Jak opravit chybu „Při resetování počítače došlo k problému“

Uživatelé systému Windows často narážejí na chybovou zprávu „Při resetování počítače došlo k problému“, když se snaží provést obnovení továrního nastavení nebo reset počítače. Tato chyba může být nepříjemná, protože uživatelům znemožňuje opravit některé problémy se systémem nebo vrátit počítač do výchozího nastavení. V tomto článku se budeme zabývat různými řešeními, jak tuto chybu odstranit, a odpovíme na související otázky týkající se nuceného obnovení počítače, problému obnovení systému Windows a toho, zda obnovení továrního nastavení může problémy vyřešit.

1. Zkontrolujte, zda nejsou poškozeny systémové soubory: Poškozené systémové soubory jsou jednou z hlavních příčin chyby „Při resetování počítače došlo k problému“. K nápravě použijte program Kontrola systémových souborů (SFC), což je software systému Windows, který vyhledává a opravuje poškozené systémové soubory. Postup jeho použití je následující:

Nejprve stiskněte tlačítko Windows a do vyhledávacího pole zadejte „Příkazový řádek“.

Druhým krokem je kliknutí pravým tlačítkem myši na Příkazový řádek a výběr možnosti „Spustit jako správce“.

Krok 3: V okně Příkazového řádku zadejte příkaz „sfc /scannow“ a stiskněte klávesu Enter.

Krok 4: Vydržte, dokud nebude kontrola dokončena. Nástroj se automaticky pokusí opravit všechny nalezené poškozené soubory.

2. Zvažte možnost opravy po spuštění: Pokud kontrola SFC problém nevyřeší, můžete zkusit použít nástroj Startup Repair. Tento nástroj dokáže opravit řadu problémů se spouštěním, které mohou být zdrojem chyby. Chcete-li použít nástroj Startup Repair, postupujte podle následujících kroků:

Nejprve restartujte počítač a opakovaným stisknutím kláves F8 nebo F11 zobrazte okno Advanced Boot Options.

Krok 2: Klepněte na položku „Opravit počítač“ a poté stiskněte klávesu Enter. Krok 3: Vyberte preferovaný jazyk a přistupte ke svému účtu.

Krok 4: Chcete-li dokončit postup opravy, vyberte možnost „Startup Repair“ a postupujte podle pokynů na obrazovce. Vytvořte instalační médium systému Windows 10:

3. Vytvoření instalačního disku DVD systému Windows 10 může pomoci problém vyřešit, pokud několik prvních postupů nefunguje. Postupujte takto:

Krok 1: Získejte přístup k nástroji pro vytvoření média systému Windows 10 z oficiálních webových stránek společnosti Microsoft.

Spusťte nástroj uvedený v kroku 2 a vyberte možnost „Vytvořit instalační médium pro jiný počítač“.

Krok 3: Vyberte požadovaný jazyk, edici a architekturu (32- nebo 64bitovou).

Krok 4: Rozhodněte se, zda jako instalační médium použijete soubor ISO nebo jednotku USB flash.

Krok 5: Vytvořte instalační médium podle pokynů.

Krok 6: Po vložení instalačního disku restartujte počítač.

Krok 7: Vyberte instalační médium jako spouštěcí zařízení stisknutím klávesy potřebné pro vstup do spouštěcí nabídky (obvykle F8 nebo F12).

Krok 8: Pokračujte v instalaci systému Windows 10 a z dostupných možností vyberte možnost „Opravit počítač“. Související dotazy jsou následující:

Jak vynutit restart počítače? K násilnému restartování počítače lze použít tvrdý reset. Podržením tlačítka napájení je nutné zajistit úplné vypnutí počítače. Po krátké době pak můžete počítač restartovat. Je důležité si uvědomit, že tvrdý reset musí být proveden pouze jako poslední možnost, když systém přestane fungovat.

– Proč systém Windows restartoval tento počítač?

Příčin chyby „Při resetování počítače došlo k problému“ může být celá řada, včetně poškozených systémových souborů, nekompatibilních ovladačů nebo problémů s prostředím pro obnovení systému Windows. Na vině mohou být také nekompatibilní aplikace třetích stran nebo problémy s hardwarem. Vyřeší problémy obnovení počítače do továrního nastavení?

Ano, dokončení obnovení továrního nastavení může často vyřešit různé potíže související s počítačem. Odstraněním všech softwarových konfliktů, virů nebo systémových chyb, které mohly způsobovat problémy, se počítač vrátí do původního stavu. Před provedením obnovení továrního nastavení byste si měli zálohovat důležitá data, protože tímto postupem dojde ke smazání všeho na systémovém disku. Jak mohu provést obnovení továrního nastavení systému Windows 10?

Chcete-li v systému Windows 10 provést tvrdý reset, podržte stisknuté tlačítko napájení, dokud počítač nezhasne, přibližně pět až deset sekund. Poté krátce podržte vypnuté tlačítko, než počítač znovu zapnete. Tuto techniku použijte pouze v případě, že všechny předchozí pokusy o normální restartování nebo vypnutí počítače selhaly.

Závěrem lze k odstranění problému „Při resetování počítače došlo k problému“ použít opravu spuštění, vytvoření instalačního DVD systému Windows 10 a kontrolu poškození systémových souborů. Před provedením jakýchkoli akcí obnovení nebo opravy je nezbytné pečlivě dodržovat pokyny a vytvořit zálohu všech důležitých dat.

FAQ
Opraví obnovení továrního nastavení poškozený systém Windows 10?

Ano, obnovení systému Windows 10 do továrního nastavení může poškozenému operačnímu systému pomoci. Veškerý software nebo úpravy systému provedené po počátečním nastavení jsou při obnovení továrního nastavení odstraněny, čímž se počítač vrátí do původní konfigurace. To může pomoci při řešení problémů způsobených poškozenými nebo chybějícími systémovými soubory, konflikty mezi programy nebo napadením škodlivým softwarem. Je však nutné mít na paměti, že obnovení továrního nastavení odstraní všechny osobní soubory a aplikace, proto je nutné před zahájením obnovení vytvořit zálohu všech důležitých dat.

Odstraní resetování počítače viry?

Infekce se můžete zbavit restartováním počítače. Operační systém se při resetování počítače účinně nainstaluje znovu spolu se všemi nainstalovanými aplikacemi, soubory a nastaveními. Veškerý malware nebo viry, které mohou být v počítači, spadají do této kategorie. Resetování počítače by mělo být prováděno pouze v krajním případě a k zastavení a odstranění infekcí se vždy doporučuje instalace důvěryhodného antivirového produktu.