Jak zrušit zapnutí zařízení Bluetooth v Chromebooku

Chromebook lze snadno připojit k různým periferním zařízením a používat je prostřednictvím zařízení Bluetooth. Občas však můžete chtít zařízení Bluetooth z Chromebooku „odepnout“ nebo zrušit jeho spárování. Odpojení zařízení Bluetooth je jednoduchý postup, ať už chcete připojit jiné zařízení, nebo řešit problémy s připojením. V tomto článku vás provedeme procesem odpojení zařízení Bluetooth v počítači Chromebook. Jak obnovit zapomenuté zařízení Bluetooth?

Pomocí těchto jednoduchých kroků můžete v počítači Chromebook odemknout zařízení Bluetooth:

1. Chcete-li vstoupit do systémové lišty, klikněte na čas v pravém dolním rohu obrazovky. 2. Chcete-li získat přístup k nastavení Chromebooku, klikněte na ikonu ozubeného kola. 3. V nabídce nastavení vyberte v levém postranním panelu položku „Bluetooth“. 4. Seznam spárovaných zařízení se zobrazí v části „Zařízení Bluetooth“. Vyhledejte zařízení, které chcete obnovit, a kliknutím na symbol malé šipky vedle něj o něm získáte další informace. 5. V rozšířených podrobnostech o zařízení vyberte tlačítko „Forget this device“ (Zapomenout toto zařízení). 6. Zobrazí se žádost o potvrzení. Výběrem možnosti „Forget“ (Zapomenout) přerušíte párování a odstraníte zařízení z paměti Chromebooku. Jak restartuji Bluetooth svého Chromebooku?

Pokud máte problémy s připojením k různým zařízením Bluetooth, může být prospěšné obnovit nastavení Bluetooth v zařízení Chromebook. Postup je následující:

1. Vyberte ikonu ozubeného kola vedle času v pravém dolním rohu a přejděte do nastavení Chromebooku. 2. V levém postranním panelu nabídky nastavení vyberte možnost „Bluetooth“. 3. Chcete-li Bluetooth zakázat, klikněte na přepínací tlačítko vedle sloupce „Bluetooth“. 4. Chcete-li Bluetooth opět zapnout, po krátké prodlevě přepínač opět zapněte. Váš Chromebook nyní bude vyhledávat blízké miniaplikace Bluetooth.

5. Připojte zařízení ještě jednou a zkontrolujte, zda byl problém odstraněn.

Jak mohu propojit sluchátka AirPods se svým Chromebookem, když zapomenu své zařízení?

Níže uvedené pokyny by vám měly pomoci znovu připojit sluchátka AirPods, pokud jste je omylem nechali od Chromebooku odpojená: 1. Klikněte na čas v pravém dolním rohu obrazovky a zvolte ikonu ozubeného kola pro přístup k nastavení Chromebooku. 2. V levém postranním panelu nabídky nastavení vyberte možnost „Bluetooth“. 3. Pokud je funkce Bluetooth vypnutá, ujistěte se, že je vypnutá, kliknutím na přepínací tlačítko. 4. Otevřete víko pouzdra AirPods a stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně, dokud nezačne blikat bílá kontrolka LED na pouzdře. Vaše sluchátka AirPods by měla být uvedena v sekci „Zařízení Bluetooth“ vašeho Chromebooku.

5. Vedle nich by mělo být kliknuto na tlačítko „Připojit“. Váš Chromebook by nyní měl být spárován se sluchátky AirPods, což vám umožní používat je pro přehrávání zvuku a další účely.

Jak mohu do svého Chromebooku ručně nainstalovat zařízení Bluetooth?

Při ručním přidávání zařízení Bluetooth do Chromebooku dodržujte následující postupy: 1. Klikněte na čas v pravém dolním rohu obrazovky a zvolte ikonu ozubeného kola pro přístup k nastavení Chromebooku. 2. V levém postranním panelu nabídky nastavení vyberte položku „Bluetooth“. 3. Pokud je funkce Bluetooth vypnutá, ujistěte se, že je vypnutá, kliknutím na přepínací tlačítko. 4. V seznamu zařízení Bluetooth v části „Zařízení Bluetooth“ vyberte možnost „Přidat zařízení“. V pátém kroku začne váš Chromebook vyhledávat okolní zařízení Bluetooth. Podle pokynů na zařízení jej nastavte do režimu párování. 6. Klikněte na zařízení a vyberte jej, jakmile se zobrazí v seznamu dostupných zařízení. Postupujte podle případných dalších pokynů na obrazovce a dokončete proces párování.

7.

Konečně, resetování zařízení Bluetooth v počítači Chromebook je rychlý a praktický postup. Podle pokynů v tomto článku můžete do Chromebooku ručně přidat nové zařízení Bluetooth nebo ručně zrušit párování zařízení. Můžete také znovu připojit sluchátka AirPods a obnovit nastavení Bluetooth. Pomocí těchto pokynů můžete rychle spravovat připojení Bluetooth a bez problémů používat Chromebook bezdrátově.

FAQ
Proč můj Chromebook nerozpozná moje sluchátka?

Chromebook nemusí sluchátka rozpoznat z několika důvodů. Může se jednat o několik následujících scénářů: 1. Bluetooth je vypnuté: Zkontrolujte, zda je v Chromebooku zapnuté Bluetooth. Ikona Bluetooth se obvykle nachází v systémové liště nebo v nabídce nastavení. Pokud je vypnutá, zapněte ji a zkuste sluchátka připojit znovu. Sluchátka nejsou v režimu párování: Zkontrolujte, zda je na sluchátkách aktivní režim párování. Obvykle to znamená stisknout a podržet určité tlačítko na sluchátkách nebo skupinu tlačítek. Informace o tom, jak nastavit sluchátka do režimu párování, naleznete v uživatelské příručce dodané se sluchátky. Vzdálenost nebo rušení: Pokud jste příliš daleko od počítače Chromebook, signál Bluetooth nemusí do sluchátek dosáhnout. Zjistěte, zda přiblížení pomůže problém vyřešit. Kromě toho mohou připojení bránit blízká zařízení Bluetooth nebo bezdrátové signály. Udržujte ostatní zařízení v dostatečné vzdálenosti od Chromebooku nebo zkuste dočasně odpojit jiná zařízení Bluetooth. 4. Zastaralý operační systém Chrome OS nebo firmware: Zkontrolujte, zda jsou firmware a operační systém v zařízení Chromebook aktuální. Problémy s kompatibilitou se zařízeními Bluetooth může občas způsobit zastaralý software. V nabídce nastavení vyhledejte všechny dostupné aktualizace a v případě potřeby je nainstalujte. Pokud jste dříve propojili sluchátka s jiným zařízením, mohou být stále spárována s tímto zařízením, což znamená, že je třeba zrušit jejich spárování a opravit je. Po odebrání sluchátek z dalších zařízení je zkuste ještě jednou propojit s počítačem Chromebook.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, může být problém s hardwarem Bluetooth ve sluchátkách nebo v počítači Chromebook. Pro další pomoc za těchto okolností se můžete obrátit na podporu výrobce.