Jak vyhledat všechny skladby v iTunes

Společnost Apple vytvořila široce používaný přehrávač médií a program pro správu knihovny známý jako iTunes. Uživatelé jej mohou používat k uspořádání a přehrávání svých podcastů, hudby, filmů a dalších médií. Může však být nepříjemné, pokud v iTunes nejsou k dispozici všechny vaše hudební skladby. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak najít každou hudbu v iTunes, a budeme se zabývat některými souvisejícími problémy.

Proč se v iTunes nezobrazuje všechna moje hudba?

Příčin, proč iTunes nezobrazují všechny vaše skladby, může být několik. Skladby nemusí být správně přidány do vaší sbírky iTunes, což je běžný problém. Chcete-li mít jistotu, že jsou do ní zahrnuty všechny vaše hudební soubory, musíte se ujistit, že jsou správně importovány.

Pokud chcete importovat mnoho skladeb najednou, zvolte při přidávání hudby do knihovny iTunes možnost „Přidat složku do knihovny“ z nabídky „Soubor“. Vyhledejte a vyberte hudební soubory ve svém počítači. Vybrané soubory budou poté importovány do iTunes a přidány do vaší sbírky.

Pokud jsou soubory uloženy na jiném místě, může to být další důvod, proč iTunes nezobrazuje veškerou vaši hudbu. V počítači iTunes obvykle uchovává hudební soubory v určité složce. Pokud je hudba uchovávána v jiném umístění, musíte umístění složky médií v iTunes ručně upravit.

Přejděte do nabídky „iTunes“, zvolte „Preferences“ a poté kliknutím na kartu „Advanced“ upravte umístění složky médií iTunes. Zde můžete zvolit jiné umístění složky médií iTunes. Musí být zaškrtnuto políčko „Kopírovat soubory do složky médií iTunes při přidávání do knihovny“. Pokud tak učiníte, bude veškerá nová hudba, kterou přidáte do iTunes, zkopírována do určené složky. Kde jsou moje předchozí skladby v iTunes?

Vaše stará hudba z iTunes tam nemusí být, pokud jste právě aktualizovali software iTunes nebo přešli na nový počítač. Vyhledání staré knihovny iTunes a její import do nového systému jsou za takových okolností klíčové.

V počítači Mac vyhledejte složku „iTunes“ ve složce Hudba ve svém domovském adresáři. V této složce se nachází vaše bývalá knihovna iTunes, která obsahuje veškerou vaši hudbu a další mediální položky. Celou složku iTunes je třeba zkopírovat na bezpečné místo, například na externí pevný disk.

V počítači s Windows se složka „Moje hudba“ obvykle nachází ve výchozím nastavení ve složce iTunes. V adresáři „Moje hudba“ vyhledejte složku „iTunes“ a poté ji zkopírujte na bezpečné místo.

Po zkopírování staré složky iTunes spusťte iTunes, klikněte na „Soubor“, pak na „Knihovna“ a pak na „Importovat seznam skladeb“. Vyhledáním vyberte soubor „iTunes Library.xml“ z klonované složky iTunes. Poté iTunes importují celou vaši starou knihovnu, včetně všech vašich hudebních a jiných souborů. Kolik skladeb mám v současné době ve své knihovně iTunes?

Otevřete iTunes a výběrem možnosti „Library“ (Knihovna) zobrazte počet skladeb uložených v knihovně. V tomto případě se po slově „Songs“ zobrazí seznam všech skladeb. Tento údaj představuje celý počet skladeb v knihovně iTunes.

Kromě toho můžete celkový počet skladeb v konkrétním seznamu skladeb zobrazit také výběrem seznamu skladeb na postranním panelu a pohledem do spodní části okna iTunes. Celkový počet skladeb v daném seznamu skladeb se zobrazí vedle názvu seznamu skladeb.

Kolik alb je v mé knihovně iTunes?

Chcete-li zjistit počet alb v knihovně iTunes, otevřete iTunes a přejděte na kartu „Knihovna“. Vedle štítku „Albums“ najdete celkový počet alb v knihovně iTunes.

Počet alb v konkrétním seznamu skladeb můžete také zjistit tak, že vyberete seznam skladeb a podíváte se do spodní části okna iTunes. Celkový počet alb v daném seznamu skladeb se zobrazí vedle názvu seznamu skladeb.

Závěrem lze říci, že vyhledání všech skladeb v iTunes lze dosáhnout zajištěním správného importu hudebních souborů a správou umístění složky médií v iTunes. Pokud navíc chybí vaše staré skladby v iTunes, můžete vyhledat a importovat starou knihovnu iTunes a obnovit je. Nakonec iTunes poskytuje možnost zobrazit celkový počet skladeb a alb v knihovně nebo v konkrétních seznamech skladeb, což vám umožní efektivně sledovat svou hudební sbírku.

FAQ
Jak v iTunes zobrazím alba jako seznam?

Chcete-li v iTunes zobrazit alba jako seznam, můžete postupovat podle následujících kroků:

1. Otevřete aplikaci iTunes v počítači.

2. Klikněte na kartu „Hudba“ umístěnou v levé horní části okna iTunes.

3. V postranním panelu na levé straně okna iTunes klikněte v části „Library“ (Knihovna) na „Albums“ (Alba).

4. Zobrazí se všechna vaše alba ve formátu seznamu, seřazená abecedně podle názvu alba.

5. Seznamem můžete procházet a najít konkrétní album nebo pomocí vyhledávací lišty v pravém horním rohu vyhledat konkrétní album podle názvu.

6. Chcete-li zobrazit skladby v albu, stačí kliknout na název alba, který se rozbalí a zobrazí se seznam skladeb.

Podle těchto kroků můžete snadno zobrazit alba jako seznam v iTunes a získat přístup ke skladbám v rámci každého alba.

Kde jsou uloženy knihovny iTunes?

Knihovny iTunes jsou obvykle uloženy v následujících výchozích umístěních v závislosti na operačním systému:

– Windows: Knihovna iTunes je uložena ve složce „Hudba“ v domovském adresáři uživatele. Cesta je obvykle „C:UsersUsernameMusiciTunes“.

– Mac: Knihovna iTunes se nachází ve složce „Music“ v domovském adresáři uživatele. Cesta je obvykle „/Users/Username/Music/iTunes“.

Je však důležité poznamenat, že uživatelé mají možnost změnit výchozí umístění knihovny iTunes prostřednictvím nastavení předvoleb iTunes.