Exportovat kontakty Mac do CSV. Průvodce krok za krokem

Snažíte se najít způsob, jak exportovat kontakty z Macu do CSV? Export do CSV je rychlý a efektivní způsob, jak uspořádat seznam kontaktů v tabulce, migrovat kontakty na jinou platformu nebo vytvořit zálohu. V tomto článku vám vysvětlíme, jak exportovat kontakty z počítače Mac do souboru CSV, a odpovíme na některé často kladené otázky. Jaký je postup při exportu seznamu kontaktů do souboru CSV?

Při exportu seznamu kontaktů do souboru CSV postupujte podle následujících postupů: 1. Spusťte aplikaci Kontakty v počítači Mac. Vyhledejte aplikaci „Kontakty“ ve Spotlightu nebo ve složce Aplikace a najděte ji. Vyberte kontakty, které chcete exportovat v kroku 2. Můžete buď vybrat všechny kontakty najednou stisknutím kombinace kláves Command + A, nebo můžete vybrat každý kontakt zvlášť podržením klávesy Command a kliknutím na něj. 3. Po výběru příslušných kontaktů vyberte v nabídce „Soubor“ v horní části obrazovky možnost „Exportovat“ > „Exportovat vCard“. Ve čtvrtém kroku vyberte umístění, kam chcete exportovaný soubor vCard uložit. Toto umístění si zapamatujte, protože ho budete potřebovat v následujícím kroku. 5. Vyhledejte soubor vCard otevřením jeho umístění a kliknutím pravým tlačítkem myši. Vyberte „Otevřít pomocí“ a poté „TextEdit“ nebo jiný textový editor, pokud mu dáváte přednost. 6. V textovém editoru vyberte z nabídky „Soubor“ možnost „Uložit jako“. Soubor pojmenujte a jako formát souboru vyberte „CSV (Comma Separated Values)“. Chcete-li soubor vCard převést na soubor CSV, vyberte v kroku 7 možnost „Uložit“. Jak mohu exportovat kontakty v zařízení Apple? Pomocí softwaru Kontakty, který je dodáván s počítačem Mac, je export seznamu kontaktů ze zařízení Apple jednoduchý proces. Chcete-li uložit seznam kontaktů jako soubor CSV, jednoduše postupujte podle výše uvedených pokynů.

Lze kontakty Apple exportovat do aplikace Excel? Pokud kontakty Apple nejprve exportujete jako soubor CSV a poté soubor CSV otevřete v aplikaci Excel, můžete kontakty Apple exportovat do aplikace Excel. Po využití dříve popsaných postupů pro export kontaktů jako souboru CSV můžete soubor CSV otevřít v aplikaci Excel poklepáním na něj nebo pomocí příkazu „Otevřít“ v aplikaci Excel. Soubor CSV bude v aplikaci Excel automaticky převeden do formátu tabulky.

Jak vyexportuji data svého adresáře jako soubor CSV? Pro vytvoření souboru CSV z adresáře použijte stejné postupy jako výše pro export kontaktů Mac do souboru CSV. Postup je stejný, protože software Kontakty v počítači Mac je stejný jako adresář.

Závěrem lze říci, že použití vestavěného softwaru Kontakty v počítači Mac k převodu kontaktů z počítače Mac do souboru CSV je jednoduchý postup. Podle pokynů v tomto článku můžete rychle exportovat seznam kontaktů do souboru CSV pro různé účely, včetně migrace, zálohování nebo uspořádání kontaktů v tabulce. Při exportu vytvořeného souboru vCard nezapomeňte vybrat správný formát souboru, aby byla zaručena kompatibilita s dalšími programy, jako je například Excel.

FAQ
Jak exportovat do formátu CSV?

Chcete-li převést kontakty z počítače Mac do formátu CSV, dodržujte následující jednoduché kroky: 1. Spusťte program Kontakty v počítači Mac. 2. Kliknutím na jednotlivé kontakty a přidržením klávesy Command vyberte kontakty, které chcete exportovat. 3. Po výběru všech příslušných kontaktů zvolte možnost „Exportovat“ a poté „Exportovat vCard“ z nabídky „Soubor“. V kroku 4 vyberte místo v počítači, kam chcete uložit vytvořený soubor vCard. Otevřete program Finder a přejděte do adresáře, kam jste uložili soubor vCard.

