Jak importovat Kalendář Google do aplikace Outlook

Dva oblíbené programy kalendáře, které se používají pro osobní i pracovní plánování, jsou Kalendář Google a Microsoft Outlook. Uživatelé si často přejí synchronizovat nebo přenést svůj Kalendář Google do aplikace Outlook pro jednodušší správu a konsolidaci, přestože oba systémy nabízejí své vlastní odlišné funkce a vlastnosti. Proces importu Kalendáře Google do aplikace Outlook bude popsán v tomto příspěvku, stejně jako běžné dotazy a problémy, na které uživatelé narážejí.

Lze kalendář Google synchronizovat s aplikací Outlook?

Je možné synchronizovat kalendář aplikace Outlook s kalendářem Google. Díky této synchronizaci můžete zobrazovat a spravovat události Kalendáře Google přímo z rozhraní aplikace Outlook. Synchronizací obou kalendářů můžete ušetřit čas a mít přehled o všech svých schůzkách a plánech na jednom místě. Proč se mi nedaří synchronizovat kalendář Google s aplikací Outlook?

Důvodů, proč se vám nedaří integrovat Kalendář Google s aplikací Outlook, může být několik. Je možné, že nemáte pro Kalendář Google nastavena správná oprávnění, což je jeden z možných problémů. Ujistěte se, že má Outlook správná oprávnění pro přístup k vašemu účtu Google, aby mohl získat data vašeho kalendáře.

Dalším faktorem může být používání zastaralé verze aplikace Outlook, která nepodporuje synchronizaci s Kalendářem Google. Zkontrolujte, zda je aplikace Outlook aktuální, a vyhledejte případné aktualizace.

Jak přesně importovat kalendář Google?

Při importu Kalendáře Google do aplikace Outlook dodržujte následující postupy:

1. Ve webovém prohlížeči otevřete nabídku Nastavení Kalendáře Google.

2. V levém postranním panelu klikněte na kalendář, který chcete importovat.

3. Najděte část „Integrovat kalendář“ posunutím dolů a výběrem odkazu „Nastavení kalendáře“. 4. Vyhledejte tlačítko „iCal“ v oblasti „Soukromá adresa“ posunutím dolů. 5. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na tlačítko „iCal“ vyberte možnost „Kopírovat adresu odkazu“ nebo srovnatelnou možnost z kontextové nabídky. 6. Otevřete aplikaci Outlook a vyberte kartu „Soubor“. 7. Kliknutím na nabídku „Otevřít a exportovat“ vyberte možnost „Importovat/Exportovat“. 8. Po výběru možnosti „Importovat soubor iCalendar (.ics) nebo vCalendar (.vcs)“ klikněte na tlačítko „Další“. 9. Zkopírujte odkaz na Kalendář Google, poté jej vložte do části „Název souboru“ a stiskněte tlačítko „OK“. 10. Po výběru složky aplikace Outlook, do které chcete kalendář importovat, klikněte na tlačítko „Další“. 11. Prohlédněte si volby pro import a změňte je podle svých preferencí. 12. Postup importu dokončíte klepnutím na tlačítko „Finish“. Prosím, řekněte mi, jak exportovat můj kalendář Google.

Pomocí těchto postupů můžete exportovat svůj Kalendář Google:

1. Ve webovém prohlížeči otevřete nabídku Nastavení Kalendáře Google.

2. V levém postranním panelu klikněte na kalendář, který chcete exportovat. 3. Vyhledejte část „Integrovat kalendář“ posunutím dolů a výběrem odkazu „Nastavení kalendáře“. 4. Vyhledejte tlačítko „iCal“ v oblasti „Soukromá adresa“ posunutím dolů. 5. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na tlačítko „iCal“ vyberte možnost „Kopírovat adresu odkazu“ nebo srovnatelnou možnost z kontextové nabídky. Zkopírujte adresu URL kalendáře Google a poté ji vložte do nové karty nebo okna prohlížeče. Výběrem možnosti „Soubor“ > „Uložit stránku jako“ nebo podobné možnosti uložte stránku jako soubor.ics. 8. Po výběru umístění, kam chcete soubor.ics uložit, klikněte na tlačítko „Uložit“.

