systém aktuální s nejnovějšími opravami, aktualizacemi zabezpečení a doplňky funkcí. Přestože jsou tyto aktualizace nezbytné pro udržení bezpečnosti a stability počítače, mohou způsobit nepříjemnosti nebo problémy s kompatibilitou. Pokud chcete mít kontrolu nad tím, kdy a jak jsou aktualizace nasazovány, existuje několik způsobů, jak systému Windows 10 zabránit v automatické instalaci aktualizací. Využití nastavení aktualizací systému Windows:

1. Změna nastavení služby Windows Update je jedním z nejjednodušších způsobů, jak zabránit systému Windows 10 v automatické instalaci aktualizací. Zde je uveden postup, jak na to:

– Chcete-li vstoupit do aplikace Nastavení, stiskněte klávesy Windows + I.

– V levé nabídce vyberte položku „Windows Update“ kliknutím na položku „Aktualizace a zabezpečení“ na panelu nabídek. Vyberte možnost „Rozšířené možnosti“.

– Přepínačem povolte možnost „Pozastavit do“ a v části „Pozastavit aktualizace“ zvolte datum až 35 dní v budoucnosti.

– Použitím této možnosti se zastaví instalace všech aktualizací na zvolený časový úsek.

2. Použití Editoru zásad skupiny:

Pokud používáte systém Windows 10 ve verzi Pro, Enterprise nebo Education, můžete automatické aktualizace zastavit pomocí Editoru zásad skupiny. Postup je následující:

– Chcete-li spustit Editor zásad skupiny, použijte klávesy Windows + R, zadejte příkaz „gpedit.msc“ a stiskněte klávesu Enter. Otevřete „Konfigurace počítače“ > „Šablony pro správu“ > „Součásti systému Windows“ > „Windows Update“. Poklepáním na položku „Konfigurace automatických aktualizací“ odhalíte její vlastnosti.

– Po výběru možnosti „Povoleno“ vyberte z rozevírací nabídky jednu z následujících možností:

– 2 – Stáhnout a nainstalovat oznámení: Tato možnost vás bude informovat o dostupnosti aktualizací, abyste se mohli rozhodnout, kdy je stáhnout a nainstalovat.

Možnost 3: „Automaticky stáhnout a upozornit na instalaci“: Tato možnost automaticky stáhne aktualizace, ale požádá vás o jejich instalaci. Kliknutím na „Použít“ a „OK“ uložte změny.

3. Provedení změn v registru systému Windows za účelem zastavení automatických aktualizací je možné, pokud používáte systém Windows 10 Home nebo nemáte přístup k Editoru zásad skupiny. Postup je následující:

– Chcete-li spustit Editor registru, stiskněte klávesy Windows + R, zadejte „regedit“ a stiskněte klávesu Enter.

– Vyberte následující cestu: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate (Pokud klíč „WindowsUpdate“ ještě neexistuje, musíte jej vytvořit.)

– Klikněte na klíč „WindowsUpdate“ pravým tlačítkem myši, poté klikněte na tlačítko „New“ a vyberte možnost „DWORD (32-bit) Value“.

– Dejte nové hodnotě název „AUOptions“ a upravte údaje její hodnoty podle potřeby: Automatické stahování a upozornění na instalaci jsou možnosti v

– 2 a

– 3.

– Aby byly změny účinné, ukončete Editor registru a restartujte počítač.

4. Použití nástroje pro řešení problémů se zobrazením nebo skrytím aktualizací:

Pomocí nástroje pro řešení problémů společnosti Microsoft Zobrazit nebo skrýt aktualizace můžete zastavit instalaci určité aktualizace nebo ovladače. Postup je následující: Z webových stránek společnosti Microsoft si stáhněte nástroj Show or Hide Updates troubleshooter. Spusťte nástroj pro řešení potíží a vyberte možnost „Další“.

