Jak opravit aplikaci, která se nechce otevřít v systému Android

Nebojte se, nejste jediní, kdo se potýká s nepříjemným problémem neotevření aplikace v zařízení se systémem Android. K tomuto problému může přispívat řada faktorů, včetně softwarových chyb, nedostatku volného místa v úložišti, poškozených dat aplikací a konfliktů aplikací. Naštěstí existuje řada technik řešení problémů, kterými můžete tento problém vyřešit a program znovu spustit.

Znovu spusťte zařízení: Restartování zařízení se systémem Android může jednoduše, ale účinně vyřešit řadu problémů souvisejících s aplikacemi. Vymazáním dočasných souborů a obnovením systému se tak mohou vyřešit drobné softwarové problémy, které mohou bránit otevření aplikace. Před výběrem možnosti „Restartovat“ nebo „Restartovat“ z rozevírací nabídky je třeba stisknout a podržet tlačítko napájení zařízení.

2. Odstraňte data aplikací a mezipaměť: Pokud nepomůže restartování zařízení, je dalším krokem vymazání mezipaměti a dat problémové aplikace. Tím lze vyřešit problémy způsobené poškozenými nebo neaktuálními daty. Chcete-li toho dosáhnout, vyhledejte program, který se nechce spustit, tak, že přejdete do Nastavení > Aplikace (nebo Správce aplikací, v závislosti na vašem zařízení). Po výběru aplikace klepněte na „Úložiště“ a „Vymazat mezipaměť“ nebo „Vymazat data“. Nezapomeňte, že vymazáním dat aplikace obnovíte její tovární nastavení a riskujete ztrátu všech uložených předvoleb nebo přihlašovacích údajů. 3. Znovu nainstalujte nebo aktualizujte aplikaci:

Aplikace mohou občas přestat fungovat kvůli konfliktům mezi zastaralými verzemi aplikací a operačním systémem Android. Zkontrolujte, zda jsou v obchodě Google Play k dispozici aktualizace aplikace, a ověřte kompatibilitu. Pokud je aktualizace k dispozici, najděte aplikaci v Obchodě Play a klikněte na tlačítko „Aktualizovat“. Pokud aktualizace problém nevyřeší, zkuste aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat. Toho dosáhnete tak, že program vyhledáte v Nastavení > Aplikace a zvolíte možnost „Odinstalovat“. Po odstranění aplikaci znovu nainstalujte v Obchodě Play.

4. Zkontrolujte aktualizace systému Android: Aktualizace na úrovni systému mohou občas řešit problémy s kompatibilitou a vyřešit problémy související s aplikacemi. Přejdete-li do nabídky Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru, můžete si ověřit, zda je v chytrém telefonu se systémem Android, který používáte, spuštěna nejnovější verze operačního systému. Pokud je aktualizace k dispozici, nainstalujte ji podle pokynů na obrazovce. Po aktualizaci zkuste aplikaci spustit ještě jednou a zjistěte, zda byl problém odstraněn.

Pokud se aplikace v zařízení nechce spustit, zvažte na závěr nejprve restartování zařízení se systémem Android. Pokud ani to nepomůže, zkuste vymazat mezipaměť a data aplikace, aktualizovat ji nebo znovu nainstalovat a vyhledat aktualizace systému. Pomocí těchto postupů řešení problémů byste měli být schopni vyřešit většinu problémů souvisejících s aplikacemi a umožnit tak jejich opětovné normální fungování.

FAQ
Jak vymazat mezipaměť aplikace?

V zařízení se systémem Android můžete provést následující kroky k odstranění mezipaměti aplikace: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android otevřete aplikaci Nastavení. 2. Vyhledejte možnost „Aplikace“ nebo „Aplikace“ posunutím dolů a klepněte na ni. 3. Zobrazí se seznam všech nainstalovaných aplikací ve vašem zařízení. Vyhledejte aplikaci, která se nechce spustit, a klepněte na ni.

4. Na stránce s podrobnostmi o aplikaci si můžete vybrat z několika alternativ. Vyhledejte možnost „Úložiště“ nebo „Úložiště a mezipaměť“ nebo na ni klepněte.

