Jak aktivovat výchozí podokno pro prohlížení ve Wordu 2010

Uživatelé mohou zobrazit a kontrolovat změny provedené v dokumentu pomocí podokna pro prohlížení, což je užitečná funkce aplikace Microsoft Word 2010. Při společné práci na dokumentech s ostatními nebo při kontrole a úpravách vlastní práce je tento nástroj velmi užitečný. Tento návod vás provede procesem aktivace výchozího panelu Prohlížení v aplikaci Word 2010. Budeme se také zabývat souvisejícími dotazy, včetně toho, jak vypnout režim prohlížení, výchozí navigační podokno a změnit výchozí nastavení aplikace Word 2010.

K čemu slouží podokno pro prohlížení ve Wordu 2010?

Ve Wordu 2010 je k dispozici postranní panel nazvaný Podokno prohlížení, který zobrazuje všechny zaznamenané změny, komentáře a další poznámky k dokumentu. Zjednodušuje vyhodnocování, přijímání nebo zamítání změn tím, že poskytuje úplný přehled o všech změnách provedených v dokumentu. Podokno Reviewing lze podle potřeby přemístit do levé nebo spodní části okna dokumentu. Obvykle se nachází na pravé straně okna dokumentu. Nastavení výchozího podokna Prohlížení na aktivní Pro aktivaci výchozího podokna Prohlížení aplikace Word 2010 je třeba provést následující akce:

Nejprve spusťte aplikaci Microsoft Word 2010. 2. 3. Na pásu karet v horní části okna vyberte kartu „Review“ (Prohlížení). 3. V rozevírací nabídce ve skupině „Sledování“ vyberte položku „Podokno pro prohlížení“. 4. V závislosti na požadované orientaci podokna vyberte z rozbalovací nabídky „Vertikální“ nebo „Horizontální“.

Po zvolení požadované polohy se zobrazí podokno Reviewing Pane, které zobrazuje všechny zaznamenané změny a komentáře. Můžete procházet úpravy, souhlasit nebo nesouhlasit s nimi a podle potřeby uvádět případné komentáře.

Word 2010: Jak vypnout režim přezkoumání

Podle tohoto postupu vypnete režim přezkoumání ve Wordu 2010 a zbavíte se panelu přezkoumání:

1. Otevřete pás karet a vyberte kartu „Recenze“. 2. Ve skupině „Sledování“ vyberte tlačítko „Sledovat změny“. Pokud je tlačítko zvýrazněné, je funkce Sledování změn právě zapnutá. 3. Chcete-li tlačítko „Sledovat změny“ deaktivovat, znovu na něj klikněte. Pokud je funkce Sledování změn vypnutá, tlačítko by již nemělo být zvýrazněné. Když je funkce Sledovat změny vypnutá, panel Přehled okamžitě zmizí.

Úprava výchozího nastavení aplikace Word 2010

Níže uvedenými kroky lze upravit výchozí nastavení aplikace Word 2010, včetně nastavení navigačního podokna jako výchozího nastavení: 1. Na pásu karet Ribbon vyberte kartu „Soubor“. 2. Na pásu karet Ribbon vyberte kartu „Soubor“. 3. Na pásu karet Ribbon vyberte kartu „Soubor“.

2. V levém okně vyberte položku „Možnosti“.

3. V dialogovém okně Možnosti aplikace Word klepněte na kartu „Upřesnit“.

4. V části „Zobrazení“ vyhledejte možnost „Zobrazit tento počet posledních dokumentů“ posunutím dolů. Chcete-li získat požadované množství, změňte toto číslo. 5. Přejděte do části „Zobrazení“ a zaškrtněte políčko „Zobrazit navigační podokno“, aby se navigační podokno stalo výchozím. Chcete-li změny uložit, klepněte na tlačítko „OK“.

Tyto pokyny vám ukáží, jak změnit výchozí stav Navigačního podokna a počet naposledy zobrazených dokumentů ve Wordu 2010 tak, aby vyhovoval vašim preferencím.

Závěrem lze říci, že aktivace výchozího Podokna prohlížení ve Wordu 2010 je rychlá a snadná operace, která zlepší vaši schopnost spravovat úpravy dokumentů. Při využití podokna Prohlížení můžete rychle procházet úpravy, schvalovat nebo zamítat změny a efektivně spolupracovat s ostatními. Nabídka možností aplikace Word 2010 navíc umožňuje uživatelům vypnout režim prohlížení, určit navigační podokno jako výchozí zobrazení a upravit výchozí nastavení. Ve Wordu 2010 je k dispozici celá řada silných funkcí, které lze nastavit tak, aby se zvýšila produktivita a urychlily postupy při přezkoumávání dokumentů.

FAQ
Proč můj Word nemá kartu pro prohlížení?

Jednou z několika příčin, proč váš Word nemá kartu přezkumu, je: 1. Kompatibilita: Pokud používáte zastaralou verzi aplikace Microsoft Word, která tuto funkci nepodporuje, karta přezkoumání pro vás nemusí být přístupná. Zkontrolujte, zda používáte aplikaci Word 2010 nebo novější verzi. 2. Přizpůsobení: Je možné, že v nastavení aplikace Word je karta recenze skrytá nebo zakázaná. Pokud to chcete ověřit, klepněte na kartu „Soubor“, poté na „Možnosti“ a vyberte „Přizpůsobit pás karet“. Zkontrolujte, zda je v pravém panelu vybrána volba „Review“. 3. Oprávnění: Pokud pracujete na dokumentu, který má omezená oprávnění k úpravám, je možné, že nebudete mít přístup k některým kartám a funkcím, včetně karty Review. Zkontrolujte, zda máte oprávnění k provádění úprav dokumentu. 4. Problém se softwarem: Karta Review může občas zmizet nebo přestat fungovat v důsledku softwarové chyby nebo poškození samotné aplikace Word. Pokud má aplikace Microsoft Word nějaké softwarové problémy, zkuste ji opravit nebo přeinstalovat.

Pokud se žádná z výše uvedených oprav nezdaří, bude možná nutné znovu kontaktovat podporu společnosti Microsoft nebo přejít k příručce k danému vydání aplikace Word.

Jak v aplikaci Word 2010 přidám kartu Recenze?

Pomocí těchto kroků lze ve Wordu 2010 přidat kartu Recenze: V kroku 1 otevřete v počítači aplikaci Word 2010.

2. V levém horním rohu okna vyberte kartu „Soubor“. 3. V levé dolní nabídce okna Soubor vyberte položku „Možnosti“. 4. Otevře se okno s položkou Možnosti aplikace Word. Vlevo lze nalézt tlačítko „Přizpůsobit pás karet“. V pravém sloupci se nachází seznam karet, který je označen číslem 5. Chcete-li povolit kartu Recenze, zaškrtněte políčko vedle položky „Recenze“. Chcete-li změny uložit, použijte tlačítko „OK“ v kroku 6.

Po provedení těchto pokynů se na pásu aplikace Word 2010 v horní části okna zobrazí karta Review.