Jak restartovat iPod Touch. Komplexní průvodce

Uživatelé oblíbeného iPodu Touch si mohou užívat hudbu, filmy, hry a další obsah. Občas se však mohou vyskytnout problémy, které vyžadují restart nebo reset, stejně jako u jiných elektrických zařízení. V tomto příspěvku se podíváme na restartování, resetování, manipulaci se zamrzlým iPodem, na to, zda má resetovací tlačítko, a na opravu nereagujícího iPodu Touch.

1. Restartování iPodu Touch:

Jednoduché kroky, jako je restartování iPodu Touch, mohou často vyřešit jednoduché problémy. Při restartování iPodu Touch je třeba postupovat podle následujících kroků:

V závislosti na modelu stiskněte a podržte tlačítko napájení zařízení, které se nachází na horní straně nebo na boku. Na obrazovce se objeví posuvník. Chcete-li zařízení vypnout, posuňte jej. *

Stiskněte a podržte tlačítko napájení ještě jednou, dokud se po krátké prodlevě neobjeví logo Apple. iPod Touch se restartuje a v tomto okamžiku můžete tlačítko napájení pustit.

2. Resetování iPodu Touch: Pokud restartování iPodu Touch problém nevyřeší, bude možná nutné jej resetovat. Resetováním iPodu Touch však dojde k vymazání všech dat a nastavení, proto je nutné zařízení nejprve zálohovat. Při resetování iPodu Touch je třeba postupovat podle následujících kroků:

– V iPodu Touch otevřete aplikaci „Nastavení“. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“.

– Klepněte na „Resetovat“ poblíž dolní části „Obecných nastavení“. Zvolte možnost „Vymazat veškerý obsah a nastavení“.

– Zobrazí se varovná zpráva. Zadejte svůj přístupový kód a potvrďte reset pouze v případě, že jste si jisti, že chcete pokračovat. Poté bude obnoveno tovární nastavení iPodu Touch.

3. Jak restartovat iPod, který zamrzl: Pokud iPod Touch zamrzne nebo přestane reagovat, nemusí standardní postup fungovat. Za takových okolností můžete zařízení restartovat násilím. Násilný restart iPodu Touch provedete podle následujících postupů:

Stiskněte a podržte současně tlačítko napájení a tlačítko Domů. Podržte obě tlačítka stisknutá a počkejte, až se zobrazí logo Apple, když obrazovka zčerná.

– Po zobrazení loga Apple tlačítka uvolněte. iPod Touch se restartuje a od této chvíle jej můžete normálně používat.

4. Je na iPodu Touch tlačítko Reset?

iPod Touch nemá fyzické tlačítko pro resetování jako některá jiná zařízení. Jak však již bylo uvedeno, můžete jej resetovat prostřednictvím nastavení zařízení. K resetování nebo vynucenému restartu musíte použít tlačítka napájení a Domů, protože na zařízení není fyzické tlačítko pro resetování.

5. Odstranění nereagujícího iPodu Touch: Pokud iPod Touch nereaguje ani po restartu nebo resetu, můžete se pokusit problém vyřešit několika dalšími kroky. Ty spočívají v následujících krocích: Připojením iPodu Touch ke zdroji napájení se ujistěte, že má dostatečně dobitou baterii.

– Nainstalujte do iPodu Touch nejnovější aktualizaci softwaru. Přejděte do „Nastavení“, poté do „Obecné“ a vyberte „Aktualizace softwaru“. Obrazovka nemusí reagovat, pokud je rozbitá nebo jinak poškozená. Pro další pomoc v této situaci se možná budete muset obrátit na podporu společnosti Apple nebo zajít do licencovaného servisu.