5. Zde máte dvě možnosti: „Vymazat mezipaměť“ a „Vymazat data“. Výběrem možnosti „Vymazat mezipaměť“ vymažete výhradně mezipaměť aplikace. 6. Mohlo by se zobrazit potvrzovací pole s dotazem, zda si přejete odstranit mezipaměť. Pro pokračování klikněte na „OK“. Po vymazání mezipaměti můžete zkusit aplikaci otevřít ještě jednou a zkontrolovat, zda byl problém odstraněn.

Když aplikace zamrzne, spadne nebo se nespustí správně, může pomoci vymazání její mezipaměti. Mějte však na paměti, že vyprázdněním mezipaměti neodstraníte žádné osobní informace ani předvolby; můžete se pouze zbavit dočasných souborů a dat souvisejících s aplikací.

Jak vymazat mezipaměť aplikací v systému Android?

V systému Android můžete k odstranění mezipaměti aplikací použít následující postupy: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a vyberte položku „Aplikace“ nebo „Aplikace“ (v závislosti na vašem zařízení se název může lišit). 3. Vyhledejte aplikaci, která má problémy, a klepněte na ni. 4. Na stránce s podrobnostmi o aplikaci můžete vybrat položku „Úložiště“ nebo „Úložiště a mezipaměť“. Klepněte na ni. 5. K dispozici jsou dvě možnosti: „Vymazat mezipaměť“ a „Vymazat úložiště“ (známé také jako „Vymazat data“). Stiskněte jednou tlačítko „Vymazat mezipaměť“. 6. Zobrazí se potvrzovací okno s dotazem, zda si přejete odstranit mezipaměť aplikace. Stiskněte tlačítko „OK“ a pokračujte.

Po vymazání mezipaměti zkuste aplikaci spustit ještě jednou. Provedení tohoto úkonu může pomoci vyřešit řadu problémů, včetně zamrzání nebo pádu aplikace.

Proč moje aplikace nereaguje?

Aplikace vašeho zařízení se systémem Android nemusí reagovat z řady důvodů. Mezi typické příčiny patří např: 1. Problémy se softwarem: Příležitostně mohou být zamrzání nebo pády aplikací způsobeny chybami operačního systému nebo jiných programů ve vašem zařízení.

2. Nedostatečné úložiště: Pokud je úložiště v zařízení nedostatečné, může to způsobit, že aplikace budou pomalé nebo nebudou reagovat. Zkontrolujte, zda je v zařízení dostatek volného místa. 3. Zastaralá verze aplikace: Pokud jste aplikace dlouho neaktualizovali, nemusí fungovat s nejnovější verzí systému Android. Problémy s kompatibilitou lze vyřešit aktualizací aplikací na nejnovější verzi.

4. Nahromadění mezipaměti a dat: Hromadění dat mezipaměti a dat aplikací v průběhu času může vést k problémům s výkonem. Ve vzácných případech lze problém vyřešit odstraněním mezipaměti nebo dat problematických aplikací. 5. Zásahy třetích stran: V některých případech mohou aplikace nebo služby třetích stran způsobit konflikty s vašimi aplikacemi a způsobit, že přestanou fungovat. Nedávnou instalaci aplikací můžete odstranit a zkontrolovat, zda problém zmizí. 6. Přehřívání zařízení: Pokud se zařízení příliš zahřívá, může to ohrozit funkčnost vašich aplikací. Ujistěte se, že se zařízení při spouštění aplikací příliš nezahřívá. 7. Omezení hardwaru: V případě, že zařízení není vybaveno hardwarem, může dojít k jeho poškození: Starší zařízení nebo zařízení nižší třídy mohou mít kvůli hardwarovým omezením problémy s plynulým spuštěním některých aplikací.

Zkuste odstranit potíže provedením následujících akcí: aktualizace aplikace, vymazání mezipaměti a dat aplikace, restartování zařízení, vyhledání aktualizací softwaru a v případě potřeby odinstalování a opětovná instalace aplikace.