Jak zakázat režim prostého textu v Gmailu

Svět hojně používá Gmail jako oblíbeného poskytovatele e-mailových služeb. Pro zlepšení uživatelského komfortu poskytuje řadu funkcí a možností personalizace. V aplikaci Gmail je režim prostého textu jednou z funkcí, se kterou se uživatelé často setkávají. Mnoho uživatelů dává přednost formátu HTML, protože nabízí robustnější možnosti formátování a lepší přizpůsobení, i když tento režim může být za určitých okolností výhodný. V tomto článku si projdeme, jak vypnout prostý textový režim v aplikaci Gmail a přepnout na formát HTML. Budeme se zabývat také souvisejícími problémy, například jak zakázat HTML v Gmailu, jak rozlišovat mezi prostým textem a HTML v Gmailu a jak opravit problémy s formátováním textu. Jak převést prostý text Gmailu na verzi HTML? Pomocí těchto jednoduchých metod převedete svůj Gmail z prostého textu na HTML: 1. Přihlaste se ke svému účtu Gmail a vyberte ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 3. Na stránce Nastavení přejděte do oblasti „Psaní e-mailů“.

Krok 4: Vyhledejte možnost „Vytvořit a odpovědět“. Zde se nachází rozevírací nabídka s nápisem „Compose and reply in this format“. 5. V rozevírací nabídce vyberte možnost „HTML“.

Další možnosti stylů, jako je tučné písmo, kurzíva, odrážky a další, můžete používat tak, že svůj účet Gmail změníte z režimu prostého textu na formát HTML podle následujících kroků. Jak mohu zabránit zobrazování HTML ve službě Gmail? Zobrazování HTML ve službě Gmail můžete zakázat a vrátit se do režimu prostého textu provedením následujících kroků: 1. Přihlaste se ke svému účtu Gmail a vyberte ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 3. Na stránce Nastavení přejděte do oblasti „Psaní e-mailů“.

Krok 4: Vyhledejte možnost „Vytvořit a odpovědět“. Zde se nachází rozevírací nabídka s nápisem „Compose and reply in this format“. 5. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Obyčejný text“.

Výběrem možnosti prostý text se služba Gmail vrátí do režimu prostého textu a nebude již nabízet žádné možnosti stylování HTML.

Je Gmail prostý text nebo HTML?

Gmail podporuje formáty HTML i prostý text. Gmail ve výchozím nastavení používá jazyk HTML, který podporuje bohaté formátování textu pomocí písem, barev a grafiky. Občas se však může stát, že kvůli jednoduchosti nebo kompatibilitě budete dostávat e-maily ve formátu prostého textu nebo budete chtít přepnout do režimu prostého textu. Jak již bylo uvedeno, pomocí voleb nastavení služby Gmail můžete rychle převádět mezi oběma styly. Jak opravit formátování textu v aplikaci Gmail? Pokud se v aplikaci Gmail vyskytnou problémy s formátováním textu, jako jsou nesprávně zarovnané odstavce, nesouhlasná písma nebo nefunkční odkazy, zkuste provést následující kroky k odstranění problémů:

1. Odstraňte mezipaměť prohlížeče: Vymazání dat z mezipaměti může občas způsobit problémy se zobrazením. Problémy s formátováním služby Gmail lze vyřešit vymazáním mezipaměti v prohlížeči.

2. Vypněte doplňky prohlížeče: Některé doplňky nebo rozšíření prohlížeče mohou bránit formátování Gmailu. Vypněte prozatím všechna rozšíření a pak se podívejte, zda problém přetrvává. 3. Zkontrolujte, zda není problém se systémem nebo sítí: Chyby formátování textu mohou být občas důsledkem problémů se síťovým připojením nebo systémových chyb. Zkuste to znovu po restartování směrovače nebo počítače. 4. Přepněte na jiný prohlížeč: Pokud problém přetrvává, zkuste k návštěvě služby Gmail použít jiný prohlížeč, abyste zjistili, zda se problém netýká pouze vašeho aktuálního prohlížeče.

Pokud žádný z těchto způsobů problém s formátováním textu ve službě Gmail neodstraní, možná budete chtít zvážit, zda se neobrátit na podporu služby Gmail s žádostí o další pomoc.

Podle svých preferencí a potřeb máte ve službě Gmail možnost přepínat mezi formáty prostého textu a HTML. Podle výše uvedených pokynů můžete v aplikaci Gmail rychle vypnout režim prostého textu a přepnout na formát HTML. Kromě toho mohou při odstraňování problémů s formátováním textu pomoci techniky odstraňování mezipaměti, vypnutí doplňků prohlížeče nebo použití nového prohlížeče.

FAQ
Proč dostávám prosté textové e-maily?

E-maily s prostým textem můžete dostávat z několika důvodů. E-mail mohl být odeslán ve formátu prostého textu místo HTML, což je jedna z možností. Formátování, obrázky a další typy multimediálních informací nejsou v textových e-mailech podporovány.

Další příčinou může být, že e-maily jsou ve vašem e-mailovém klientovi nebo e-mailové aplikaci ve výchozím nastavení zobrazeny v režimu prostého textu. K tomu může dojít, pokud jste nastavení změnili vy nebo jiná osoba používající váš e-mailový účet.

V neposlední řadě je také možné, že se e-mail zobrazuje jako prostý text kvůli problému s e-mailovým serverem nebo způsobem doručování.

Zkontrolujte nastavení nebo předvolby e-mailového klienta, zda existuje nastavení, které umožňuje přepnout režim z prostého textu na HTML, pokud dáváte přednost přijímání e-mailů ve formátu HTML nebo chcete povolit formátování bohatého textu.

Jak povolím formát HTML v aplikaci Gmail?

Chcete-li v aplikaci Gmail povolit formát HTML, můžete provést následující akce: Spusťte webový prohlížeč, otevřete Gmail a přihlaste se ke svému účtu. 2. 3. Kliknutím na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky služby Gmail vyberte z rozbalovací nabídky možnost „Nastavení“. 3. Pokud ještě není vybrána, přejděte na stránce Nastavení na možnost „Obecné“. 4. Pokračujte až dolů, dokud se nedostanete do části „Compose and reply“ (Vytvořit a odpovědět). 5. Ujistěte se, že je v části „Compose messages in this format“ (Vytvářet zprávy v tomto formátu) vybrána možnost „HTML“. Klikněte na přepínač vedle položky „HTML“, pokud ještě není vybrána, abyste ji povolili. 6. Klikněte na tlačítko „Uložit změny“ v dolní části stránky poté, co se posunete až dolů.

Pomocí těchto pokynů pro povolení formátování HTML v aplikaci Gmail můžete vytvářet a přijímat e-maily ve formátu HTML, nikoli v prostém textu.