Používání Kalendáře pro iPad. Komplexní průvodce

iPad má vestavěný silný nástroj pro organizaci vašeho rozvrhu a schůzek, Kalendář iPad, který je navíc flexibilním zařízením pro zábavu a produktivitu. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak aplikaci Kalendář pro iPad úspěšně používat, přizpůsobit si ji podle svého vkusu a zodpovědět často kladené otázky.

Existuje aplikace kalendáře pro iPad?

Ano, iPad má vestavěnou aplikaci kalendáře, která usnadňuje organizaci vašeho rozvrhu. iCloud, Google Calendar, Microsoft Exchange a další kalendářní systémy jsou s aplikací Kalendář kompatibilní. Zajišťuje synchronizaci všech vašich zařízení s událostmi a schůzkami, což vám umožní bezproblémové používání. Jak mám používat aplikaci Apple Calendar?

Vyhledejte ikonu aplikace na domovské obrazovce a klepnutím na ni otevřete aplikaci Kalendář pro iPad. Ve výchozím nastavení aplikace zobrazuje aktuální měsíc a zvýrazňuje všechny aktuálně naplánované události nebo schůzky. Výběrem příslušné možnosti v horní části obrazovky můžete přepínat mezi několika zobrazeními, například dnem, týdnem nebo měsícem.

Klepnutím na tlačítko „+“, které se často nachází v pravém horním rohu obrazovky, přidáte událost. Uveďte všechny relevantní informace, včetně názvu události, data, času a místa. Abyste měli jistotu, že nikdy nezmeškáte důležitou schůzku, můžete také nastavit připomenutí pro konkrétní příležitosti. Uvedením e-mailových adres můžete také zvát lidi na své události.

Pomocí funkce opakovaných událostí v aplikaci Kalendář pro iPad můžete rezervovat aktivity, které se opakují denně, týdně, měsíčně nebo ročně. Pro vytvoření opakující se události stačí při vytváření události použít možnost „Opakovat“ a zadat požadovanou frekvenci. Jak si mohu Kalendář pro iPad přizpůsobit?

Kalendář pro iPad si můžete přizpůsobit podle svého vkusu. Do nastavení Kalendáře se dostanete tak, že v zařízení iPad otevřete aplikaci Nastavení, přejdete dolů a klepnete na položku „Kalendář“. Zde můžete změnit řadu nastavení, včetně nastavení časového pásma, kalendáře a upozornění, která jsou nastavena jako výchozí.

Kromě toho máte možnost povolit nebo zakázat určité kalendáře z různých kalendářových služeb. Pokud je například váš iPad synchronizován s mnoha kalendáři, například s pracovním a osobním kalendářem, můžete se rozhodnout zobrazit nebo skrýt každý z nich zvlášť, abyste viděli pouze události, které jsou pro vás důležité.

Proč se kalendář mého iPhonu liší od kalendáře iPadu?

Pokud se kalendáře v iPhonu a iPadu liší, na vině je pravděpodobně nastavení synchronizace vašeho zařízení. Zkontrolujte, zda jsou obě zařízení přihlášena pod stejným Apple ID a zda používají stejná mobilní data nebo stejnou síť Wi-Fi. Zapněte přepínač „Kalendáře“, otevřete aplikaci Nastavení na obou zařízeních, v horní části se dotkněte svého Apple ID, vyberte „iCloud“ a zkontrolujte, zda je vybráno.

Zkuste restartovat obě zařízení a zjistit, zda problém přetrvává. pokud ano, podívejte se, zda se kalendáře synchronizují správně. V případě, že to nepomůže, můžete zkusit obnovit synchronizaci odhlášením a opětovným přihlášením na obou zařízeních pomocí svého Apple ID.

