Nastavení služby Hotmail v aplikaci Outlook 2007. Průvodce krok za krokem

Microsoft nabízí známou e-mailovou službu Hotmail, nyní označovanou jako Outlook.com. Možná si nejste jisti, jak nastavit účet Hotmail v aplikaci Outlook 2007, pokud tento program používáte pro přístup k elektronické poště. V tomto článku vás provedeme procesem konfigurace služby Hotmail v aplikaci Outlook 2007 a také se budeme zabývat důležitými tématy, jako je e-mailový protokol služby Hotmail a kompatibilita s aplikací Outlook 2007. IMAP vs. POP3: Je Hotmail?

Služba Hotmail podporuje protokoly IMAP (Internet Message Access Protocol) a POP3 (Post Office Protocol 3). Díky těmto protokolům můžete k přístupu k e-mailu a jeho správě používat různé e-mailové klienty a zařízení. Protokol IMAP synchronizuje e-maily v mnoha zařízeních, takže k nim můžete přistupovat a spravovat je odkudkoli, na rozdíl od protokolu POP3, který e-maily stahuje do místního zařízení a může je ze serveru vymazat. Aplikace Outlook 2007 podporuje protokoly POP3 i IMAP, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim požadavkům.

Jak nakonfigurovat účet Hotmail v aplikaci Outlook 2007 Podle těchto pokynů nakonfigurujte svůj účet Hotmail v aplikaci Outlook 2007:

1. Spusťte aplikaci Outlook 2007 a v nabídce vyberte položku „Nástroje“. 2. V rozevíracím seznamu vyberte možnost „Nastavení účtu“. 3. V okně „Nastavení účtu“ vyberte na kartě „E-mail“ tlačítko „Nový“. 4. Vyberte možnost „Microsoft Exchange, POP3, IMAP nebo HTTP“ a poté stiskněte tlačítko „Další“. 5. Vyberte možnost „Ručně nakonfigurovat nastavení serveru nebo další typy serverů“ a poté stiskněte tlačítko „Další“. 6. Zvolte „Internet E-mail“ a poté stiskněte tlačítko „Další“. 7. Vyplňte formuláře se svým jménem a e-mailovou adresou připojenou k účtu Hotmail. 8. Podle svého vkusu vyberte v poli „Server Information“ (Informace o serveru) možnost POP3 nebo IMAP. 9. Jako server příchozí pošty zadejte „pop3.live.com“ pro POP3 nebo „imap-mail.outlook.com“ pro IMAP.

10. Jako server odchozí pošty zadejte „smtp.live.com“. 11. Po zadání uživatelského jména zadejte heslo, což je celá vaše e-mailová adresa Hotmail. 12. Přejděte na stránku „Server odchozí pošty“ kliknutím na tlačítko „Další nastavení“. 13. Zaškrtněte políčko vedle položky „Můj odchozí server (SMTP) vyžaduje ověření“ a vyberte možnost „Použít stejná nastavení jako můj server příchozí pošty“. 14. Na kartě „Advanced“ (Upřesnit) zadejte čísla portů příchozího a odchozího serveru. Pro POP3 použijte porty 995 a 587 pro příjem a odesílání dat. Pro IMAP použijte porty 993 a 587 pro příchozí, resp. odchozí data. 15. Pro dokončení konfigurace klikněte na tlačítko „Next“ a po kliknutí na tlačítko „OK“ na tlačítko „Finish“, aby se změny zachovaly. Funguje Hotmail s aplikací Outlook 2007? Ano, aplikace Outlook 2007 je kompatibilní se službou Hotmail (Outlook.com). Pokud provedete správnou konfiguraci, můžete odesílat, přijímat a spravovat e-maily Hotmailu přímo z aplikace Outlook 2007. Můžete využívat stolní e-mailové klienty, jako je Outlook 2007, a zároveň mít všechny své e-maily uspořádané na jednom místě tím, že s ním synchronizujete svůj účet Hotmail.

Závěrem lze říci, že konfigurace služby Hotmail v aplikaci Outlook 2007 je snadná operace, kterou lze provést při dodržení několika základních kroků. Aplikace Outlook 2007 podporuje protokoly POP3 i IMAP, což vám umožní snadný přístup k e-mailům Hotmail a jejich správu bez ohledu na to, který z nich preferujete. Synchronizací účtu Hotmail s aplikací Outlook 2007 můžete udržovat organizaci v různých zařízeních a využívat bezproblémovou práci s elektronickou poštou.

FAQ
Používá Hotmail protokol IMAP?

Služba Hotmail nevyužívá protokol IMAP. Služba Hotmail dříve poskytovala přístup k e-mailu prostřednictvím proprietárního protokolu WebDAV, tato služba však byla mezitím ukončena. Výchozí technologií synchronizace e-mailů služby Hotmail (dříve Outlook.com) je nyní Exchange ActiveSync (EAS).

Jaký je správný server pro službu Hotmail?

V závislosti na tom, zda v aplikaci Outlook 2007 konfigurujete příchozí (IMAP) nebo odchozí (SMTP) server, je správným serverem pro Hotmail buď „imap-mail.outlook.com“, nebo „smtp-mail.outlook.com“.

Jaké je nastavení POP3 a SMTP služby Hotmail?

Konfigurační informace potřebné k nastavení účtu Hotmail v e-mailovém klientovi, jako je Outlook 2007, jsou nastavení POP3 a SMTP pro Hotmail.

Následující nastavení se týkají serveru příchozí pošty POP3:

Servírující server: pop3.live.com – Port: 995

Používá se šifrování SSL/TLS. Pro server odchozí pošty SMTP platí následující nastavení: Obsluhující server je smtp.live.com. – Port: 587

– Použití šifrování STARTTLS Pomocí poštovního programu, jako je Outlook 2007, můžete díky těmto nastavením odesílat a přijímat e-maily pomocí účtu Hotmail.