5. 6. V kontextové nabídce souboru vCard, na který jste klikli pravým tlačítkem myši, vyberte možnost „Open With“ (Otevřít pomocí) a poté „TextEdit“ nebo jiný program pro úpravu textu dle vlastního výběru. 7. V programu pro úpravu textu vyberte z nabídky „Soubor“ možnost „Uložit jako“. V kroku 8 vyberte místo v počítači, kam chcete uložit vytvořený soubor CSV. 9. Ve výběrové nabídce „Formát“ zvolte „CSV (Comma Separated Values)“. 10. Chcete-li soubor uložit jako CSV, klikněte na možnost „Save“ (Uložit).

Tyto pokyny vám umožní úspěšně exportovat kontakty z počítače Mac do souboru CSV.

Jak převést olm do CSV v počítači Mac?

Pomocí níže uvedených kroků můžete na počítači Mac převést OLM (Outlook for Mac) do formátu CSV: V kroku 1 otevřete aplikaci Microsoft Outlook v počítači Mac. 2. V horní liště nabídky vyberte možnost „Importovat“ pod položkou „Soubor“. 3. Po výběru „Archivní soubor aplikace Outlook for Mac (.olm)“ klikněte na tlačítko „Pokračovat“. 4. Vyhledejte soubor OLM, který chcete převést do formátu CSV, vyberte jej a klikněte na tlačítko „Importovat“. Data ze souboru OLM se začnou importovat do aplikace Outlook. Po dokončení importu klikněte na tlačítko „Dokončit“. 6. Poté otevřete aplikaci Outlook a přejděte do sloupce „Kontakty“. 7. Vyberte každý kontakt, který chcete exportovat do souboru CSV. Konkrétní kontakty můžete vybrat ručně podržením klávesy Command při kliknutí na každý z nich nebo můžete použít klávesovou zkratku Command + A pro výběr všech kontaktů. 8. Po výběru kontaktů vyberte možnost „Exportovat“ z nabídky pod položkou „Soubor“ na horní liště nabídky. 9. Po výběru možnosti „Contacts to a list (tab-separated values)“ (Kontakty do seznamu (hodnoty oddělené tabulátorem)) v okně Export klikněte na tlačítko „Continue“ (Pokračovat). 10. Zvolte „Uložit“ a poté zadejte název souboru CSV a umístění v počítači Mac, kam jej chcete uložit. 11. Nyní se vyexportuje soubor CSV s vybranými kontakty.

Soubory OLM můžete v počítači Mac převést do formátu CSV pomocí aplikace Microsoft Outlook podle následujících kroků.

Mohu exportovat kontakty iCloud do souboru CSV?

Kontakty iCloud lze exportovat do souboru CSV. Chcete-li toho dosáhnout, postupujte podle následujících kroků:

1. Spusťte prohlížeč a přejděte na stránku www.icloud.com. 2. Zadejte své Apple ID a heslo a přihlaste se ke svému účtu iCloud. 3. Po přihlášení vyberte ikonu „Kontakty“. 4. Vyberte kontakty, které chcete exportovat z aplikace Kontakty. Podržením klávesy Command () na počítači Mac nebo klávesy Control (Ctrl) na počítači s Windows při kliknutí na kontakty můžete vybrat několik kontaktů. 5. Po výběru kontaktů vyberte z nabídky položku „Exportovat vCard“ kliknutím na ikonu ozubeného kola v levém dolním rohu. Tím se do počítače stáhne soubor VCF, který obsahuje vybrané kontakty. 7. Nyní musíte soubor VCF změnit na soubor CSV. Soubor VCF na soubor CSV můžete převést online pomocí řady programů. Můžete vyhledat „VCF to CSV converter“ a vybrat si nějaký důvěryhodný. 8. Pomocí nástroje konvertoru nahrajte stažený soubor VCF a poté jej podle pokynů na obrazovce převeďte na soubor CSV.

9. Po dokončení převodu můžete soubor CSV stáhnout do počítače.

Vaše kontakty ze služby iCloud byly nyní úspěšně exportovány do souboru CSV, který lze číst a upravovat v různých programech včetně aplikace Microsoft Excel nebo Google Sheets.