Aplikace Kalendář pro iPad je efektivní nástroj pro organizaci vašeho rozvrhu a schůzek, abychom to shrnuli. Díky uživatelsky přívětivému uspořádání a bezproblémovému propojení s ostatními poskytovateli kalendářů usnadňuje udržování pořádku. Využití tohoto neocenitelného nástroje pro zvýšení produktivity můžete maximalizovat přizpůsobením aplikace svým preferencím a zajištěním správné synchronizace zařízení.

FAQ
Jak propojím kalendář iPadu s telefonem?

K propojení kalendářů v telefonu a iPadu můžete použít níže uvedené kroky: Zkontrolujte, zda jsou telefon i iPad přihlášeny ke stejnému účtu iCloud.

2. V zařízení iPad otevřete aplikaci „Nastavení“. 3. Přejděte dolů a v nabídce vyberte položku „Kalendář“. 4. Klepnutím vyberte položku „Účty“. Váš účet iCloud by se měl zobrazit v části „Accounts“ pod číslem pět. Ujistěte se, že je zapnutý. 6. Nyní v telefonu otevřete aplikaci „Nastavení“. 7. Přejděte dolů a v nabídce vyberte položku „Kalendář“. 8. Klepnutím vyberte položku „Accounts“ (Účty). 9. Klepněte na „Add Account“ a vyberte „iCloud“, pokud váš účet iCloud nebyl přidán dříve. 10. Chcete-li se přihlásit k účtu iCloud, zadejte své Apple ID a heslo. Po přihlášení se ujistěte, že je zapnutý přepínač „Kalendář“. 12. Telefon by nyní měl být připojen ke kalendáři zařízení iPad. Všechny schůzky nebo události přidané nebo změněné na kterémkoli zařízení se budou synchronizovat s druhým zařízením.

Připomínám: Připomínáme, že kalendář iPadu můžete propojit s jinými kalendářovými aplikacemi v telefonu, například s Kalendářem Google, propojením účtu iCloud v nastavení aplikace.

Jak si přizpůsobím zobrazení kalendáře: Níže uvedené kroky slouží ke změně zobrazení kalendáře iPadu: 1. Spusťte aplikaci Kalendář v zařízení iPad.

2. Chcete-li přejít do zobrazení Měsíc, klepněte na tlačítko „Měsíc“ v levém horním rohu obrazovky. 3. Klepněte na tlačítko „Kalendáře“ v pravém dolním rohu obrazovky. 4. Klepnutím na příslušná zaškrtávací políčka můžete vybrat kalendáře, které chcete v této části zobrazit nebo skrýt. 5. Chcete-li změnit barvu kalendáře, klepněte na barevné kolečko vedle jeho názvu a z dostupných možností vyberte jiný odstín. 6. Chcete-li změnit název kalendáře, klepněte na tlačítko „i“ (informace) vedle něj a poté klepněte na pole „Název kalendáře“, kam můžete zadat nový název. Když stisknete a podržíte tři vodorovné čáry vedle názvu kalendáře, můžete jej přesunout nahoru nebo dolů na jiné místo a změnit tak pořadí kalendářů.

7. 8. Chcete-li vytvořit výchozí upozornění na události v určitém kalendáři, stiskněte ikonu „i“ (informace) vedle jeho názvu a poté klepněte na položku „Upozornění“, kde můžete vybrat požadovaný typ upozornění. 9. Klepnutím na tlačítko „Day“ (Den) nebo „Week“ (Týden) v levém horním rohu obrazovky se přesuňte do zvoleného zobrazení a upravte časové měřítko v zobrazení Day nebo Week. Poté posuvník „Časové měřítko“ přesuňte klepnutím na tlačítko „Možnosti“ v pravém horním rohu.

10. Přejděte do aplikace Možnosti zařízení iPad, přejděte dolů na položku „Kalendář“, stiskněte ji a poté proveďte potřebné úpravy pro přizpůsobení dalších možností, jako jsou oznámení, výchozí doba trvání události a další.

Podle těchto kroků můžete jednoduše přizpůsobit rozhraní Kalendáře iPadu svému vkusu.