Jak si vytvořit Apple ID bez kreditní karty

Každý, kdo chce co nejlépe využívat ekosystém služeb a produktů Apple, si musí nejprve pořídit Apple ID. Často se však stává, že lidé buď kreditní kartu nemají, nebo ji z různých důvodů raději nepoužívají. V tomto článku si projdeme postup vytvoření Apple ID bez kreditní karty a další důležité informace.

1. Jak zakázat zadávání údajů o kreditní kartě v Apple ID

Níže uvedené kroky lze použít k tomu, abyste se při vytváření Apple ID vyhnuli zadávání údajů o kreditní kartě:

1. Jak zakázat zadávání údajů o kreditní kartě v Apple ID? Na iPhonu, iPadu nebo iPodu Touch spusťte aplikaci App Store. 2. Vyhledejte bezplatnou aplikaci a vyberte tlačítko „Získat“. 3. Zobrazí se možnost přihlásit se pomocí Apple ID, které již máte, nebo vytvořit nové. Zvolte možnost „Create New Apple ID“. 4. Podle pokynů na obrazovce zadejte svou e-mailovou adresu, heslo, bezpečnostní otázky a datum narození. 5. Když se dostanete na obrazovku způsobu platby, vyberte ze seznamu možností možnost „Žádný“. 6. Dokončete několik posledních kroků, přijměte podmínky a potvrďte svou e-mailovou adresu.

Podle těchto pokynů si můžete vytvořit Apple ID bez použití kreditní karty.

2. Vytvoření bezplatného Apple ID

Pro vytvoření bezplatného Apple ID je třeba dodržet podobné postupy, jaké byly popsány dříve. Postup zahájíte tak, že ve webovém prohlížeči přejdete na stránku pro vytvoření účtu Apple ID nebo v zařízení Apple spustíte obchod App Store. Místo placené aplikace vyberte bezplatnou, vytvořte si účet a poté v případě potřeby vynechejte zadání údajů o kreditní kartě. 3. Založení Apple ID pomocí účtu Gmail.

Ano, k vytvoření Apple ID lze použít účet Gmail. Podle společnosti Apple si uživatelé mohou vytvořit Apple ID pomocí jakékoli legitimní e-mailové adresy, včetně Gmailu. Při zakládání účtu můžete jako Apple ID použít e-mailovou adresu Gmail. Když budete v předchozích krocích požádáni o zadání e-mailové adresy, zadejte informace o svém účtu Gmail.

4. Jaká je cena Apple ID?

Apple ID lze zřídit bezplatně. Za využívání služby iCloud, obchodu App Store nebo iTunes Store ani za vytvoření Apple ID nemusí uživatelé platit žádný poplatek. Mějte však na paměti, že za některé nabídky na těchto platformách, jako je nákup softwaru, filmů nebo hudby, může být třeba zaplatit.

Závěrem lze říci, že je zcela možné vytvořit si Apple ID bez použití kreditní karty. Chcete-li se vyhnout zadávání údajů o kreditní kartě během postupu vytváření účtu, stačí postupovat podle výše popsaných pokynů. Jen mějte na paměti, že pokud chcete, je možné použít také účet Gmail. S čerstvě vytvořeným Apple ID můžete využívat všechny služby a zboží společnosti Apple a zároveň nadále používat preferovaný způsob platby.

FAQ
Proč Apple ID požaduje kreditní kartu?

Apple ID si v průběhu procesu registrace vyžádá kreditní kartu z několika důvodů. V první řadě to společnosti Apple umožňuje potvrdit identifikaci uživatele a ujistit se, že je plnoletý, aby mohl provádět transakce. Za druhé umožňuje rychlou a bezpečnou platbu za veškeré nákupy v online obchodech společnosti Apple, včetně iTunes Store a App Store. Uživatelé mohou okamžitě nakupovat aplikace, hudbu, filmy a další digitální obsah přiložením kreditní karty ke svému Apple ID bez nutnosti dalších platebních metod. Kreditní karta v souboru také usnadňuje správu předplatného a nastavení automatického obnovování služeb, jako je Apple Music nebo úložiště iCloud.

Proč Apple ID vyžaduje kreditní kartu?

Existuje několik důvodů, proč Apple ID při registraci požaduje kreditní kartu. Na začátku slouží k potvrzení totožnosti uživatele a k ujištění, že je plnoletý, aby si mohl založit účet. Uživatelé mohou jednoduše nakupovat v App Store, iTunes Store a dalších službách Apple, pokud mají ke svému Apple ID připojenou kreditní kartu. Kromě toho slouží jako způsob, jakým mohou uživatelé platit za předplatné nebo nákupy v aplikacích, které se rozhodnou uskutečnit. Ačkoli je kreditní karta preferovaným způsobem, je zásadní vědět, že v některých regionech Apple nabízí také alternativní platební metody, jako jsou dárkové karty nebo PayPal.

Proč musím do Apple ID zadat kreditní kartu?

Kreditní kartu je obvykle nutné do Apple ID přidat z několika důvodů. Toto je několik scénářů, které se mohou uplatnit: Pokud máte k Apple ID připojenou kreditní kartu, můžete nakupovat v digitálních obchodech společnosti Apple, včetně App Store, iTunes Store a iBooks Store. To zaručuje, že máte k dispozici legitimní platební metodu pro nákup digitálního materiálu, jako jsou aplikace, hudba, filmy, knihy a další média.

2. Předplacené služby: Kreditní karta je nutná k provádění pravidelných plateb spojených s předplatným služeb, jako je Apple Music, Apple Arcade a aktualizace úložiště iCloud.

3. Ověření účtu: Propojením kreditní karty s Apple ID můžete potvrdit svou totožnost a prokázat, že jste oprávněným uživatelem. To pomáhá předcházet podvodům a udržovat bezpečnost vašeho účtu.

Ačkoli jsou kreditní karty nejoblíbenější platební metodou, je důležité vědět, že Apple na některých místech umožňuje i další platební metody, jako jsou debetní karty, dárkové karty a Apple Pay. Existují způsoby, jak si vytvořit Apple ID i bez použití kreditní karty, ale tyto metody mohou mít omezení v možnosti používat určité funkce nebo provádět transakce.