Jak stahovat videa z YouTube v Linuxu

Ačkoli je YouTube známou stránkou pro streamování videí, existují situace, kdy si budete chtít video stáhnout pro pozdější sledování nebo jiné použití. Pokud používáte Linux, možná vás bude zajímat, jak stáhnout videa z YouTube na vašem počítači. V této eseji prozkoumáme řadu přístupů, jak tuto práci provést.

1. Využití nástroje příkazového řádku Použití programu příkazového řádku youtube-dl je jedním z nejjednodušších způsobů stahování videí YouTube v systému Linux. Tento program s otevřeným zdrojovým kódem umožňuje stahovat filmy z různých webových stránek, včetně YouTube. Otevřete terminál a zadejte následující příkaz pro instalaci youtube-dl: Sudo apt-get install youtube-dl se zadává jako

“‘

Po instalaci použijte následující příkaz pro stažení videa YouTube:

“‘

youtube-dl “‘

„`

Místo „video URL>“ je třeba zadat přesnou adresu URL videa YouTube, které chcete stáhnout. Pro uložení videa bude použit aktuální adresář.

2. Stahování videí z odkazu:

Ke stažení videa z YouTube lze použít nástroj příkazového řádku wget, pokud na něj máte přímý odkaz. Po otevření terminálu do něj zadejte následující příkaz: “‘

wget “‘ video URL

„`

Změňte „video URL“ na skutečnou adresu URL videa YouTube. Video se po stažení uloží do aktuálního adresáře.

3. Stažení seznamu skladeb z YouTube: Ke stažení celého playlistu YouTube v systému Linux lze použít dříve uvedený nástroj youtube-dl. Po otevření terminálu použijte následující příkaz: V příkazu YouTube-dl -i -f best -cit “‘

“‘

“‘

“‘

„`

Místo „playlist URL>“ je třeba zadat adresu URL seznamu skladeb YouTube, který chcete stáhnout. Videa ze seznamu skladeb se stáhnou a uloží do aktuálního adresáře.

4. Použití jazyka Python ke stahování videí z YouTube:

Následujícím příkazem zahájíte instalaci Pytube: pip install pytube

“‘

„`

Níže uvedený kód Pythonu lze po instalaci použít ke stažení videa YouTube z jeho adresy URL: Python

“’pytube

import YouTube url = „video URL>“ YouTube URL =

yt

yt.streams.first().download

„`

Změňte „video URL“ na skutečnou URL videa YouTube. Video bude po stažení uloženo do aktuálního adresáře.

Závěrem lze říci, že uživatelé systému Linux mají pro stahování videí ze serveru YouTube řadu možností. Videa YouTube můžete v systému Linux jednoduše stahovat, ať už rádi používáte nástroje příkazového řádku, jako je youtube-dl nebo wget, nebo knihovny Pythonu, jako je pytube. Jen nezapomeňte stažená videa používat zodpovědně a s ohledem na autorská práva.

FAQ
Co je tartube?

Pro stahování videí z různých internetových platforem, včetně YouTube, v operačních systémech Linux slouží program Tartube, který je zdarma a má otevřený zdrojový kód. Uživatelé mohou jednoduše vyhledávat, procházet a stahovat videa díky uživatelsky přívětivému rozhraní, které nabízí. Tartube také nabízí volby pro stahování titulků a výběr kvality videa.

Jak mohu stáhnout video z YouTube jako soubor?

Podle těchto pokynů v systému Linux můžete stáhnout video YouTube jako soubor: 1. Spusťte prohlížeč a přejděte na webové stránky YouTube. 2. V adresním řádku vyhledejte a zkopírujte adresu URL videa, které chcete stáhnout. 3. V systému Linux spusťte terminál.

4. Nainstalujte program „youtube-dl“ spuštěním příslušného příkazu pro vaši distribuci pro instalaci programu příkazového řádku. V Ubuntu nebo Debianu můžete například použít: sudo apt install youtube-dl

“‘ 5. Po instalaci spusťte následující příkaz v terminálu: “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ “‘ ‚

“‘

Nahraďte adresu URL videa YouTube, kterou jste předtím zkopírovali, za ‚[URL videa].

6. Stažení zahájíte stisknutím klávesy Enter. Video se stáhne a uloží jako soubor do adresáře, ve kterém právě pracujete.

Na počítačích se systémem Linux je stahování videí YouTube jednoduché pomocí programu youtube-dl pro příkazový řádek.

Jak stáhnout vše z YouTube?

Pomocí následujících kroků stáhnete vše z YouTube: Instalace programu pro stahování videí z YouTube nebo použití internetové služby pro stahování videí jsou dvě možnosti. Existují i další možnosti, například SaveFrom.net, ClipGrab a 4K Video Downloader. 2. Po výběru programu pro stahování otevřete video z YouTube, které chcete stáhnout, ve webovém prohlížeči. 3. Pomocí adresního řádku prohlížeče zkopírujte adresu URL videa. 4. Otevřete stahovací program YouTube nebo přejděte na vybraného webového poskytovatele. 5. V rozhraní programu pro stahování nebo na webové stránce se obvykle nachází pole, do kterého můžete vložit adresu URL videa YouTube. 6. Zkopírovanou adresu URL vložte do vyhrazeného prostoru a vyberte typ nebo kvalitu videa, které chcete stáhnout. 7. Chcete-li zahájit postup stahování, klepněte na tlačítko „Stáhnout“ nebo srovnatelné tlačítko. 8. Sledujte, jak stahovač načte a stáhne video z YouTube. V závislosti na velikosti filmu a rychlosti vašeho internetového připojení se může potřebná doba měnit. 9. Po dokončení stahování najdete soubor videa buď v umístění určeném stahovačem, nebo ve výchozí složce pro stahování.

Jednotlivé video YouTube můžete stáhnout následujícím postupem. Některé stahovací aplikace nebo služby nabízejí možnosti dávkového stahování nebo stahování playlistů, pokud chcete stáhnout více videí najednou nebo celý kanál YouTube.