Jak uložit stránku jako PDF. Kompletní průvodce

Obsah a styl webové stránky lze snadno zachovat pro offline prohlížení nebo sdílení uložením stránky jako PDF. Mnoho uživatelů však při pokusu o uložení webové stránky jako PDF často naráží na problémy, zejména při použití prohlížeče Google Chrome. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak uložit stránku jako PDF obecně, a velmi podrobně rozebereme řadu souvisejících témat, včetně toho, proč nelze stránku uložit jako PDF v prohlížeči Chrome, jak to provést v systému Windows 10, jak uložit webovou stránku jako PDF v prohlížeči Chrome a co dělat, když stránku nelze uložit jako PDF. Proč nemohu v prohlížeči Chrome uložit stránku jako PDF?

Nemožnost uložit stránku v prohlížeči Chrome jako PDF může mít několik příčin. Jedním z častých problémů je, když je základní funkce tisku PDF zakázána nebo není přítomna. Otevřete prohlížeč Chrome a do adresního řádku zadejte „chrome://plugins“, abyste si to ověřili. Zkontrolujte, zda je povolena položka Prohlížeč PDF v prohlížeči Chrome tak, že ji posunete dolů a najdete. Pokud je zakázána, výběrem možnosti „Enable“ ji aktivujte. Pokud se vám stále nedaří ukládat jako PDF, bude možná nutné Chrome aktualizovat nebo přeinstalovat.

Jak mohu v prohlížeči Chrome v systému Windows 10 uložit webovou stránku jako PDF? Pokud používáte prohlížeč Google Chrome v systému Windows 10, je uložení webové stránky jako PDF jednoduché. Nejprve otevřete webovou stránku, kterou chcete uložit. V pravém horním rohu okna prohlížeče klikněte na tři tečky a otevřete nabídku. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Tisk“ nebo stisknutím klávesové zkratky „Ctrl + P“ spusťte dialogové okno Tisk. V oblasti Cíl vyberte ze seznamu možných tiskáren možnost „Uložit jako PDF“. Proveďte případné úpravy okrajů a rozvržení stránky a poté klepněte na tlačítko „Uložit“. Zobrazí se okno s dotazem, kam v počítači chcete soubor PDF uložit.

Kde se nachází nastavení PDF v prohlížeči Chrome? Pomocí těchto postupů získáte přístup k nastavení PDF v prohlížeči Chrome. Kliknutím na tři tečky v pravém horním rohu prohlížeče Chrome zobrazte nabídku. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. Chcete-li otevřít rozšířená nastavení, přejděte dolů a zvolte „Rozšířené“. V části „Soukromí a zabezpečení“ klikněte na „Nastavení webu“. V poli „Další nastavení obsahu“ sjeďte dolů a vyberte možnost „Dokumenty PDF“. Zde můžete změnit řadu nastavení souvisejících s PDF, včetně toho, zda se mají soubory PDF stahovat automaticky nebo zda se mají otevírat v prohlížeči Chrome. Proč nemohu uložit stránku jako PDF? Pokud stále nemůžete uložit stránku jako PDF, je možné, že je třeba se zamyslet nad dalšími věcmi. Před uložením souboru PDF se ujistěte, že váš počítač má dostatek úložného prostoru. Pokud je váš disk plný, můžete mít potíže s ukládáním jakýchkoli souborů, dokonce i souborů PDF. Zkontrolujte také, zda máte v počítači příslušná práva k ukládání souborů. Pokud používáte sdílený nebo omezený počítač, nemusíte mít potřebná práva k ukládání souborů. Za takových okolností se poraďte se správcem systému nebo použijte samostatný počítač, kde máte potřebná práva.

Závěrem lze říci, že možnost uložit webovou stránku jako PDF může být užitečnou možností pro sdílení nebo offline použití. Přestože má prohlížeč Chrome vestavěnou funkci tisku PDF, je nezbytné se ujistit, že je zapnutá a že je k dispozici nejnovější verze. Pomocí prohlížeče Chrome v systému Windows 10 byste měli být schopni uložit jakoukoli webovou stránku jako PDF podle pokynů v tomto článku. Zvažte však ověření nastavení systému, oprávnění a dostupného místa na disku, pokud máte stále problémy.

FAQ
Jak pěkně uložit webovou stránku jako PDF?

Pro správné uložení webové stránky jako PDF je třeba dodržet tyto postupy: 1. Ve svém oblíbeném webovém prohlížeči otevřete stránku, kterou chcete uložit.

2. Vyberte možnost nabídky kliknutím na ikonu v pravém horním rohu okna prohlížeče, což jsou obvykle tři tečky nebo čáry. 3. Z rozbalovací nabídky vyberte možnost „Tisk“. Alternativně můžete stisknout klávesy „Ctrl + P“ na počítači nebo „Command + P“ na počítači Mac. 4. Zobrazí se okno s náhledem tisku. Před uložením webové stránky jako PDF zde můžete změnit parametry.

5. Vyberte umístění, kam chcete dokument PDF uložit. Máte možnost uložit jej lokálně v počítači nebo na cloudovou úložnou platformu, jako je Disk Google nebo Dropbox. 6. Chcete-li začít vytvářet PDF, klikněte na tlačítko „Uložit“ nebo „Tisknout“, v závislosti na vašem prohlížeči. Po dokončení postupu se webová stránka uloží jako soubor PDF na určené místo. Uložená webová stránka je nyní přístupná a zobrazitelná jako soubor PDF.

Podle těchto pokynů můžete vytvořit krásné dokumenty PDF pro sdílení nebo prohlížení offline při zachování formátování a rozvržení webových stránek.

Jak stáhnout soubor PDF místo otevření v prohlížeči Chrome?

Místo otevření souboru PDF v prohlížeči Chrome jej můžete stáhnout provedením následujících rychlých kroků: 1. Spusťte prohlížeč Chrome v počítači. 2. Do adresního řádku zadejte „chrome://settings/content/pdfDocuments“ a stiskněte klávesu Enter. Poté budete přesměrováni na stránku s nastavením PDF. 3. Zapněte nastavení „Stahovat soubory PDF místo jejich automatického otevírání v prohlížeči Chrome“. Pokud je tato volba povolena, po kliknutí na odkaz PDF se soubor stáhne do počítače, místo aby se pokaždé otevíral v prohlížeči Chrome.

Jako alternativu můžete využít vestavěnou funkci tisku v prohlížeči Chrome a stáhnout konkrétní webovou stránku jako PDF. Postup je následující: V prvním kroku otevřete webovou stránku, kterou chcete uložit jako PDF. 2. 3. Vyberte symbol nabídky se třemi tečkami v pravé horní části okna prohlížeče Chrome. 3. Chcete-li vstoupit do dialogového okna Tisk, vyberte z rozevírací nabídky možnost „Tisk“ nebo stiskněte klávesy „Ctrl + P“ (nebo „Cmd + P“ v počítači Mac). 4. Z dostupných možností v části Cíl dialogového okna Tisk vyberte možnost „Uložit jako PDF“. 5. Přizpůsobte veškeré předvolby tisku, které máte, včetně rozvržení, velikosti a orientace papíru. Nakonec kliknutím na tlačítko „Uložit“ vyberte místo v počítači, kam chcete soubor PDF uložit.

Místo přímého otevírání webových stránek v prohlížeči Chrome můžete rychle stáhnout soubory PDF nebo je uložit jako soubory PDF podle následujících kroků.