Jak vypnout Microsoft Security Essentials v systému Windows 7

V operačních systémech Windows včetně Windows 7 je Microsoft Security Essentials bezplatná antivirová aplikace. Mohou nastat případy, kdy budete muset aplikaci Microsoft Security Essentials dočasně vypnout nebo deaktivovat, přestože je určena k poskytování ochrany v reálném čase proti virům, malwaru a dalším hrozbám. V tomto článku vysvětlíme, jak vypnout Microsoft Security Essentials v systému Windows 7, a odpovíme na několik souvisejících dotazů. Vyžaduje systém Windows 7 nástroj Microsoft Security Essentials?

Microsoft Security Essentials je důvěryhodný antivirový program, který poskytuje počítači minimální zabezpečení. K dispozici je ochrana v reálném čase, dokáže vyhledat a odstranit běžné hrozby a také automaticky aktualizovat virové definice, aby byly aktuální. Microsoft Security Essentials je vynikající volbou pro zákazníky, kteří nechtějí utrácet peníze za antivirový software třetích stran, je však třeba poznamenat, že nemusí poskytovat tolik špičkových funkcí a kompletní zabezpečení jako některá komerční antivirová řešení.

Microsoft Security Essentials může být pro vaše potřeby dostačující, pokud jste běžný uživatel, který dodržuje postupy bezpečného procházení, stahuje soubory pouze ze spolehlivých zdrojů a udržuje svůj operační systém a další aplikace aktuální. Pokud však běžně navštěvujete potenciálně nebezpečné webové stránky, stahujete soubory z nespolehlivých zdrojů nebo pracujete s citlivými daty, měli byste zvážit instalaci výkonnější antivirové aplikace.

Kde v počítači najdu program Microsoft Security Essentials?

Pro získání Microsoft Security Essentials v počítači se systémem Windows 7 můžete použít tyto metody:

1. V nabídce v levém dolním rohu obrazovky vyberte možnost „Start“.

2. Po zadání „Control Panel“ (Ovládací panely) do vyhledávacího řádku klikněte na „Control Panel“ (Ovládací panely).

3. V Ovládacích panelech klikněte na položku „Systém a zabezpečení“ a poté ze seznamu možností vyberte položku „Microsoft Security Essentials“.

Proč se nadále zobrazuje položka Microsoft Security?

Pokud se na obrazovce stále objevuje program Microsoft Security Essentials, pravděpodobně našel potenciální hrozbu nebo se pokouší prověřit či aktualizovat váš systém. Je to očekávané chování, protože cílem programu je zabezpečit váš počítač a informovat vás o všech událostech souvisejících se zabezpečením. Pokud vás však oznámení obtěžují nebo je chcete dočasně zakázat, můžete změnit nastavení programu Microsoft Security Essentials.

Chcete-li změnit nastavení oznámení v nástroji Microsoft Security Essentials, postupujte podle následujících postupů:

1. Spusťte program Microsoft Security Essentials provedením úkonů uvedených v části výše.

2. V horní části okna vyberte kartu „Nastavení“. 3. Na stránce „Nastavení“ můžete změnit řadu nastavení, včetně druhů oznámení, která chcete dostávat. Jakmile provedete potřebné úpravy, kliknutím na tlačítko „Uložit změny“ je uvedete v platnost. Jak dlouho bude systém Windows 7 ještě podporován nástrojem Microsoft Security Essentials?

Microsoft Security Essentials v systému Windows 7 již není podporován. Společnost Microsoft ukončila podporu systému Windows 7 14. ledna 2020, což znamená, že již nebude dostávat aktualizace zabezpečení ani technickou pomoc. I když je nástroj Microsoft Security Essentials stále kompatibilní se systémem Windows 7, doporučujeme přejít na novější operační systém, například Windows 10, aby byl váš počítač bezpečný.

A konečně, Microsoft Security Essentials je bezplatný antivirový program, který uživatelům systému Windows 7 poskytuje jen malé zabezpečení. Ačkoli pro běžné uživatele může být dostačující, ti, kteří mají složitější požadavky na zabezpečení, by měli zvážit použití výkonnějšího antivirového řešení. Pokud potřebujete program Microsoft Security Essentials dočasně vypnout, můžete navštívit jeho nastavení v Ovládacích panelech. Pro zajištění trvalého zabezpečení je důležité vědět, že Microsoft Security Essentials již není v systému Windows 7 podporován. Místo toho se doporučuje aktualizace na novější operační systém.

FAQ
Mohu provozovat systém Windows 7 bez antivirového programu?

Nedoporučuje se používat systém Windows 7 bez antivirového softwaru, přestože je to technicky možné. V systému Windows 7 je k dispozici integrovaná antivirová aplikace Microsoft Security Essentials (MSE), která nabízí minimální ochranu proti virům a malwaru. MSE však není tak spolehlivý jako některé komerční antivirové programy na trhu.

Pokud používáte systém Windows 7 bez antivirového softwaru, je váš počítač vystaven různým hrozbám, jako jsou viry, spyware a další nebezpečné programy. Pokud není počítač dostatečně chráněn, může dojít k jeho infikování, což může mít za následek ztrátu dat, problémy se systémem a nežádoucí přístup k vašim osobním údajům.

Pokud se chcete chránit před neustále se měnícími hrozbami, které se nacházejí na internetu, je vždy vhodné nainstalovat do počítače se systémem Windows 7 aktivní antivirový software. Zabezpečení počítače a vašich osobních údajů lze zvýšit prováděním kontrol systému a častou aktualizací antivirového softwaru.

Kde se nachází nastavení zabezpečení společnosti Microsoft?

Přístup k nastavení Microsoft Security Essentials v systému Windows 7 získáte následujícími úkony: 1. V nabídce možností v levém dolním rohu obrazovky vyberte možnost „Start“. 2. Klepněte na tlačítko „Start“. 2. Klepnutím na odkaz „Ovládací panely“ v nabídce Start k němu získáte přístup. 3. V Ovládacích panelech vyhledejte kategorii „Systém a zabezpečení“ a vyberte ji. 4. V kategorii Systém a zabezpečení byste měli mít možnost vybrat položku „Microsoft Security Essentials“. Aby se program spustil, klikněte na něj.

5. V horní části okna programu Microsoft Security Essentials se po jeho otevření zobrazí karta „Nastavení“. Chcete-li získat přístup k nastavení programu, klikněte na ni.

Zde můžete změnit a přizpůsobit řadu nastavení programu Microsoft Security Essentials, včetně toho, zda jej chcete zapnout nebo vypnout.