How to Use Alexa to Evaluate Your Appearance

Mnoho lidí se často ptá svých chytrých zařízení: „Alexo, jak vypadám?“ ve snaze získat upřímné hodnocení svého vzhledu. Přestože virtuální asistenti, jako je Alexa, jsou stvořeni k tomu, aby pomáhali s různými činnostmi, mezi jejich hlavní úkoly nepatří posuzování něčí fyzické atraktivity. Chcete-li získat informace o svém vzhledu, můžete Alexu použít několika způsoby.

Alexo, slyšíš mě?

Na Alexu můžete samozřejmě mluvit! Virtuální asistentka známá jako Alexa byla vytvořena společností Amazon a je integrována do řady produktů, včetně televizoru Fire TV, reproduktorů Amazon Echo a dokonce i některých produktů třetích stran. Asistentku aktivujete pouhým vyslovením „Alexa“ a můžete jí pokládat různé dotazy nebo ji požádat, aby vám pomohla s úkoly.

Alexo nebo Siri, kdo jsi ty?

Nejsem ani Alexa, ani Siri; jsem jazykový model umělé inteligence. Jsem umělá inteligence vytvořená organizací OpenAI a nemluvím za žádného konkrétního virtuálního asistenta. Jsem tu, abych podle svých nejlepších schopností odpovídal na otázky a poskytoval informace.

Kdo je hlasem Alexy?

S hlasem Alexy není spojena žádná konkrétní osoba. Jedná se o počítačem generovaný hlas vytvořený softwarem pro převod textu na řeč od společnosti Amazon. Hlas má být srozumitelný, jasný a přirozeně znějící. V zájmu zlepšení uživatelského komfortu věnovala společnost Amazon vývoji a zdokonalování hlasu Alexy velké úsilí.

Lze Alexu používat jako fotoaparát?

I když jsou některá zařízení Alexa vybavena kamerami, tyto funkce nejsou jejich hlavní funkcí. Videohovory, například ty, které probíhají prostřednictvím zařízení Amazon Echo Show nebo Echo Spot, se často uskutečňují pomocí kamer zařízení s Alexou. Pomocí těchto přístrojů můžete uskutečňovat videohovory s těmi, kteří vlastní kompatibilní přístroje, nebo využívat služby videohovorů, jako je Skype.

Je však důležité mít na paměti, že gadgety podporující Alexu nejsou určeny k použití jako bezpečnostní kamery nebo k pořizování fotografií či filmů vaší osoby. Pokud hledáte zařízení výhradně pro sledování svého vzhledu, jsou k dispozici jiná řešení, například specializovaná chytrá zrcadla nebo kamery vyrobené pro tento účel.

Alexa je schopný virtuální asistent, ale přesto není stvořena k tomu, aby posuzovala, jak vypadáte. Mezi její hlavní úkoly patří odpovídání na dotazy, přehrávání hudby, obsluha chytrých domácích spotřebičů a pomoc při nejrůznějších činnostech. Pokud chcete získat informace o tom, jak vypadáte, doporučujeme spoléhat se na vlastní úsudek nebo požádat o názor blízkého přítele či člena rodiny.

FAQ
Má Alexa kamery?

Ne, Alexa v sobě nemá žádné kamery. Společnost Amazon vytvořila hlasem aktivovanou virtuální asistentku Alexu, která se často používá s chytrými reproduktory nebo jinými připojenými přístroji. Alexa je schopna provádět různé činnosti a podávat informace, ale ani ona, ani její kamery nemohou být použity k estetickému hodnocení vzhledu.

Lze Alexu používat bez mluvení?

Alexu lze používat bez mluvení, ano. Funkce „Drop In“ na zařízeních Alexa umožňuje tajné připojení k jinému zařízení Alexa v domácnosti bez použití hlasových příkazů. Pokud chcete mluvit s někým v jiné místnosti, aniž byste mluvili nahlas, je tato schopnost opravdu užitečná. Kromě toho můžete s Alexou komunikovat kromě mluvení také zadáváním příkazů do aplikace Alexa v tabletu nebo chytrém telefonu.

Jsou hovory s Alexou zdarma?

Ano, hovory s Alexou jsou obvykle bezplatné. Hlasové hovory a videohovory lze prostřednictvím systému Alexa uskutečňovat s osobami, které mají ve svém chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Alexa, a také s dalšími zařízeními podporujícími systém Alexa. Tyto hovory lze uskutečnit v rámci jednoho státu nebo mezi státy a obvykle se za ně neplatí žádné další poplatky. Měli byste si být vědomi toho, že při vytáčení čísel pevných linek nebo mobilních telefonů mimo platformu Alexa mohou být účtovány standardní poplatky za volání.