Jak opravit namotávání tiskárny. Kroky při řešení běžných problémů

Když tiskárna nechce tisknout, může to být opravdu nepříjemné, pokud jste někdy měli problémy s navíjením tiskárny. Tiskové úlohy jsou během procesu zařazování tiskárny dočasně uloženy v paměti počítače nebo na pevném disku, než jsou odeslány do tiskárny. Pokud se na displeji tiskárny zobrazí zpráva „spooling“, znamená to, že došlo k problému s programem, který má na starosti správu tiskových úloh, tedy se spoolerem tisku. Tento článek vysvětluje příčiny hlášení spoolingu tiskárny a nabízí pokyny k řešení problémů. Proč tiskárna hlásí, že se spooluje?

Hlášení vaší tiskárny o zařazování může mít několik různých příčin. Služba spooleru tisku mohla přestat fungovat nebo se vyskytla chyba, což je jedno z typických vysvětlení. Další možností je, že tisková fronta obsahuje poškozenou tiskovou úlohu, která brání spooleru v pohybu. Poruchy zařazování mohou být také způsobeny zastaralými ovladači tiskárny nebo problémy s komunikací počítače a tiskárny.

Jak mohu v systému Windows 10 opravit problém s tiskovým spoolerem?

K vyřešení problému se spoolerem tisku v systému Windows 10 můžete použít následující postupy:

Ještě jednou spusťte službu spooler tisku:

Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, stiskněte klávesy Windows + R.

– Chcete-li otevřít okno Služby, zadejte „services.msc“ a stiskněte klávesu Enter.

– Službu „Print Spooler“ vyhledejte posunutím dolů. Když na ni kliknete pravým tlačítkem myši, vyberte možnost „Restartovat“.

2. Odeberte výtisky z fronty:

– Jak již bylo řečeno, otevřete okno Služby.

– V kontextové nabídce klikněte na službu „Print Spooler“ a zvolte „Stop“. Otevřete Průzkumníka souborů a přejděte na následující adresu: C:WindowsSystem32spoolPRINTERS

Odeberte všechny soubory z této složky. Vraťte se do podokna služeb, klikněte pravým tlačítkem myši na službu „Print Spooler“ a vyberte možnost „Spustit“.

3. Aktualizujte ovladače tiskáren stisknutím klávesy Windows a X a výběrem možnosti „Správce zařízení“.

– Zvětšete velikost kategorie „Tiskové fronty“.

– Klepněte na tiskárnu v kontextové nabídce a zvolte „Aktualizovat ovladač“.

Při aktualizaci ovladače se řiďte pokyny na obrazovce. Jak přimět tiskárnu HP, aby přestala spoolovat?

Pokud máte tiskárnu HP a máte problémy se zařazováním, můžete vyzkoušet následující řešení:

Otevřete na počítači Ovládací panely a zrušte všechny tiskové úlohy. Klikněte na položku „Zařízení a tiskárny“ nebo „Tiskárny a skenery“.

– Klikněte pravým tlačítkem myši na tiskárnu HP a vyberte možnost „Podívat se, co se tiskne“.

– V horní nabídce vyberte položku „Tiskárna“ a poté „Zrušit všechny dokumenty“.

2. Restartujte službu tiskového spoileru pomocí kláves Windows + R, čímž vyvoláte dialogové okno Spustit.

– Zadejte do něj příkaz „services.msc“.

– Najděte službu „Print Spooler“ a kliknutím na její název vyberte možnost „Restartovat“.

Restartujte tiskárnu: 3.

– Odpojte tiskárnu HP od zdroje napájení a vypněte ji.

– Po několika minutách čekání ji znovu zapojte. Chcete-li vytisknout zkušební stránku, zapněte tiskárnu. Jak mohu ručně zastavit tiskový spoiler?

Níže uvedené kroky lze použít k ručnímu zastavení služby tiskového spoileru:

1. Stisknutím kláves Windows + R zobrazte dialogové okno Spustit.

2. Otevřete okno Služby, zadejte „services.msc“ a klepněte na tlačítko Enter.

3. Službu „Print Spooler“ vyhledejte posunutím dolů.

4. Chcete-li službu ručně ukončit, klikněte na ni pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Zastavit“.

Služba Print Spooler by měla být ručně zastavena pouze v případě, že je to nezbytně nutné, protože takový postup zabrání dokončení všech tiskových úloh, dokud nebude služba obnovena.

Problémy se spouštěním tiskáren mohou být nepříjemné, ale pomocí technik řešení problémů popsaných v tomto článku byste měli být schopni většinu z nich vyřešit. Tiskárnu můžete zprovoznit restartováním služby spooler tisku, vymazáním tiskové fronty, aktualizací ovladačů tiskárny a speciálními procesy pro tiskárny HP. Pokud však problém přetrvává, bylo by vhodné kontaktovat podporu výrobce tiskárny nebo si najmout odborníka.

FAQ
Co způsobuje selhání funkce print spooler?

Selhání spoileru tisku může být způsobeno řadou faktorů. Problémy může mít samotná služba spooleru tisku, konfliktní software nebo služby, zastaralé nebo chybné ovladače tiskárny, nesprávné nastavení nebo konfigurace tiskárny, napadení malwarem nebo virem, a to je jen několik typických příčin.

Jak vymazat a resetovat službu tiskového spoileru?

K vyčištění a restartování spoileru tisku můžete provést následující akce: 1. Chcete-li otevřít okno služeb, stiskněte na klávesnici kombinaci kláves Windows + R, zadejte „services.msc“ a stiskněte klávesu Enter. 2. Vyhledejte službu „Print Spooler“ v seznamu posunutím dolů. 3. V kontextové nabídce klikněte pravým tlačítkem myši na službu „Print Spooler“ a vyberte možnost „Stop“. 4. Zmenšete velikost okna služby, ale ponechte jej k dispozici pro budoucí použití. 5. Spusťte v počítači Průzkumníka souborů a přejděte do níže uvedeného umístění: C:WindowsSystem32spoolPRINTERS. (Poznámka: Pokud je instalace systému Windows na jiném disku, vyměňte písmeno „C“ za správné písmeno jednotky.) 6. Ve složce PRINTERS odstraňte všechny soubory, které se v ní nacházejí. Tyto soubory představují tiskové úlohy, které byly zálohovány ve spooleru tisku. 7. Po odstranění souborů se vraťte do okna služeb, tentokrát klikněte pravým tlačítkem myši na službu „Print Spooler“ a výběrem možnosti „Start“ službu restartujte. 8. Zavřete okno Služby a zkuste vytisknout dokument, abyste zjistili, zda byl problém odstraněn.

Službu print spooler můžete vyčistit a resetovat podle následujících pokynů, které mohou pomoci při řešení častých problémů s tiskem.