Jak zdarma tetherovat Android. Komplexní průvodce

Tetheringem můžete sdílet internetové připojení svého zařízení se systémem Android s jinými zařízeními, včetně notebooků nebo tabletů, aniž byste potřebovali samostatnou síť Wi-Fi. Když jste na cestách nebo nemáte přístup ke spolehlivému připojení k internetu, může to být nesmírně užitečné. V tomto příspěvku se podíváme na několik bezplatných možností tetheringu pro zařízení se systémem Android, včetně tetheringu přes USB a použití aplikací třetích stran. Projdeme si také nejlepší bezplatnou aplikaci pro tethering a nabídneme informace o tom, jak dlouho vydrží 40 GB hotspot. Jak mohu tetherovat své zařízení se systémem Android? K tetheringu použijte integrovanou funkci USB tetheringu v telefonu se systémem Android. Postupujte podle následujících kroků, které vám to umožní: 1. Pomocí kabelu USB propojte telefon se systémem Android s počítačem. 2. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 3. V závislosti na zařízení přejděte do části „Síť a internet“ nebo „Připojení“. 4. Vyhledejte a vyberte možnost „Tethering a přenosný hotspot“. Chcete-li funkci povolit, vyberte v

Kroku 5

možnost „USB tethering“.

Po povolení tetheringu USB bude váš telefon se systémem Android sdílet své internetové připojení s připojeným počítačem. Upozorňujeme, že postupy se mohou výrazně lišit v závislosti na výrobci a verzi operačního systému vašeho zařízení Android. Jak mohu využívat tethering USB, aniž bych musel cokoli platit? Vzhledem k tomu, že USB tethering využívá váš stávající mobilní datový tarif, je obvykle bezplatný. V závislosti na operátorovi a specifikách vašeho tarifu však mohou být nutné náklady na data. Je velmi důležité sledovat spotřebu dat, abyste předešli navyšování dalších poplatků. Která bezplatná aplikace pro tethering je nejlepší? I když je vestavěný USB tethering jednou z možností, můžete se pro větší pohodlí a flexibilitu podívat také na programy třetích stran. PdaNet+ patří mezi nejlepší bezplatné tetheringové aplikace pro Android. Díky jejím možnostem tetheringu přes USB a Bluetooth můžete snadno sdílet připojení k internetu s jinými zařízeními. PdaNet+ také nabízí funkce, jako je šifrování připojení a maskování používání tetheru před vaším operátorem. Je důležité se předem informovat u svého operátora, protože někteří operátoři mohou mít omezení nebo blokovat určité tetheringové aplikace.

Kolik času má 40 GB hotspot? Životnost hotspotu 40 GB ovlivňuje množství připojených zařízení, druh jejich online aktivit a množství dat, které využívají. Pro představu uvádíme přibližný odhad:

– Mírné používání: 40 GB hotspot může vydržet zhruba 40-60 hodin, pokud jej používáte převážně k prohlížení internetu, kontrole e-mailů a základním aktivitám na sociálních sítích.

– Středně náročné používání: Hotspot může vydržet 20 až 30 hodin, pokud streamujete hudbu, sledujete filmy ve standardní kvalitě a běžně prohlížíte webové stránky. Hotspot s kapacitou 40 GB může vydržet 5 až 10 hodin, pokud často streamujete videa ve vysokém rozlišení, hrajete online hry nebo stahujete velké soubory. Upozorňujeme, že tyto odhady jsou přibližné a mohou se měnit v závislosti na osobních návycích při používání a účinnosti připojených zařízení.

Závěrem lze říci, že aplikace třetích stran a USB tethering jsou dva způsoby, jak zdarma připojit zařízení se systémem Android. Zatímco aplikace třetích stran, jako je PdaNet+, poskytují další možnosti a flexibilitu, tethering USB je vestavěná funkce, která je obvykle zdarma. Abyste předešli nepředvídatelným poplatkům, je zásadní dávat si pozor na využívání dat. V závislosti na využití může hotspot s kapacitou 40 GB vydržet až o rok déle než hotspot s kratší životností. Zařízení se systémem Android můžete úspěšně tetherovat a využívat internetové připojení na cestách, pokud dodržíte tyto pokyny.

FAQ
Je tethering hotspotu zdarma?

V telefonu se systémem Android není tethering hotspotu vždy zdarma. Zatímco někteří mobilní operátoři mohou tethering hotspotu zahrnout do svých datových tarifů jako bezplatnou výhodu, jiní vám mohou za používání této funkce účtovat příplatek nebo vyžadovat zakoupení samostatného balíčku pro tethering hotspotu. Je důležité si u konkrétního mobilního operátora ověřit zásady a případné náklady spojené s používáním tether hotspotu.

Proč nemohu tetherovat svůj Android?

Nemožnost tetheringu zařízení se systémem Android může mít řadu příčin. Mezi typická vysvětlení patří: 1. Omezení telefonu: Ne všechny telefony se systémem Android mají vestavěné funkce tetheringu. Některá cenově dostupnější nebo starší zařízení nemusí mít potřebný hardware nebo software umožňující tethering.

2. Omezení operátora: Je možné, že zařízení se systémem Android nebude možné tetherovat bez zakoupení zvláštního tetheringového tarifu nebo placení dalších poplatků kvůli omezením uloženým vaším mobilním operátorem. Pokud nemáte správný tarif, může být schopen odhalit a zastavit jakoukoli snahu o tethering. Tethering závisí na konkrétních softwarových funkcích a protokolech, což činí nekompatibilní software problémem. Pokud je operační systém Android nebo firmware vašeho zařízení zastaralý nebo nekompatibilní, nemusí být tethering možný. 4. Předpoklady pro rootování: Tethering často vyžaduje administrátorský přístup k zařízení se systémem Android, označovaný také jako rootování. Pokud vaše zařízení není rootnuté, nemusíte mít potřebná oprávnění k povolení tetheringu. 5. Konflikty aplikací a sítí: Některé programy nebo konfigurace sítě v zařízení se systémem Android mohou bránit tetheringu vašeho zařízení. Tethering nemusí být možný kvůli aplikaci třetí strany nebo nesprávně nakonfigurované možnosti sítě.

Můžete prozkoumat řadu řešení, jak tato omezení obejít a umožnit tethering v zařízení se systémem Android, včetně použití tetheringových aplikací třetích stran, kontaktování operátora ohledně plánů tetheringu, aktualizace softwaru v zařízení, rootování (pokud je podporováno) a řešení problémů s nekompatibilními aplikacemi nebo síťovými nastaveními.