Jak nahradit zásuvku zapalovače cigaret USB

Zařízení USB se v současné digitální době stala nezbytnou součástí našeho každodenního života. Nabíjení přes USB je nyní běžnější než kdy jindy a najdeme ho u všech zařízení od chytrých telefonů a tabletů až po GPS jednotky a autokamery. Port USB může být užitečnou alternativou k zastaralé zástrčce cigaretového zapalovače, pokud potřebujete často nabíjet elektroniku na cestách. V tomto článku vás provedeme procesem výměny zásuvky zapalovače cigaret za port USB a odpovíme na některé důležité dotazy. 1. Jak se odstraňuje zásuvka zapalovače cigaret? Před instalací portu USB na jeho místo musíte nejprve odstranit stávající zásuvku zapalovače cigaret. Postupujte podle následujících kroků, abyste toho dosáhli: Abyste předešli případným problémům s elektrickým proudem, odpojte nejprve baterii vozidla.

2. Vyhledejte zásuvku zapalovače cigaret, která se obvykle nachází v blízkosti středové konzoly nebo palubní desky. 3. Pomocí plochého šroubováku opatrně sejměte ozdobný kryt, který obklopuje zásuvku. Buďte opatrní, abyste nepoškodili blízké obložení. 4. Po sejmutí krytu si všimněte dvou drátů připevněných k zadní straně zásuvky. Vodiče lze odpojit jemným odtažením od svorek zásuvky pomocí kleští. 5. Nyní, když jsou vodiče odříznuty, můžete zásuvku vyjmout z montážního držáku. Pomocí klíče nebo kleští obvykle stačí zásuvku od držáku oddělit. Lze ponechat USB nabíječku v zapalovači cigaret?

2. Obvykle je bezpečné ponechat USB nabíječku zapojenou v zásuvce zapalovače cigaret, pokud se nepoužívá. Aby nedocházelo ke zbytečnému vybíjení baterie vozidla, je vždy dobré odpojit jakýkoli elektrický přístroj, pokud se nepoužívá. Ponechání nabíječky zapojené do zásuvky nemusí být problém, protože některé nové automobily jsou dokonce vybaveny USB přípojkami, které jsou konstruovány tak, aby dodávaly energii i při vypnutém zapalování. Pro jistotu však přesto doporučujeme nabíječku odpojit, pokud ji nepoužíváte. 3. Jak mohu připojit 12V baterii k USB?

Pro připojení portu USB k 12V baterii v automobilu budete potřebovat převodník USB s vestavěným regulátorem napětí. Zde je uveden postup, jak na to: Nejprve vyhledejte pojistkovou skříňku, která se obvykle nachází pod palubní deskou nebo v motorovém prostoru vozu. 2. Vyhledejte volný slot pro pojistky, který je při zapnutém zapalování napájen. Kontrolu napětí proveďte podle návodu k obsluze vozidla nebo pomocí multimetru. 3. Vyjměte pojistku a vložte ji do adaptéru USB tak, že ji vyjmete ze slotu. 4. Zajistěte bezpečné a spolehlivé spojení mezi adaptérem USB a slotem pro pojistku. Po propojení by měl port USB získávat elektrickou energii z baterie vozidla, což vám umožní nabíjet vaše přístroje. Je 12V zásuvka ekvivalentem zapalovače cigaret? Ano, zásuvka zapalovače cigaret a 12V zásuvka fungují podobně. Starší automobily měly obvykle zásuvku pro zapalování cigaret nebo doutníků. S poklesem obliby kouření se však zásuvka změnila a stala se víceúčelovou zásuvkou pro řadu moderních přístrojů. 12V zásuvka je vyrobena pro napájení napětím 12 V, takže je s ní kompatibilní celá řada příslušenství, včetně USB nabíječek.

Závěrem lze říci, že instalace portu USB na místo zásuvky zapalovače cigaret je snadná technika, která může výrazně zvýšit pohodlí při nabíjení vašich přístrojů na cestách. Podle výše uvedených pokynů můžete bezpečně vyjmout stávající zásuvku, připojit měnič USB k 12V baterii ve vašem vozidle a využívat výhody nabíjení přes USB. Jen nezapomeňte postupovat opatrně a podívejte se do návodu k obsluze vašeho vozidla, pokud při instalaci narazíte na nějaké problémy.

FAQ
Je zapalovač cigaret 12V?

Ano, napájení 12V je běžně zajištěno zástrčkou zapalovače cigaret. Ačkoli byla navržena jako zapalovač cigaret, nyní se často používá jako zásuvka pro různé přístroje, které potřebují napájení 12 V, včetně automobilových nabíječek a přenosné elektroniky.

Jak se nazývá zásuvka zapalovače cigaret?

Časté názvy pro zásuvku zapalovače cigaret jsou „12voltová zásuvka“ nebo „12voltová zásuvka pro příslušenství“.

Vybíjí používání USB v autě baterii?

Ve většině případů používání USB v automobilu nijak dramaticky nesnižuje životnost baterie. Zejména ve srovnání s jinými vymoženostmi automobilu, jako jsou světlomety nebo klimatizace, spotřebovávají zařízení USB často velmi málo elektrické energie. Je však důležité mít na paměti, že ponechání zařízení USB připojeného při vypnutém motoru může nakonec baterii vybít. Abyste za těchto okolností předešli případnému vybití baterie, doporučuje se odpojit zařízení USB vždy, když se vozidlo delší dobu nepoužívá.