Jak zařídit, aby Windows 11 vypadal jako Windows 10

Jak se vrátit z Windows 11 na 10?
Po instalaci Windows 11 Pokud máte po upgradu na Windows 11 problémy a vaše zařízení nesplňuje minimální požadavky na systém, doporučujeme se vrátit k systému Windows 10. Pokud se chcete vrátit k systému Windows 10, vyberte Start > Nastavení > Systém > Obnovení > Vrátit se .
Další informace najdete na support.microsoft.com

Přestože operační systém Windows 11 získal nový, moderní styl, někteří uživatelé mohou dávat přednost funkčnosti a známosti systému Windows 10. Pokud zjistíte, že vám chybí výchozí rozhraní systému Windows 10, můžete provést několik opatření, aby se systém Windows 11 podobal systému Windows 10. Tento příspěvek se také snaží odpovědět na relevantní dotazy, například jak vrátit systém Windows 11 do tradičního zobrazení, zda je systém Windows 11 rychlejší než systém Windows 10 a zda je systém Windows 11 v současné době na stejné úrovni.

Níže uvedené kroky lze použít k tomu, aby systém Windows 11 vypadal jako systém Windows 10:

1. Nabídka Start: Nabídka Start ve Windows 11 má nové rozložení a je vycentrovaná. K obnovení nabídky Start systému Windows 10 použijte software třetí strany, například Start11 nebo Open Shell. Pomocí těchto nástrojů můžete změnit vzhled nabídky Start a vybrat si mezi výchozím designem systému Windows 10 a přizpůsobeným designem, který vyhovuje vašim preferencím.

2. Hlavní panel: Systém Windows 11 přidává vycentrovaný hlavní panel s přímočařejším stylem, který nemusí být každému po chuti. Klepněte pravým tlačítkem myši na prázdnou oblast na hlavním panelu, vyberte možnost Nastavení hlavního panelu a poté vyberte možnost Zarovnání hlavního panelu: Chcete-li vrátit hlavní panel do původní polohy v dolní části obrazovky, zvolte možnost „Zarovnání hlavního panelu dole“ v části Chování hlavního panelu.

3. Průzkumník souborů: Nový Průzkumník souborů v systému Windows 11 má jednodušší rozhraní s páskou. Pokud vám výchozí zobrazení pásu vadí a raději byste používali tradiční Průzkumník souborů systému Windows 10, můžete nastavení upravit. Otevřete Průzkumníka souborů a zaškrtněte políčko „Ribbon“ na kartě „Zobrazení“ na pásu karet. Výsledkem bude obnovení výchozího rozložení Průzkumníka souborů systému Windows 10.

Nyní se věnujme příslušným dotazům: Jak mohu vrátit systém Windows 11 do tradičního zobrazení? Některé funkce systému Windows 11 můžete změnit tak, aby odpovídaly tradičnímu rozhraní systému Windows 10, a to výše popsanými kroky. Mějte však na paměti, že ne všechny funkce a úpravy provedené v systému Windows 11 mohou být obnovitelné. Pracuje systém Windows 11 rychleji než systém Windows 10? Systém Windows 11 přináší četná vylepšení výkonu, například lepší možnosti hraní her a větší podporu modernějšího hardwaru. V závislosti na vaší hardwarové konfiguraci a osobním používání se však skutečná rychlost a výkon systému Windows 11 mohou lišit. Vylepšil se systém Windows 11 od té doby? Od svého vydání se systém Windows 11 setkal s různými reakcemi. Přestože přináší nové funkce a svěží design, několik uživatelů vyjádřilo obavy z nového rozhraní a problémů s kompatibilitou. Společnost Microsoft vydává aktualizace a reaguje na připomínky zákazníků s cílem zlepšit celkové prostředí. Jak lze vrátit systém Windows 10 do tradičního zobrazení? Pokud jste aktualizovali na systém Windows 11 a nyní se chcete vrátit k systému Windows 10, doporučujeme přejít na oficiální zdroje společnosti Microsoft nebo se obrátit na podporu společnosti Microsoft, kde vám poradí, jak downgradovat operační systém. Chcete-li i nadále dostávat aktualizace zabezpečení a dlouhodobou podporu, bude možná nejlepší přejít na systém Windows 11 a zůstat na něm, protože hlavní podpora systému Windows 10 ze strany společnosti Microsoft skončí 14. října 2025.

Závěrem lze několik funkcí systému Windows 11 změnit tak, aby napodobovaly systém Windows 10, pokud vám více vyhovuje jeho vzhled a ovládání. Než se rozhodnete pro návrat k systému Windows 10, je nezbytné vzít v úvahu výhody a vylepšení, které nabízí.

FAQ
Stojí systém Windows 11 za to?

Nemám žádné osobní názory, protože jsem UI, ale mohu vám poskytnout několik informací, které vám mohou pomoci rozhodnout, zda se vám systém Windows 11 vyplatí.

Přepracovaný obchod Microsoft Store, přepracovaná nabídka Start, vylepšená podpora dotykového vstupu a vstupu perem a větší možnosti hraní her jsou jen některé z nových funkcí a vylepšení, které systém Windows 11 přináší. Kromě toho nechybí ani vylepšení rychlosti a zabezpečení.

Před posouzením, zda se systém Windows 11 vyplatí, je však nutné vzít v úvahu několik věcí. Nejprve se ujistěte, že vaše zařízení splňuje systémové požadavky systému Windows 11, protože některá starší zařízení nemusí být kompatibilní. Zvažte, zda aktualizované funkce a vylepšení odpovídají vašim preferencím a potřebám. Zatímco někteří uživatelé mohou upřednostňovat užitečnost a známost systému Windows 10, jiní by mohli dát přednost vizuálním a funkčním změnám systému Windows 11.

Nakonec to, zda se vám systém Windows 11 vyplatí, závisí na vašich individuálních potřebách, kompatibilitě s vaším hardwarem a vkusu. Před výběrem může být přínosné dozvědět se více o nových funkcích a vylepšeních a dokonce si vyzkoušet demo verzi nebo virtuální počítač, abyste získali představu o novém operačním systému.

Je Win 7 rychlejší než Win 10?

Obecně platí, že systém Windows 7 není rychlejší než systém Windows 10. Systém Windows 10 často funguje lépe než Windows 7, protože byl vytvořen tak, aby byl efektivnější a optimalizovaný pro současný hardware. Systém Windows 10 navíc získává díky pravidelným aktualizacím a upgradům, které zvyšují jeho celkový výkon a rychlost. Je důležité si uvědomit, že bez ohledu na operační systém může být rychlost počítače ovlivněna také konkrétní hardwarovou konfigurací a softwarem, který je v něm nainstalován.

Je systém Win 11 lehčí než systém Win 10?

Název článku „Jak na to, aby Windows 11 vypadal jako Windows 10“ naznačuje, že Windows 11 má odlišný vizuální styl od Windows 10, což je v rozporu s tím, co je naznačeno. Titulek příspěvku však neříká nic o tom, jak Windows 11 funguje a o kolik je těžší než Windows 10. Pro zjištění, zda je Windows 11 lehčí než Windows 10, by bylo nezbytné vyhledat více zdrojů nebo publikací, které analyzují zejména výkon a systémové nároky obou operačních systémů.