How to Make a Furnace in Minecraft

Jak vyrobit troubu v Minecraftu?
Trouby nyní mohou být vyrobeny pomocí 4 prken a 1 pece. Přidány zvuky pro trouby. Trouby se nyní dají vyrobit. Trouby se nyní mohou generovat v domech řezníka ve vesnicích.
Další informace najdete na minecraft.fandom.com

Populární sandboxová hra Minecraft umožňuje uživatelům objevovat, tvořit a přežívat v online prostředí. Možnost používat pec k přípravě jídla a tavení rudy je klíčovou součástí hry. Každý hráč Minecraftu potřebuje pec, protože umožňuje přeměnit nepoužitelné materiály na cenné zboží. Tento článek vysvětluje, jak postavit pec ve hře Minecraft, a zabývá se souvisejícími dotazy. Lze postavit pec z kamene? Ve hře Minecraft je možné postavit pec z kamene. Ke stavbě pece je zapotřebí osm kusů dlažebních kostek, které lze nalézt těžbou běžných kamenných bloků. Jakmile získáte potřebné množství dlažebních kostek, otevřete svůj výrobní stůl a uspořádejte jej tak, aby byla zaplněna všechna místa kromě prostředního. Po tomto úkonu můžete pec umístit, kamkoli se vám zlíbí. Jak lze v Minecraftu vyrobit tavicí pec? K vytvoření tavicí pece v Minecraftu budete potřebovat standardní pec a palivo. Písek lze pomocí standardní pece přeměnit na sklo a rudy na ingoty. Pro přístup k rozhraní stačí na pec kliknout pravým tlačítkem myši. Do spodního slotu vložte palivo a do horního slotu předmět, který chcete tavit. Často používanými palivy ve hře Minecraft jsou uhlí, dřevo a dřevěné uhlí. Jak lze v Minecraftu postavit velkou pec? Velkou pec nelze v Minecraftu postavit v běžném slova smyslu. Existuje však způsob, jak znásobit počet pecí, které můžete provozovat najednou. Konfiguraci známou jako „soustava pecí“ lze vytvořit umístěním mnoha pecí blízko sebe. To zvyšuje účinnost tím, že umožňuje tavit nebo smažit mnoho předmětů najednou. Jednoduše umístěte pece vedle sebe a mezi každou pecí umístěte blok. Když na každou pec položíte kvádr, můžete mezi nimi postavit most. Kde v Minecraftu najdete uhlí? V Minecraftu je uhlí cennou surovinou, která se používá jako palivo pro pece. Většina jeho míst na Zemi se nachází v podpovrchových ložiscích. Pomocí krumpáče lze uhlí těžit z bloků uhelné rudy. Navíc při zabíjení některých tvorů, například kostlivců nebo toulavých zvířat, může uhlí vypadnout jako kapka. Dalším způsobem, jak získat uhlí, je obchodování s vesnicemi, protože někteří místní obyvatelé zahrnují uhlí do svých obchodů.

Závěrem lze říci, že pec je ve hře Minecraft důležitým vybavením, které uživatelům umožňuje vařit a tavit rudu. Je to užitečný nástroj, který lze použít při různých technikách řemeslné výroby, a lze jej vyrobit pomocí osmi kusů dlažebních kostek. Hráči mohou dokonce postavit soustavu pecí, aby maximalizovali účinnost tím, že postaví několik pecí vedle sebe. Uhlí, typický zdroj paliva pro pece, je k dispozici v podzemí, jako kapka od moba nebo prostřednictvím obchodu s místními obyvateli. Nyní, když toto víte, jste připraveni efektivně využívat pece při svých průzkumech Minecraftu.

FAQ
Jak se vyrábí křemen a ocel?

K výrobě křemene a oceli v Minecraftu je zapotřebí jeden křemen a jeden železný ingot. Zde je návod na výrobu krok za krokem:

1. Získejte křemen: Rozbitím štěrkových bloků získáte křemen. Když rozbijete štěrkový blok, je šance, že získáte křemen, takže to dělejte tak dlouho, dokud nezískáte alespoň jeden kus. Železné ingoty lze získat tavením železné rudy v peci.

2. Začněte tím, že pomocí krumpáče vytěžíte železnou rudu. Poté je třeba železnou rudu přiložit do pece spolu se zdrojem paliva, například uhlím nebo dřevem. Pokud počkáte, až se železná ruda roztaví, můžete získat železné ingoty.

3. Vytvořte křemen a ocel: Po získání křemene i železného ingotu otevřete svůj řemeslný stůl. Křemen položte pod železný ingot doprostřed řemeslné mřížky 3×3. Vznikne tak křemen a ocel.

4. Použití křemene a oceli: Podržte předmět v ruce a klikněte pravým tlačítkem myši na blok, abyste použili křemen a ocel. Na kvádru se rozdělá oheň. K otevření portálu Nether nebo odpálení bloků TNT můžete také použít křemen a ocel.

Při používání křemene a oceli v Minecraftu buďte opatrní, protože může dojít k rozšíření ohně a dokonce k poškození vašich staveb.

Jak vyrobit pec v Minecraftu bez uhlí?

Ke stavbě pece v Minecraftu můžete použít jiná paliva než uhlí, například klacky, dřevěná prkna nebo sušené chaluhy. Zde najdete podrobný návod: Shromážděte dostatek dlažebních kostek na stavbu pece, k čemuž budete potřebovat alespoň 8 bloků tohoto materiálu.

2. Otevřete řemeslný stůl: Chcete-li otevřít řemeslnou tabulku, klikněte pravým tlačítkem myši na řemeslný stůl nebo použijte blok řemeslného stolu v inventáři. 3. Vložte osm bloků dlažebních kostek na řemeslnou mřížku 3×3, přičemž spodní řádek a prostřední řádek nechte prázdné. Vznikne tak pec.

4. Získejte pec: Po správném uspořádání dlažebních kostek přetáhněte ikonu pece do inventáře. 5. Sbírání alternativních zdrojů paliva: Protože nemáte uhlí, nasbírejte jako náhradu paliva klacky, sušené chaluhy nebo dřevěná prkna. 6. Umístěte pec tak, že vyberete vhodné místo na zemi nebo uvnitř základny Minecraftu a pak ji pravým tlačítkem myši nastavíte na správné místo. 7. Naplňte ohniště: Chcete-li se dostat do rozhraní ohniště, klikněte na něj pravým tlačítkem myši. Do spodního otvoru rozhraní pro ohniště vložte preferované palivo (například sušené řasy, klacky nebo dřevěná prkna). Přidejte předměty vhodné k tavení:

8. Do horního slotu rozhraní pece vložte předmět, který chcete tavit nebo vařit, například nevařené maso nebo rudu. Počkejte na dokončení procesu: Pec začne tavit nebo vařit, jakmile dodáte palivo a tavitelný předmět. Počkejte na dokončení procesu, zatímco se plní ukazatel průběhu.

10. Shromážděte výsledek: Po dokončení postupu se produkt (například uvařené maso nebo roztavený kov) objeví v pravém slotu rozhraní. Chcete-li jej sebrat, jednoduše na něj klikněte.

Sledujte ukazatel paliva v rozhraní pece a podle potřeby přidejte další palivo, protože alternativní zdroje paliva mohou mít různou dobu hoření.