Jak otevřít Centrum akcí ve Windows 10

Centrum akcí ve Windows 10 je konsolidované centrum, které poskytuje snadný přístup ke klíčovým systémovým nastavením a také k oznámením a upozorněním. Uživatelé mohou díky tomuto praktickému nástroji pohodlně přistupovat k často používaným nastavením a být informováni pomocí oznámení. Občas se však mohou vyskytnout problémy s tím, že se Centrum akcí nezobrazí nebo neotevře. Tento příspěvek vysvětluje, jak získat přístup k Centru akcí v systému Windows 10, a nabízí opravy typických problémů s jeho fungováním.

Přístup k Centru akcí v systému Windows 10 lze získat mnoha způsoby: 1. Zkontrolujte, zda máte přístup k Centru akcí. Na pravé straně hlavního panelu klikněte na ikonu Centra akcí. Tato ikona ve tvaru hovorové bubliny se obvykle nachází vedle ikon hodin a systémové lišty. Ke spuštění Centra akcí stačí jedno kliknutí. Použijte klávesovou zkratku,

2. Kombinace kláves Windows + A na klávesnici rychle spustí Centrum akcí. Tímto způsobem můžete snadno a rychle přistupovat k Centru akcí bez použití myši.

3. Používáte-li dotykové zařízení, přejeďte prstem z pravé strany obrazovky. Po provedení tohoto gesta na pravé straně obrazovky se zobrazí Centrum akcí.

Příčin, proč se Centrum akcí v systému Windows 10 nespustí, může být celá řada. Zde je několik možných odpovědí: Prvním krokem je restartování počítače. Někdy může prostý restart vyřešit drobné softwarové problémy a obnovit funkčnost Centra akcí. 2. Zkontrolujte stav aktualizací systému Windows. Zkontrolujte, zda jsou v operačním systému nainstalovány nejnovější záplaty a aktualizace. Společnost Microsoft často zpřístupňuje vylepšení výkonu systému a opravy chyb. 3. Aktualizujte ovladače pro svá zařízení. V důsledku zastaralých nebo nekompatibilních ovladačů zařízení mohou vznikat konflikty, které znemožní, aby Centrum akcí fungovalo tak, jak má. Chcete-li se ujistit, že jsou vaše ovladače aktuální, přejděte na webové stránky výrobce nebo použijte důvěryhodný nástroj pro aktualizaci ovladačů. Spusťte nástroj pro řešení potíží systému Windows, krok čtyři. Vestavěné funkce pro řešení potíží v systému Windows 10 dokáží automaticky identifikovat a vyřešit běžné problémy. V aplikaci Nastavení přejděte na položku Aktualizace a zabezpečení a poté klikněte na položku Odstraňování potíží. Vyberte správný nástroj pro řešení potíží pro váš problém a poté se řiďte pokyny na obrazovce.

V zařízení se systémem Windows 10 nemusí být Centrum akcí vidět, pokud je zakázáno. Následující pokyny popisují, jak Centrum akcí povolit nebo zakázat:

1. Výběrem symbolu ozubeného kola na tlačítku Start spusťte aplikaci Nastavení. 2. V levé nabídce v části Systém vyberte možnost Oznámení a akce. 3. Přepínačem označeným „Získávat oznámení od aplikací a jiných odesílatelů“ v části Oznámení povolte nebo zakažte Centrum akcí. 4. Přejděte dolů do oblasti „Získávat oznámení od těchto odesílatelů“ a upravte tam přepínače, pokud chcete určit, které aplikace mohou zasílat oznámení do Centra akcí.

