Převod tiskárny USB na WiFi. A Step-by-Step Guide

Jak připojit USB tiskárnu k WiFi?
Pokud má vaše tiskárna displej, můžete v jejím nastavení přímo najít volbu WiFi připojení, vybrat bezdrátovou síť a tiskárnu k ní připojit. Buď budete moci zadat heslo přímo na displeji, nebo tiskárnu k síti připojit pomocí tlačítka WPS na WiFi routeru. Cached
Další informace najdete na www.alza.cz

V době digitální komunikace, která se stále více rozšiřuje, je rozumné chtít pohodlí bezdrátové tiskárny. Máte-li tiskárnu USB a chcete ji připojit k síti WiFi, máte štěstí. Tento podrobný návod vám pomůže projít procesem WiFi-izace vaší USB tiskárny. Jak mohu připojit tiskárnu USB k bezdrátové síti?

K připojení tiskárny USB k síti Wi-Fi je zapotřebí bezdrátový tiskový server, který slouží jako most mezi tiskárnou a sítí Wi-Fi. Pomocí této pomůcky může tiskárna bezdrátově komunikovat s počítačem nebo jinými zařízeními připojenými ke stejné síti. Zde je seznam postupů, které vám pomohou:

Investice do bezdrátového tiskového serveru Nejprve se poohlédněte po bezdrátovém tiskovém serveru, který funguje s vaší tiskárnou USB, a kupte si jej. Ujistěte se, že má správná připojení a podporuje základní protokoly tiskárny.

2. Nakonfigurujte tiskový server: Pro připojení tiskového serveru k tiskárně postupujte podle pokynů výrobce. To obvykle znamená fyzické nebo bezdrátové připojení tiskového serveru k síti WiFi a také ke konektoru USB tiskárny.

3. Nainstalujte software tiskárny: Po připojení tiskového serveru může počítač nebo jiné zařízení vyžadovat instalaci softwaru tiskárny. Díky tomuto programu bude váš počítač schopen komunikovat s tiskárnou prostřednictvím sítě. Pro správnou instalaci softwaru se řiďte pokyny k instalaci dodanými s tiskovým serverem.

4. Upravte nastavení tiskárny: Po instalaci softwaru je nutné upravit nastavení tiskárny. Může být vyžadován výběr bezdrátové sítě, ke které se má tiskárna připojit, a zadání síťového hesla. Pokyny ke konfiguraci nastavení naleznete v programu nebo v příručce k tiskovému serveru. 5. Zkontrolujte připojení: Po konfiguraci tiskárny je důležité zkontrolovat připojení. Zkontrolujte, zda tiskárna přijímá příkaz k tisku odeslaný z počítače a zda správně vytiskne soubor. Dobrá práce, pokud vše probíhá podle plánu! Vaše tiskárna USB je nyní úspěšně připojena k síti Wi-Fi. Jak mohu na své tiskárně USB povolit připojení Bluetooth?

Pokud dáváte přednost Bluetooth před připojením Wi-Fi, můžete na tiskárně USB stále povolit Bluetooth. K tomu budete potřebovat adaptér tiskárny Bluetooth. Chcete-li, aby vaše tiskárna USB byla kompatibilní s technologií Bluetooth, postupujte podle následujících kroků:

Nejprve si kupte adaptér tiskárny Bluetooth: Najděte adaptér tiskárny Bluetooth, který funguje s vaší tiskárnou USB, a kupte jej. Ujistěte se, že má správná připojení a podporuje základní protokoly tiskárny.

2. Připojte adaptér k tiskárně: Pro připojení adaptéru tiskárny Bluetooth k tiskárně USB postupujte podle pokynů výrobce. Obvykle to znamená zapojení adaptéru do portu USB tiskárny.

3. Připojte zařízení jejich spárováním. Zapněte Bluetooth na počítači nebo jiném zařízení a nastavte je do režimu párování. Chcete-li spárovat počítač nebo zařízení s adaptérem tiskárny Bluetooth, postupujte podle pokynů pro párování, které jsou s ním dodány. Po spárování a připojení adaptéru bude možná nutné do počítače nebo jiného zařízení nainstalovat software tiskárny.

4. Nainstalujte software tiskárny. Díky tomuto programu bude váš počítač schopen komunikovat s tiskárnou prostřednictvím rozhraní Bluetooth. Pro správnou instalaci programu postupujte podle pokynů dodaných s adaptérem. 5. Zkontrolujte připojení: Po instalaci softwaru odešlete z počítače příkaz k tisku a zkontrolujte připojení Bluetooth. Ujistěte se, že příkaz dorazí do tiskárny a soubor se úspěšně vytiskne.

Jak mohu pomocí nástroje HP Printer Assistant změnit tiskárnu připojenou přes USB na bezdrátové zařízení?

Níže uvedené metody by vám měly umožnit převést tiskárnu HP na wifi pomocí programu HP Printer Assistant.

Nainstalujte program HP Printer Assistant do počítače podle následujících jednoduchých pokynů. Pokud tak neučiníte, můžete jej získat na webových stránkách společnosti HP.

2. Otevřete program HP Printer Assistant: V počítači spusťte program HP Printer Assistant.

3. Připojte tiskárnu: Pomocí dodaného připojení USB připojte tiskárnu USB k počítači.

4. Spusťte nástroj: V programu HP Printer Assistant vyhledejte a spusťte nástroj, který umožňuje bezdrátovou konverzi vaší tiskárny USB. V závislosti na modelu tiskárny a verzi nástroje HP Printer Assistant se může přesný název a umístění tohoto nástroje měnit.

5. Postupujte podle pokynů zobrazených na obrazovce: Program vás provede procesem bezdrátového připojení tiskárny USB. Chcete-li zaručit úspěšnou konverzi, pečlivě dodržujte pokyny na obrazovce. Je tiskárna bezdrátově funkční?

Ano, tiskárna bude moci fungovat bezdrátově, jakmile úspěšně použijete výše uvedené postupy pro převod tiskárny USB na bezdrátové připojení. Nyní můžete bez nutnosti přímého fyzického připojení tisknout papíry, obrázky a další data z jakéhokoli zařízení připojeného ke stejné síti.

Závěrem lze říci, že přepnutí tiskárny USB na WiFi nebo Bluetooth je velmi jednoduché. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete využít jednoduchosti bezdrátového tisku a zbavit se objemných kabelů. Ať už zvolíte WiFi nebo Bluetooth, možnost bezdrátového tisku vám dává větší svobodu a flexibilitu při tisku.

FAQ