– Program vyhledá všechny nové aktualizace. Po dokončení se zobrazí seznam dostupných aktualizací.

– Vyberte ovladač nebo aktualizaci, kterou chcete vynechat, a klikněte na „Další“. Nástroj pro řešení potíží zabrání systému v instalaci vybrané aktualizace nebo ovladače.

I když pomocí výše uvedených technik zabráníte systému Windows 10 v automatické instalaci aktualizací, je důležité mít na paměti, že pro zachování bezpečnosti a stability počítače je nezbytné udržovat systém aktualizovaný pomocí nejnovějších bezpečnostních záplat. Doporučujeme pravidelně ručně instalovat aktualizace, případně můžete uvažovat o zapnutí automatických aktualizací po odstranění případných problémů s kompatibilitou.

FAQ
Jak zabránit tomu, aby se systém Windows 10 připravil na aktualizace?

Chcete-li zabránit tomu, aby systém Windows 10 automaticky instaloval aktualizace a aby zůstal zamrzlý na obrazovce „Windows se připravuje“, můžete provést následující akce: 1. Klikněte na ikonu „Nastavení“ (ve tvaru ozubeného kola) v nabídce Start.

2. V okně Nastavení vyberte položku „Aktualizace a zabezpečení“. 3. Klikněte na položku „Windows Update“ v levé části obrazovky. 4. Klikněte na tlačítko „Aktualizace“ a poté na tlačítko „Aktualizace“. Vyberte možnost „Rozšířené možnosti“. 5. Přepínačem povolte možnost „Pause until“ (Pozastavit do) v části „Pause updates“ (Pozastavit aktualizace). 6. Nastavte budoucí datum pozastavení aktualizací; nejlépe takové, které je vzdáleno několik týdnů. Tím na okamžik zastavíte instalaci a stahování aktualizací systému Windows 10.

7. Z důvodu stability a bezpečnosti je velmi důležité udržovat operační systém aktuální. Tato technika vám však může pomoci dočasně zastavit aktualizace, dokud nebude k dispozici oprava, pokud se vyskytnou problémy s obrazovkou „Systém Windows se připravuje“. Chcete-li udržet svůj systém bezpečný a aktuální, nezapomeňte aktualizace pravidelně povolovat.

Jak omezit instalaci systému Windows?

Chcete-li omezit instalaci systému Windows a zastavit automatické aktualizace systému Windows 10, můžete provést následující akce: 1. Klepněte na tlačítko . Klikněte na ikonu ozubeného kola „Nastavení“ v nabídce Start. 2. Na panelu Nastavení vyberte možnost „Aktualizace a zabezpečení“. 3. V nabídce vlevo vyberte položku „Windows Update“. 4. V nastavení služby Windows Update klikněte na položku „Rozšířené možnosti“. 5. Klikněte na rozevírací pole vedle oblasti „Choose when updates are installed“ a vyberte možnost „Notify to schedule restart“. Když jsou k dispozici aktualizace, tato volba vás o tom bude informovat, ale neprovede automatickou instalaci. Místo toho budete mít možnost naplánovat restart tak, aby se aktualizace nainstalovaly v době, která vám vyhovuje. Chcete-li dočasně pozastavit aktualizace na týden, můžete také aktivovat možnost „Pozastavit aktualizace na 7 dní“. 8. K úplnému vypnutí automatických aktualizací můžete využít funkci „Měřené připojení“. To provedete tak, že se vrátíte na hlavní stránku nastavení služby Windows Update a vyberete možnost „Změnit vlastnosti připojení“. Přepínačem zapněte funkci „Měřené připojení“. Systém Windows pak zablokuje automatické aktualizace a bude vnímat vaše připojení k internetu jako měřitelné nebo omezené připojení.

Provedením těchto úkonů můžete omezit automatickou instalaci aktualizací v počítači se systémem Windows 10 a získat větší kontrolu nad aktualizacemi systému Windows.