Kalendář Google můžete rychle importovat do aplikace Outlook nebo exportovat jako soubor.ics pro potřeby sdílení nebo zálohování podle následujících kroků. Nezapomeňte, že v závislosti na připojení k internetu a velikosti kalendáře může synchronizace nebo import Kalendáře Google do aplikace Outlook chvíli trvat.

FAQ
Jak synchronizovat Kalendář Google s Office 365?

Při synchronizaci Kalendáře Google se službou Office 365 můžete dodržovat tyto postupy: 1. Otevřete Kalendář Google a kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu přejděte do nabídky Nastavení. 2. V rozevírací nabídce v nabídce Nastavení vyberte možnost „Nastavení“. 3. V levém postranním panelu vyberte odkaz „Import a export“. 4. Klikněte na tlačítko „Exportovat“ vedle položky „Exportovat kalendáře“ v části „Export“. 5. Vyberte kalendář, který chcete importovat do Office 365, nebo klikněte na „Všechny kalendáře“ pro import všech kalendářů. 6. Zvolte požadovaný rozsah dat nebo ponechte nastavení „All Time“ pro export všech událostí.

6. 7. Jako typ souboru vyberte „iCalendar (.ics)“ a stiskněte tlačítko „Exportovat“. Soubor .ics by se měl uložit do počítače. Chcete-li importovat svůj Kalendář Google do služby Office 365, postupujte podle následujících kroků:

1. Po přihlášení k účtu Office 365 otevřete webovou aplikaci Outlook.

2. Z rozbalovací nabídky vyberte možnost „Zobrazit všechna nastavení aplikace Outlook“ kliknutím na ikonu ozubeného kola „Nastavení“ v pravém horním rohu obrazovky. 3. V rozevírací nabídce panelu nastavení vyberte položku „Sdílené kalendáře“ v části „Kalendář“. 4. V části „Sdílené kalendáře“ kliknutím na ikonu „+“ vyberte možnost „Ze souboru“. 5. Vyhledejte soubor.ics, který jste exportovali z Kalendáře Google, kliknutím na tlačítko „Browse“. 6. Po výběru souboru vyberte v zobrazené nabídce možnost „Importovat“ a poté „Otevřít“. Vaše události z Kalendáře Google budou importovány službou Office 365 a zobrazí se v kalendáři aplikace Outlook.

Pomocí těchto metod můžete synchronizovat Kalendář Google s Office 365, čímž budou všechny vaše události a schůzky dostupné v obou systémech.

Jak mohu zdarma synchronizovat Kalendář Google s aplikací Outlook?

Podle těchto pokynů můžete zdarma synchronizovat Kalendář Google s aplikací Outlook:

1. Spusťte webový prohlížeč a přejděte do svého Kalendáře Google. 2. V rozbalovací nabídce vyberte položku „Nastavení“ kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu. 3. V levém postranním panelu vyberte odkaz „Import a export“. 4. V části „Export“ vyberte tlačítko „Exportovat“ vedle položky „Kalendář“. 5. Stažený soubor (ve formátu.ics) uložte do počítače.

Přenesení kalendáře do aplikace Outlook vyžaduje: V počítači otevřete aplikaci Outlook.

6. 7. V levém horním menu kliknutím vyberte položku „Soubor“. 8. Po výběru možnosti „Otevřít a exportovat“ zvolte „Importovat/Exportovat“. 9. V Průvodci importem a exportem vyberte „Importovat soubor iCalendar (.ics) nebo vCalendar (.vcs)“ a poté klikněte na „Další“. 10. Po vyhledání a výběru souboru.ics, který jste získali z Kalendáře Google, klikněte na tlačítko „OK“. 11. Po výběru kalendáře aplikace Outlook, do kterého chcete importovat události z Kalendáře Google, klikněte na tlačítko „Další“. 12. Postup importu dokončíte kliknutím na tlačítko „Dokončit“.

Po dokončení těchto kroků se vaše události z Kalendáře Google synchronizují a zobrazí v aplikaci Outlook. Pokud máte aktivní připojení k internetu, veškeré změny provedené v Kalendáři Google se projeví i v aplikaci Outlook.