Jak porazit božské bestie. Průvodce zdoláním největší výzvy Hyrule

Ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild čelí Link silným nepřátelům zvaným Božské bestie, kteří představují obrovskou výzvu. Rovnováhu Hyrule je třeba obnovit osvobozením těchto obrovských mechanických stvoření, která Kalamita Ganon zvrhl. V tomto příspěvku probereme, jak Božské bestie porazit, včetně toho, která z nich je nejtěžší, navrhovaného pořadí a zda na pořadí vůbec záleží.

První božská bestie, kterou porazíte: Vah Ruta

Většina hráčů zpočátku narazí na Vah Rutu, která se nachází poblíž Zorovy domény. Pro poražení Vah Ruty je nezbytné získat úkol „Božská bestie Vah Ruta“ od prince Sidona v Zorově doméně. Tento úkol vás provede jednotlivými kroky potřebnými k tomu, abyste se k božské bestii přiblížili a pokořili ji. Po cestě budete muset vyřešit řadu hádanek a porazit protivníky.

Hlavním cílem uvnitř Vah Ruty je vypnout terminály rozeseté kolem bestie. Abyste se k těmto koncovým bodům dostali, musíte manipulovat s chobotem Božské šelmy a přesměrovat vodní toky. K nalezení terminálů a navigaci Božské bestie použijte mapu v Šejkově břidlici. S bossem Waterblight Ganonem se setkáte po vypnutí všech terminálů. Chcete-li zvítězit a získat Vah Ruta za svého spojence, využijte své znalosti bossových útočných vzorců a slabých míst. Která božská bestie je nejobtížnější? Mnoho lidí se domnívá, že Vah Naboris, božská bestie z pouště Gerudo, je nejtěžší, nicméně obtížnost jednotlivých božských bestií se může lišit v závislosti na konkrétních herních stylech. Vah Naboris hlídá Ganon, hrozivý protivník, jehož poražení vyžaduje přesný čas a rychlé reflexy. Dokážete přežít některý z řádů božských bestií? Ano, nelineární hratelnost hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild je jedním z jejích úžasných aspektů. Božské bestie můžete porazit v libovolném pořadí. Po dokončení každá Božská bestie nabízí speciální talenty a výhody, jako jsou lepší bojové schopnosti nebo lepší odolnost vůči určitým živlům. Při výběru pořadí, v jakém budete Božské bestie porážet, berte v úvahu svůj požadovaný herní styl a talenty, které hodláte získat. Má pořadí na něco vliv? Ačkoli pořadí, v jakém se setkáte s božskými bestiemi, nemá žádný vliv na celkový děj nebo postup vpřed, může změnit obtížnost. Pro některé hráče je jednodušší bojovat s konkrétními Božskými bestiemi jako první, protože dovednosti, které se u jedné z nich naučí, jim mohou pomoci v pozdějších bitvách. Například Vah Medoh, Ritova božská šelma, uděluje atribut vzdušné zdatnosti, který se může hodit při navigaci ostatních božských šelem. Se správným plánováním a zkušenostmi je však možné jakékoliv pořadí.

Závěrem lze říci, že Božské bestie ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild vyžadují strategii, schopnost řešit problémy a bojovou zdatnost, abyste je porazili. Nezapomeňte splnit požadované úkoly, řádně prozkoumat Božské bestie a využít znalosti slabin jednotlivých bossů. Výhody osvobození Božských bestií rozhodně stojí za námahu, bez ohledu na to, jak se k nim rozhodnete přistupovat nebo zda se úkolu ujmete v nějakém konkrétním pořadí. Hodně štěstí, hyrulský hrdino!

FAQ
Kterou ze čtyř božských bestií bych měl zvládnout jako první?

Neexistuje žádná správná nebo špatná volba, pokud jde o to, které Božské bestie se ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild zpočátku ujmout; vše záleží na vašem herním stylu a preferencích. Vah Ruta, božská šelma z domény Zora, je však místem, kde mnoho hráčů doporučuje začít. Můžete těžit z praktických dovedností a výhod úkolové linie Vah Ruty, které vám pomohou s pozdějšími úkoly Božské šelmy. Kromě toho je oblast poblíž Zoriny domény poměrně přístupná, což z ní činí ideální místo pro začátek pro nováčky. Nakonec je však na vás, abyste se rozhodli na základě svých osobních preferencí a problémů, které chcete řešit jako první.

Jaký je nejjednodušší způsob, jak porazit vah Ruta?

Při dodržení několika zásadních taktik bude zdolání Vah Ruty, božské bestie ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nejjednodušší. Zde je několik rad, které vám pomohou překonat tuto obtížnou překážku: 1. Buďte dobře připraveni: Před vstupem na Vah Rutu se ujistěte, že máte dostatek šípů, léčivého zboží a silnou zbraň. Užitečné mohou být i vylepšené zbraně a dovednosti. 2. Zvládněte terminálovou hádanku: Vah Ruta obsahuje řadu terminálních hádanek, které musíte vyřešit. K rychlému nalezení řešení použijte rotující tělo božské šelmy ve tvaru slona a ovládejte proud vody. Tímto způsobem můžete aktivovat terminály a přiblížit se k nim. Využijte Cryonis: Cryonis je základní dovedností pro překonání potíží Vah Ruty s vodou. Pomocí Cryonis vytvářejte ledové bloky, které můžete použít jako plošiny pro přístup do vyšších míst nebo k přesměrování vodních proudů. 4. Jděte po oku: Při boji s Waterblight Ganonem, primárním bossem Vah Ruty, jděte po jeho oku, protože je to zranitelné místo. Až budete mít příležitost, použijte luk a šípy a střílejte mu šípy přímo do oka. Používejte elementární šípy nebo zbraně: Údery založené na elektřině mohou Ganonovi ublížit. Chcete-li způsobit velké poškození a omráčit bosse, použijte elektrické tyče nebo elementární šípy. 6. Uhýbejte a kontrujte: Vyhněte se zasažení útoky Waterblight Ganona tím, že předvídáte jeho akce a načasujete své protiútoky. Když se úspěšně vyhnete útoku, udeřte zpět silnou zbraní nebo použijte dovednost Flurry Rush, abyste způsobili velké poškození. Tato taktika výrazně zvýší vaše šance na zdolání Vah Ruty a překonání výzvy, kterou tato božská bestie představuje. Přejeme vám hodně štěstí při prozkoumávání Hyrule!