Závěrem lze říci, že restartování iPodu Touch je rychlý krok, který často funguje při řešení drobných problémů. Pokud to problém nevyřeší, může být nutné restartovat počítač, ale nezapomeňte nejprve zařízení zálohovat. U iPodu Touch, který zamrzl, lze provést vynucený restart. Je důležité mít na paměti, že iPod Touch postrádá fyzické tlačítko pro resetování. V neposlední řadě, pokud iPod Touch stále nereaguje, zkontrolujte baterii, aktualizujte software nebo vyhledejte odbornou pomoc, pokud je obrazovka rozbitá.

FAQ
Jak vynutit restart?

Pomocí těchto kroků lze iPod Touch násilně restartovat: Tlačítko Spánek/Probuzení, které se nachází na horní nebo boční straně zařízení, a tlačítko Domů, které se nachází na přední straně zařízení, je třeba nejprve stisknout a podržet současně. Podržte obě tlačítka stisknutá po dobu nejméně 10 sekund nebo dokud se na obrazovce neobjeví logo Apple.

2. 3. Po zobrazení loga Apple můžete obě tlačítka pustit. Poté by se měl iPod Touch restartovat a opět normálně fungovat.

Pokud iPod Touch přestane reagovat nebo pokud se vyskytnou jiné problémy, které vyžadují resetování, může být vynucení restartu užitečné. Jen nezapomeňte před zahájením vynuceného restartu zálohovat veškerý nedokončený materiál.

Mohu iPod obnovit do továrního nastavení?

Obnovení továrního nastavení iPodu Touch je možné. Po obnovení továrního nastavení se iPod Touch vrátí do původního továrního nastavení a vymažou se všechna data a nastavení. To může být užitečné, pokud se váš software porouchal nebo pokud si přejete vymazat všechna osobní data před prodejem nebo převodem vlastnictví vašeho zařízení. Data iPodu budou po obnovení továrního nastavení zcela vymazána, proto je nutné před zahájením zálohovat všechny důležité soubory.

Jak opravím nereagující obrazovku iPodu Touch?

Pokud obrazovka iPodu Touch nereaguje, můžete problém vyřešit několika postupy: Prvním krokem je restartování iPodu Touch. Jakmile se objeví posuvník „posunout k vypnutí“, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po jeho přejetí pro vypnutí iPhonu stiskněte a podržte tlačítko napájení ještě jednou, dokud se nezobrazí logo Apple. Tím se provede měkký restart a mohou se opravit případné momentální softwarové chyby, které zhoršují odezvu obrazovky.

2. Otřete obrazovku: Ušpiněná nebo mastná obrazovka může občas zhoršit citlivost na dotyk. K šetrnému vyčištění obrazovky použijte hadřík z mikrovlákna nebo měkký hadřík, který nepouští vlákna. Nepoužívejte drsné chemikálie ani nic, co by mohlo obrazovku poškodit, například abraziva. Odstraňte ochranný kryt obrazovky nebo pouzdro: Pokud je obrazovka zakryta ochranným krytem obrazovky nebo pouzdrem, je možné, že to ovlivňuje citlivost na dotyk. Pokusem o odstranění chrániče obrazovky nebo pouzdra zjistěte, zda obrazovka reaguje. 4. Aktualizujte iPod Touch: Zastaralý software může občas způsobit problémy s citlivostí na dotyk. Přejdete-li do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru, můžete ověřit, zda iPod Touch používá nejnovější verzi systému iOS. Je-li k dispozici aktualizace, nainstalujte ji podle pokynů na obrazovce. Pokud žádná z výše uvedených metod nefunguje, zvažte obnovení výchozího továrního nastavení iPodu Touch.

5. Během tohoto postupu dojde k vymazání dat, proto si je před jeho provedením nezapomeňte zálohovat. Po připojení iPodu Touch k počítači s iTunes zvolte v nabídce zařízení možnost „Obnovit iPod“. Chcete-li proces obnovy dokončit, řiďte se pokyny na obrazovce.

Pokud žádný z těchto postupů problém neodstraní, může se jednat o hardwarový problém a v takovém případě byste se měli obrátit na podporu společnosti Apple nebo se obrátit na autorizovaný servis, kde vám poskytnou další pomoc.