Závěrem lze říci, že Centrum akcí systému Windows 10 je užitečná funkce pro ovládání oznámení a přístup k důležitým systémovým nastavením. Centrum akcí můžete spustit pomocí ikony na hlavním panelu, klávesové zkratky nebo dotykových gest. Pokud se Centrum akcí neotevře nebo není přístupné, zkuste restartovat počítač, vyhledat aktualizace, aktualizovat ovladače zařízení nebo spustit nástroj pro řešení potíží systému Windows. Kromě toho zkontrolujte, zda je v nastavení systému Windows Centrum akcí zapnuto. Pokud budete postupovat podle těchto pokynů, měli byste být schopni Centrum akcí bez problémů otevřít a používat.

FAQ
Proč Centrum akcí nefunguje?

Centrum akcí ve Windows 10 může být nefunkční z několika důvodů. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Zastaralé nebo nekompatibilní ovladače: Problémy s ovladači mohou bránit správnému fungování Centra akcí. Ujistěte se, že váš operační systém a všechny ovladače zařízení jsou aktuální. 2. Vypnutá oznámení Centra akcí: Je možné, že v nastavení systému Windows jsou oznámení Centra akcí vypnutá. Zkontrolováním nastavení se ujistěte, že jsou upozornění pro Centrum akcí zapnutá. 3. Poškozené systémové soubory: Pokud jsou systémové soubory související s Centrem akcí poškozené, může to způsobit nefunkčnost Centra akcí. K vyhledání a opravě poškozených souborů lze použít nástroj Kontrola systémových souborů (SFC). 4. Konfliktní software třetích stran: Některé antivirové programy nebo aplikace třetích stran mohou bránit správnému fungování Centra akcí. Chcete-li zkontrolovat, zda problém odstraní, zkuste dočasně zakázat nebo odebrat všechny nedávno nainstalované aplikace. Je také možné, že problém souvisí s aktualizacemi systému Windows.

5. Problémy s aktualizacemi systému Windows. Vyhledáním a instalací všech dostupných aktualizací můžete zajistit, aby byl systém Windows 10 aktuální.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, bylo by dobré znovu kontaktovat podporu společnosti Microsoft nebo vyhledat další rady pro řešení problémů na příslušných stránkách.

Proč nemohu otevřít Centrum akcí?

Nemožnost přístupu k Centru akcí ve Windows 10 může mít řadu příčin. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Problém s klávesovou zkratkou: Někdy porouchaná klávesnice nebo nesprávné nastavení klávesnice brání fungování klávesové zkratky (klávesa Windows + A) pro aktivaci Centra akcí. Místo klepnutí na ikonu Centra akcí na hlavním panelu zkuste nejprve klepnout na klávesu Windows. Centrum akcí je vypnuté: V počítači mohlo být Centrum akcí zakázáno. Klepněte pravým tlačítkem myši na hlavní panel, vyberte možnost „Nastavení hlavního panelu“ a přejděte do oblasti „Zapnout nebo vypnout systémové ikony“, abyste to ověřili. Zkontrolujte, zda je přepínač Centra akcí zapnutý.

3. Poškozené systémové soubory: Centrum akcí nemusí být možné otevřít, pokud jsou poškozeny jeho systémové soubory. Pro kontrolu a opravu poškozených souborů můžete zkusit použít nástroj Kontrola systémových souborů (SFC). Spusťte příkaz „sfc /scannow“ v Příkazovém řádku po jeho otevření jako správce. 4. Konflikt se softwarem třetí strany: Některé antivirové produkty nebo software třetích stran mohou být v rozporu s činností Centra akcí. Chcete-li zjistit, zda to problém odstraní, zkuste na chvíli zakázat nedávno nainstalovaný software nebo antivirové aplikace. 5. Zastaralá verze systému Windows: Pokud je vaše verze systému Windows zastaralá, Centrum akcí se nemusí spustit kvůli chybě nebo problému s kompatibilitou. Přejděte do nabídky Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update a zkontrolujte, zda jsou k dispozici aktualizace, a ujistěte se, že je vaše kopie systému Windows 10 aktuální.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, může být přínosné obrátit se na podporu společnosti Microsoft nebo na technického odborníka, který vám poskytne další pomoc s identifikací a odstraněním problému.