Jak vypnout modré světlo na Samsungu. Průvodce ochranou vašich očí

Filtr modrého světla je jednou z mnoha funkcí dostupných ve smartphonech Samsung, které mají zlepšit uživatelský komfort. Filtr modrého světla, běžně označovaný jako noční režim nebo noční světlo, funguje tak, že snižuje množství modrého světla, které vyzařuje obrazovka zařízení. Pro mnoho uživatelů je zásadní mít možnost řídit účinky modrého světla, protože bylo prokázáno, že narušuje spánkové cykly a vede k únavě očí. Tento návod vysvětluje, jak vypnout modré světlo v zařízení Samsung a řešit související problémy. Má zařízení Samsung filtr pro modré světlo?

Ano, společnost Samsung zabudovala do svých výrobků filtr modrého světla. Tuto funkci má většina novějších chytrých telefonů a tabletů Samsung. Množství modrého světla vyzařovaného obrazovkou můžete snížit zapnutím filtru modrého světla a jeho nastavením podle svého vkusu. Jak mohu modré světlo vypnout?

Chcete-li vypnout filtr modrého světla v zařízení Samsung, postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

1. V mobilním telefonu Samsung spusťte aplikaci Nastavení. Obvykle se do aplikace Nastavení dostanete tak, že z horní části obrazovky sjedete dolů a klepnete na ikonu ozubeného kola. 2. Posuňte se dolů a v seznamu možností vyberte položku „Displej“. Poté se zobrazí nabídka nastavení displeje.

3. Vyhledejte možnost „Noční režim“ nebo „Filtr modrého světla“. V závislosti na verzi softwaru a modelu zařízení, které používáte, se může přesný název změnit. Chcete-li získat přístup k nastavení filtru modrého světla, klepněte na tuto možnost.

4. Přepnutím přepínače vedle možnosti „Filtr modrého světla“ vypnete filtr modrého světla. Po vypnutí přepínače bude filtr modrého světla deaktivován a obrazovka se vrátí ke svému výchozímu nastavení. Jak mohu aktivovat modré světlo svého zařízení Samsung?

Pomocí níže uvedených kroků aktivujte filtr modrého světla v zařízení Samsung. V kroku 1 spusťte v zařízení Samsung aplikaci Nastavení. 2. Jak již bylo řečeno, přejděte do možností „Displej“. 3. Vyhledejte možnost noční režim nebo filtr modrého světla a stiskněte ji.

4. Chcete-li aktivovat filtr modrého světla, přepněte přepínač vedle něj. Přetažením posuvníku na požadovanou úroveň můžete také změnit míru odření filtru.

Proč na mém zařízení Samsung Galaxy svítí modré světlo?

U telefonů Samsung Galaxy je funkce filtru modrého světla určena ke snížení únavy očí a zlepšení spánku. Elektronické obrazovky vyzařují modré světlo, které může narušovat produkci melatoninu, hormonu, který řídí spánek. Když je zapnutý filtr modrého světla, zařízení změní teplotu barev obrazovky tak, aby generovala teplejší tóny, čímž se sníží množství modrého světla.

Závěrem lze říci, že zařízení Samsung jsou vybavena funkcí filtru modrého světla, kterou lze jednoduše zapnout nebo vypnout v nastavení zařízení. Možnost regulovat množství modrého světla uvolňovaného obrazovkou zařízení je nezbytná, pokud chcete snížit únavu očí nebo lépe spát. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle upravit nastavení filtru modrého světla v zařízení Samsung tak, aby vyhovovalo vašim preferencím a chránilo vaše oči.

FAQ
Jak vypnu modré světlo na zařízení Samsung Galaxy s21?

Chcete-li vypnout modré světlo na zařízení Samsung Galaxy S21, můžete postupovat podle následujících pokynů: 1. Klepněte na tlačítko . Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu. Můžete se do ní dostat přejetím prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů a klepnutím na ikonu ve tvaru ozubeného kola nebo vyhledáním v zásuvce aplikací. 2. Přejetím prstem dolů vyberte možnost Displej.

3. V části Možnosti zobrazení vyberte filtr modrého světla. 4. Přepněte přepínač Filtr modrého světla do polohy zapnuto nebo vypnuto. Modrý světelný filtr se používá, pokud je přepínač zbarven modře. Chcete-li jej vypnout, jednoduše klepněte na přepínač a vypněte jej. 5. Můžete také posunout lištu doleva nebo doprava, abyste změnili sílu modrého světelného filtru. Pokud ji posunete doleva, intenzita se sníží, zatímco pokud ji posunete doprava, zvýší se.

Pomocí těchto postupů můžete na zařízení Samsung Galaxy S21 vypnout filtr modrého světla a chránit si tak oči.

Zabraňuje noční režim modrému světlu?

Ano, používání nočního režimu pomáhá snižovat expozici modrému světlu. Chytré telefony Samsung mají často nastavení nočního režimu, které snižuje množství modrého světla vyzařovaného obrazovkou. Zapnutím nočního režimu se teplota barev displeje změní tak, aby byla blíže teplejšímu konci spektra, což snižuje množství modrého světla. Zejména pokud zařízení používáte při slabém osvětlení nebo ve tmě, může to pomoci snížit namáhání očí a zlepšit kvalitu spánku.

Kde se nachází filtr modrého světla v systému Android?

Filtr modrého světla se v zařízeních se systémem Android, včetně telefonů Samsung, často nachází v nastavení Displej. Pomocí těchto kroků k němu získáte přístup: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a v nabídce vyberte položku „Displej“. 3. Vyhledejte a vyberte možnost „Noční režim“ nebo „Filtr modrého světla“. 4. Pro přístup k filtru modrého světla bude možná nutné klepnout na položku „Režim obrazovky“ nebo „Štít pro pohodlí očí“, pokud není hned patrný. 5. Po nalezení možnosti filtru modrého světla jej můžete zapnout nebo vypnout, změnit jeho intenzitu a vytvořit plán, aby se v určitou dobu zapínal automaticky.

Upozorňujeme, že v závislosti na verzi systému Android a typu zařízení, které používáte, se přesné umístění a název funkce filtru modrého světla může mírně lišit.