Jak vytvořit trasu v Mapách Google. Průvodce krok za krokem

Jak naplánovat trasu na Google Maps?
Vyhledání a zobrazení trasy

  1. Spusťte na počítači Mapy Google.
  2. Klikněte na možnost Trasa .
  3. Klikněte na body na mapě, zadejte adresu nebo přidejte název místa.
  4. Zvolte způsob dopravy.
Další informace najdete na support.google.com

Pomocí Map Google můžete snadno navigovat, prozkoumávat a plánovat své cesty. Mapy Google vám pomohou najít nejlepší trasu k cíli nebo vytvořit personalizovanou trasu, která zahrnuje řadu míst. V tomto článku vám vysvětlíme, jak vytvořit trasu v Mapách Google, a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se plánování tras. Je možné plánovat trasu pomocí Map Google?

V aplikaci Mapy Google lze trasu určitě naplánovat. Plánování trasy je díky snadnému a jednoduchému rozhraní hračka. Otevřete Mapy Google v počítači nebo mobilním zařízení a začněte.

Jak mohu v Mapách Google vytvořit trasu s několika zastávkami?

Když potřebujete na cestě mnohokrát zastavit, může se vám hodit plánování trasy s více místy. Zde je uveden postup, jak na to:

Nejprve spusťte aplikaci Mapy Google a zadejte výchozí místo do vyhledávacího pole. 2. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na výchozí pozici vyberte z kontextové nabídky možnost „Directions from here“. 3. Klikněte na místo na mapě nebo zadejte svůj první cíl do vyhledávacího pole. 4. Kliknutím pravým tlačítkem myši na cílové místo vyberte možnost „Add destination“ (Přidat cíl). Kroky 3 a 4 opakujte pro každý další cíl, který chcete zahrnout do itineráře.

5. 6. Po přidání všech cílů vám aplikace Google Maps okamžitě určí optimální trasu. Je možné sestavit a uložit trasu pomocí Map Google? V aplikaci Mapy Google můžete sestavit a uložit trasu. Po dokončení vytvoření trasy ji můžete uložit nebo sdílet s ostatními. Postup je následující:

Po vytvoření trasy vyberte v nabídce, která se zobrazí vedle vyhledávacího pole, možnost „Odeslat do telefonu“. 2. Otevře se vyskakovací okno s možností sdílet trasu prostřednictvím e-mailu nebo textové zprávy a také ji odeslat do telefonu. 3. Chcete-li trasu uložit, vyberte své zařízení ze seznamu po kliknutí na možnost „Odeslat do telefonu“. Trasa bude stažena do vašeho telefonu, kde k ní budete mít kdykoli přístup pomocí aplikace Mapy Google.

Můžete si vytvořit vlastní trasu pomocí aplikace?

Ano, existuje řada programů, které vám umožní navrhnout si vlastní trasu. Oblíbený je program Moje mapy Google, který je silným nástrojem pro vytváření jedinečných tras. Pomocí tohoto softwaru můžete zvýraznit konkrétní místa, přidat popisy a dokonce sestavit vlastní trasy na mapě. Po sestavení trasy ji můžete uložit, sdílet nebo na ní dokonce spolupracovat.

Závěrem lze říci, že vytvoření trasy v Mapách Google je jednoduchý a snadný proces. Mapy Google mají všechny potřebné zdroje, ať už plánujete cestu s mnoha zastávkami, nebo jen potřebujete pokyny na jedno místo. Pro jednotlivce, kteří si chtějí navrhnout vlastní trasy, nabízí aplikace Moje mapy Google také větší možnosti personalizace. Chcete-li si užít bezproblémovou navigaci, použijte Mapy Google, až budete příště potřebovat nějakou trasu.

FAQ
Jak vytvořím trasu jízdy v aplikaci Google Earth?

Pomocí aplikace Google Earth můžete vytvořit trasu jízdy podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete aplikaci Google Earth v počítači. Pokud jej ještě nemáte, můžete si jej zdarma stáhnout z webových stránek Google Earth. 2. Do vyhledávacího pole zadejte výchozí bod své cesty. Může to být konkrétní adresa, stavba nebo soubor souřadnic. 3. Dále zadejte do vyhledávacího pole konečnou zastávku vaší cesty. 4. Aplikace Google Earth zobrazí modrou čáru označující doporučenou cestu mezi výchozím a cílovým místem. Tlačítko „Directions“ lze nalézt v levém postranním panelu. Klikněte na něj. 5. Na levé straně obrazovky se zobrazí panel s podrobnými pokyny k trase. Každý krok lze kliknutím zobrazit na mapě. 6. Výběrem tlačítka „+“ na panelu pokynů můžete do trasy přidat další body, pokud ji chcete upravit. Můžete tak přidávat konkrétní odpočívadla podél cesty.

7. Aplikace Google Earth bude automaticky upravovat trasu podle toho, jak budete přidávat průjezdní body. Chcete-li trasu upravit, můžete waypointy přetáhnout. 8. Jakmile jste s trasou spokojeni, můžete zahájit jízdu kliknutím na tlačítko „Start“ v okně s pokyny. Zobrazí se pokyny turn-by-turn a předpokládaný čas cesty. Výběrem tlačítka „Save“ (Uložit) na panelu pokynů můžete trasu také uložit pro pozdější použití. Tímto způsobem můžete trasu zpřístupnit později nebo ji předat někomu jinému. A je to! Vaše trasa jízdy v aplikaci Google Earth byla úspěšně vytvořena. Užijte si hledání cesty do míst, kam chcete jet.

Jak vytvořím trasu pro doručení?

Použijte Mapy Google a sestavte trasu doručení podle následujících jednoduchých kroků: V kroku 1 spusťte Mapy Google v počítači nebo mobilním zařízení. Tlačítko „Trasy“ se nachází v levém horním rohu obrazovky.

2. 3. Vyplňte pole „A“ výchozím bodem trasy doručení. Může to být místo vašeho podnikání nebo jiný předem určený výchozí bod. 4. Do pole „B“ zadejte počáteční doručovací nebo cílovou adresu. 5. Chcete-li přidat další doručovací adresy, klikněte na tlačítko „+“ vedle pole „B“. Jakmile zahrnete všechny zastávky na trase doručování, pokračujte v přidávání adres. 6. Jakmile zadáte všechny adresy, aplikace Google Maps automaticky určí nejefektivnější trasu pro doručování. Spolu s předpokládanou dobou jízdy a vzdáleností se trasa zobrazí na mapě. Změnou pořadí zastávek pomocí přetahování můžete trasu upravit. Toho dosáhnete kliknutím a podržením adresy a jejím přetažením na požadované místo. 8. V případě potřeby můžete na trasu zahrnout i více zastávek. Toho dosáhnete zadáním nové adresy kliknutím na tlačítko „+“ pod poslední uvedenou adresou. 9. Na základě nových zastávek služba Mapy Google aktualizuje trasu a zobrazí nejlepší trasu. 10. Když jste s trasou doručení spokojeni, klikněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu obrazovky a vyberte možnost „Uložit mapu pro použití offline“ nebo „Sdílet nebo vložit mapu“.

10. Tímto způsobem budete moci trasu sdílet s ostatními nebo k ní přistupovat později.

Pomocí těchto metod můžete rychle a efektivně plánovat a optimalizovat doručování, pokud chcete vytvořit doručovací trasu v Mapách Google.