Jak zálohovat iPhone X. Komplexní průvodce

Naše důležitá data, jako jsou obrázky, videa, kontakty a důležité dokumenty, jsou uložena ve výkonném a funkcemi nabitém iPhonu X. Pro zajištění bezpečnosti tohoto neocenitelného obsahu je důležité iPhone X pravidelně zálohovat. Různé způsoby zálohování a obnovení iPhonu X, jak zálohovat před zakoupením nového zařízení, možnosti zálohování mimo iCloud a možné důvody, proč se vám nemusí podařit zálohovat iPhone X do počítače, najdete v tomto článku.

1. Pokyny pro zálohování a obnovení iPhonu X Nejjednodušší a nejpraktičtější způsob zálohování iPhonu X je zálohování pomocí služby iCloud. Zálohování na iCloud zapnete tak, že přejdete do „Nastavení“ > „[Vaše jméno]“. > „iCloud“ > „Zálohování iCloud“. Zapněte zálohování iCloud a výběrem možnosti „Zálohovat nyní“ zahajte postup zálohování. Ujistěte se, že máte silné připojení Wi-Fi a že máte dostatečné volné úložiště iCloud. Při nastavování iPhonu X postupujte podle pokynů na obrazovce a obnovte jej ze zálohy iCloud nebo přejděte do „Nastavení“ > „Obecné“ > „Obnovit“ > „Vymazat veškerý obsah a nastavení“ a vyberte „Obnovit ze zálohy iCloud“.

b. Záloha iTunes: Důvěryhodnou alternativou je použití iTunes k zálohování iPhonu X. Otevřete iTunes v počítači, vyberte své zařízení a poté připojte iPhone X. Chcete-li zahájit proces zálohování, vyberte na stránce „Souhrn“ možnost „Zálohovat nyní“. Připojte iPhone X k počítači, spusťte iTunes, vyberte své zařízení a na stránce „Souhrn“ vyberte „Obnovit zálohu“ pro obnovení iPhonu X ze zálohy iTunes.

2. Před zakoupením nového zařízení si iPhone X zálohujte:

Před upgradem na nový iPhone je nezbytné zálohovat svůj současný iPhone X, aby byl zajištěn bezproblémový přenos. K vytvoření zálohy iPhonu X použijte iTunes nebo iCloud. Zálohování zařízení proveďte podle pokynů uvedených v příslušných částech výše. Po úspěšném zálohování iPhonu X můžete během nastavení zálohu obnovit do nového zařízení.

3. Zálohování iPhonu X bez služby iCloud:

Pokud nechcete pro zálohování používat iCloud, máte k dispozici různé možnosti: Jak již bylo uvedeno, můžete svůj iPhone X zálohovat pomocí iTunes. a. Po připojení zařízení k počítači, spuštění iTunes, výběru zařízení a jeho připojení postupujte podle pokynů v části „Zálohování v iTunes“.

b. Software třetích stran: iPhone X můžete do počítače zálohovat pomocí řady programů třetích stran. Ve srovnání se zálohováním pomocí iCloudu nebo iTunes tyto nástroje často poskytují více funkcí a flexibility. Mezi oblíbené volby patří Dr.Fone, iMazing a iExplorer. Proč se mi nedaří zálohovat iPhone X do počítače? Důvodů, proč je pro vás zálohování iPhonu X do počítače problematické, může být několik: a. Zastaralá verze iTunes: Zkontrolujte, zda jsou iTunes ve vašem počítači nainstalovány v aktuální verzi. Starší verze iOS nemusí být se softwarem kompatibilní.

a. Důvěřujte počítači: Při navazování spojení mezi iPhonem X a počítačem nezapomeňte na výzvu klepnout na „Trust“. Pokud tak neučiníte, může se postup zálohování zastavit.

c. Připojení USB: Zkontrolujte, zda jsou počítač i iPhone X správně připojeny k USB kabelu. Špatné nebo nejisté připojení by mohlo zabránit provedení zálohování. Bezpečnostní software: Příležitostně může bezpečnostní software v počítači zabránit iTunes v zálohování iPhonu X. Dočasně vypněte firewall nebo antivirový software a zkuste to znovu.

Závěrem lze říci, že zálohování iPhonu X je velmi důležité pro ochranu vašich dat. Abyste předešli možné ztrátě dat, často zálohujte své zařízení pomocí iCloudu, iTunes nebo jiných aplikací třetích stran. Pokud navíc dojde k problémům při zálohování iPhonu X do počítače, ujistěte se, že máte nejnovější aktualizace softwaru, vytvořte důvěru mezi oběma zařízeními, ověřte připojení USB a přemýšlejte o dočasném vypnutí veškerého bezpečnostního softwaru.

FAQ
Kde se zálohuje iPhone do počítače?

Zálohovaná data iPhonu X jsou při zálohování do počítače obvykle uložena v určené oblasti počítače. V závislosti na operačním systému, který používáte, se přesné umístění může změnit.

Zálohy iPhone jsou pro uživatele systému Windows často uloženy v níže uvedených adresářích: Apple ComputerMobileSyncZálohováníUsers(uživatelské jméno)AppDataRoamingWindows 10/8/7 – Windows XP: Zálohy iPhonu jsou pro uživatele počítačů Mac umístěny v níže uvedených adresářích: „Documents and Settings“ „(username)“ „Application Data“ „Apple Computer“ „MobileSync“ „Backup“: MobileSync/Backup//Library/Application Support/

Ve všech případech by mělo být „(uživatelské jméno)“ změněno na skutečné uživatelské jméno operačního systému.

Je důležité si uvědomit, že tyto záložní soubory nelze prohlížet ani k nim přistupovat jako k běžným souborům. Při obnově iPhonu nebo přesunu dat do nového zařízení jsou uchovávány ve specifickém formátu a měly by být přístupné pouze prostřednictvím iTunes nebo Finderu (v systému macOS Catalina a novějším).

Jak mohu zálohovat vše, co mám v iPhonu?

Pomocí těchto metod můžete zálohovat vše ve svém iPhonu: 1. iCloud Backup: Na iPhonu otevřete aplikaci Nastavení, nahoře stiskněte své Apple ID, vyberte iCloud a potom klepněte na iCloud Backup. Zkontrolujte, zda je zapnutá. Poté klepněte na „Zálohovat nyní“, čímž zálohování ihned zahájíte. K tomu je zapotřebí připojení k síti Wi-Fi ve vašem zařízení. Připojte iPhone k počítači a spusťte iTunes pro provedení zálohy iTunes. Pokud budete vyzváni, zadejte přístupový kód zařízení nebo zvolte „Trust This Computer“. Jakmile se váš iPhone zobrazí v iTunes, vyberte jej a v souhrnné nabídce zvolte „Zálohovat nyní“. Poté iTunes zálohují váš iPhone do počítače.

3. Zálohovací aplikace třetích stran: V App Store se nachází řada aplikací třetích stran, které poskytují možnosti zálohování. Mezi oblíbené patří Dr.Fone, AnyTrans a iMazing. Pomocí těchto programů můžete snadno zálohovat data v iPhonu do počítače.

Svůj iPhone byste měli často zálohovat, abyste měli jistotu, že jsou vaše data v bezpečí pro případ jakéhokoli neštěstí, selhání zařízení nebo ztráty dat.