Jak odstranit účet Firefox a související data

Miliony lidí denně používají známý webový prohlížeč Mozilla Firefox. Přestože vlastnictví účtu Firefox může zlepšit vaše surfování, může nastat okamžik, kdy budete chtít svůj účet a všechna související data odstranit. V tomto článku vás provedeme postupem deaktivace účtu Firefox a odpovíme na některé související dotazy.

1. Pokyny pro odstranění účtu Firefox: Při odstraňování účtu Firefox je třeba postupovat podle následujících pokynů:

Krok 1: Spusťte Firefox a vyberte nabídku kliknutím na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu.

Krok 2: V závislosti na verzi prohlížeče Firefox, kterou používáte, vyberte v nabídce položku „Možnosti“ nebo „Přihlašovací jména a hesla“.

Krok 3: Chcete-li získat přístup k nastavení účtu, klikněte v nově otevřeném okně na „Účet Firefox“ nebo „Synchronizovat“.

Krok 4: Posuňte se dolů a vyberte možnost „Odpojit“ nebo „Spravovat účet“.

Krok 5: Bude vám přesměrována stránka pro účty Firefox. Pokud budete vyzváni, přihlaste se.

Krok 6: Na stránce s účtem přejděte dolů na tlačítko „Odstranit účet“.

Krok 7: Chcete-li potvrdit odstranění účtu Firefox, postupujte podle pokynů na obrazovce.

2. Pokyny pro odstranění e-mailu ve Firefoxu E-mailového klienta Firefoxu můžete odinstalovat následujícími kroky:

Krok 1: Spusťte Firefox a vyberte nabídku kliknutím na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu.

Krok 2: V nabídce vyberte možnost „Možnosti“ nebo „Předvolby“. Krok 3: V nově otevřeném okně vyberte v levé nabídce položku „Soukromí a zabezpečení“.

Krok 4: V oblasti „Formuláře a automatické vyplňování“ sjeďte dolů a vyberte možnost „Uložená přihlášení“. Krok 5: Vyhledejte e-mail, který chcete odstranit, a vyberte jej kliknutím na tři tečky.

Chcete-li e-mail z prohlížeče Firefox odstranit, zvolte v šestém kroku možnost „Odebrat“ nebo „Odstranit“. Jak odstranit ID uživatele z prohlížeče Firefox:

3. Níže uvedené kroky lze použít k odstranění ID uživatele z prohlížeče Firefox:

Krok 1: Spusťte Firefox a vyberte nabídku kliknutím na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu.

Krok 2: V nabídce vyberte „Možnosti“ nebo „Předvolby“.

Krok 3: V nově otevřeném okně vyberte v levé nabídce položku „Soukromí a zabezpečení“. Krok 4: V oblasti „Formuláře a automatické vyplňování“ sjeďte dolů a vyberte možnost „Uložená přihlášení“.

Odstraňte požadované ID uživatele tak, že ho najdete a kliknete na tři tečky vedle něj v pátém kroku.

Chcete-li ID uživatele z prohlížeče Firefox odebrat, zvolte v šestém kroku možnost „Odebrat“ nebo „Odstranit“. Jak deaktivovat účet Google ve Firefoxu:

Při odstraňování účtu Google z prohlížeče Firefox postupujte následujícím způsobem:

Krok 1: Spusťte Firefox a v nabídce vyberte „Možnosti“ nebo „Předvolby“. Krok 2: V novém okně vyberte z nabídky na levé straně položku „Soukromí a zabezpečení“. Krok 3: V novém okně vyberte v levém postranním menu položku „Soukromí a zabezpečení“.

Krok 4: V dolní části stránky v části „Účet Firefox“ nebo „Synchronizace“ vyberte možnost „Odpojit“ nebo „Spravovat účet“.

Krok 5: Na stránce Účet klikněte vedle účtu Google, který chcete odstranit, na tlačítko „Odebrat“ nebo „Zrušit přístup“. Je odstranění zastaralých dat Firefoxu v pořádku? Obecně platí, že odstranění zastaralých dat Firefoxu je bezpečné a může pomoci uvolnit úložiště. Je důležité mít na paměti, že odstraněním souborů cookie, historie prohlížení a dalších dat dojde také k vymazání všech uložených hesel, záložek a dalších vlastních nastavení. Před odstraněním důležitých dat si nezapomeňte vytvořit jejich zálohu. Při mazání zastaralých dat prohlížeče Firefox postupujte podle těchto metod:

Krok 1: Spusťte Firefox a vyberte nabídku kliknutím na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu.

Krok 2: V nabídce vyberte možnost „Možnosti“ nebo „Předvolby“.

Krok 3: V nově otevřeném okně vyberte v levé nabídce položku „Soukromí a zabezpečení“.

Krok 4: Přejděte dolů do oblasti „Historie“ nebo „Soubory cookie a údaje o webu“.

Krok 5: Kliknutím na tlačítko „Vymazat data“ vyberte typy dat, které chcete vymazat.

Krok 6: Výběrem možnosti „Vymazat“ odstraňte vybraná data.

Závěrem lze výše popsanými postupy odstranit účet Firefox a související data. Před odstraněním jakýchkoli dat nezapomeňte na opatrnost a vytvořte si zálohu. Podle příslušných pokynů lze z Firefoxu odstranit také e-maily, uživatelská ID a účty Google. Odstranění zastaralých dat Firefoxu sice pomůže uvolnit místo v úložišti, ale může také odstranit přizpůsobená nastavení.

FAQ
Jak vymazat a obnovit Firefox?

Pro vyčištění a resetování Firefoxu můžete provést následující akce: 1. Spusťte Firefox a kliknutím na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu okna prohlížeče vyberte možnost nabídky. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nápověda“ a poté „Informace o řešení potíží“. Poté se zobrazí stránka Informace o řešení potíží. Na stránce Informace o řešení potíží se nachází část s názvem „Vyladit Firefox“. Je třeba kliknout na tlačítko „Obnovit Firefox…“. 4. Zobrazí se potvrzovací okno s upozorněním, že obnovení Firefoxu zachová vaše záložky, historii a hesla, která jste již uložili, a zároveň odstraní vaše doplňky a přizpůsobená nastavení. Pokud chcete ještě pokračovat, klikněte na tlačítko „Obnovit Firefox“. Firefox poté zahájí proces obnovení.

5. Po dokončení tohoto procesu, který může chvíli trvat, se zobrazí okno se seznamem importovaných dat. Proces bude dokončen, jakmile klepnete na tlačítko „Dokončit“. Po dokončení těchto pokynů bude Firefox obnoven do svého továrního nastavení a všechny potíže, které jste měli, by měly zmizet.

Jak odstraním e-mailový účet z prohlížeče?

Obecné způsoby vymazání e-mailového účtu z prohlížeče jsou následující: 1. Spusťte webový prohlížeč, ve kterém jste aktuálně připojeni ke svému e-mailovému účtu.

2. Najděte v prohlížeči nabídku nastavení pro přístup k možnostem účtu. V pravém horním nebo levém horním rohu okna prohlížeče je obvykle symbolizována ozubeným kolečkem nebo třemi svislými tečkami. 3. Přístup k nastavení účtu získáte na adrese: V nabídce nastavení vyhledejte položku týkající se předvoleb, soukromí nebo účtu. V závislosti na používaném prohlížeči se přesná formulace může měnit. Správa účtů: 1. Zadejte název účtu. 2. Zadejte název účtu. 3. Zadejte název účtu:

4. Po kliknutí na nastavení účtu se zobrazí stránka pro správu účtů, jakmile je najdete. Na stránce správy účtů byste měli vidět seznam e-mailových účtů, které jsou aktuálně přiřazeny k vašemu prohlížeči.

5. Odeberte e-mailový účet. Vyhledejte jednotlivý e-mailový účet, který chcete odstranit, a poté vyberte možnost odstranit nebo odebrat.

6. Ověřte odstranění: Mohla by se zobrazit potvrzovací zpráva s žádostí o ověření odstranění e-mailového účtu. Než budete pokračovat v ověřování odstranění, zkontrolujte tuto výzvu. 7. Restartujte prohlížeč: Doporučujeme po odstranění e-mailového účtu restartovat prohlížeč, aby se změny projevily.

Mějte na paměti, že se jedná pouze o základní pokyny a že váš konkrétní prohlížeč může vyžadovat jiné akce.