Jak vytvořit adresář v Gmailu

Gmail od společnosti Google, jedna z nejpoužívanějších e-mailových služeb na světě, nabízí řadu funkcí pro zlepšení práce s e-mailem. Jednou z takových funkcí je možnost vytvořit si v rámci služby Gmail adresář, často označovaný jako kontakty. Díky tomu můžete bez námahy spravovat a uchovávat všechny své důležité kontakty na jednom místě. V tomto příspěvku vysvětlíme, jak přidat kontakty do adresáře služby Gmail, a budeme se zabývat různými souvisejícími otázkami.

Pro vytvoření adresáře ve službě Google musíte dodržet několik jednoduchých postupů. Začněte zadáním své e-mailové adresy a hesla do účtu Gmail. Po přihlášení se v rozhraní služby Gmail zobrazí vaše doručená pošta. Hledejte ikonu „Google Apps“, která je znázorněna čtvercovou sítí teček v pravém horním rohu. Po kliknutí na ni se zobrazí rozbalovací nabídka. Přejděte do nabídky a vyberte možnost „Kontakty“.

Ihned budete přesměrováni na stránku Kontakty Google. Zde můžete začít organizovat svůj adresář. Klepnutím na červené tlačítko „Vytvořit kontakt“ v levém horním rohu přidáte nový kontakt. V novém okně, které se zobrazí, budete vyzváni k zadání kontaktních údajů. Spolu se jménem osoby, telefonním číslem a dalšími důležitými informacemi uveďte další skutečnosti, které chcete uvést. Po vyplnění všech potřebných informací uložte kontakt do adresáře kliknutím na tlačítko „Uložit“.

Možná vás teď zajímá, kde v Gmailu najdete svůj adresář, když už jste si ho založili. Vraťte se do rozhraní služby Gmail kliknutím na odkaz „Gmail“ v levém horním rohu stránky Kontakty a zobrazte svůj adresář. Na levé straně rozhraní služby Gmail se zobrazí panel s různými kategoriemi, například „Doručená pošta“, „Označená hvězdičkou“, „Odeslaná pošta“ a další. Až uvidíte položku „Kontakty“, posuňte se dolů. Klepnutím na tuto možnost získáte přístup ke kontaktům v adresáři, můžete je upravovat a spravovat.

Dalším užitečným nástrojem, který Gmail nabízí, je možnost okamžitého přidání kontaktů do adresáře z e-mailu. Najeďte kurzorem myši na jméno nebo e-mailovou adresu odesílatele v e-mailu, který chcete přidat do adresáře, jakmile jej obdržíte. Zobrazí se malé okénko s několika možnostmi, včetně možnosti „Přidat do kontaktů“. Výběrem této možnosti se informace o odesílateli přidají do vašeho adresáře, aniž byste je museli zadávat ručně.

Adresář si můžete vytvořit a kontakty spravovat i v případě, že chcete používat aplikaci Gmail ve svém chytrém telefonu. Otevřete aplikaci Gmail a vyberte možnost nabídky v levém horním rohu, která je obvykle znázorněna třemi vodorovnými čarami. Přejděte v nabídce dolů a poté klepněte na položku „Kontakty“. Tím se dostanete do adresáře aplikace. Podobným způsobem se přidávání kontaktů provádí stisknutím tlačítka „+“ nebo „Přidat kontakt“, zadáním požadovaných údajů a jejich uložením do adresáře.

Závěrem lze říci, že nastavení adresáře v aplikaci Gmail je jednoduchý proces, který usnadňuje správu kontaktů. Adresář si můžete vytvořit a přistupovat k němu jak z webové stránky služby Gmail, tak z mobilní aplikace podle výše uvedených postupů. Služba Gmail navíc umožňuje jednoduché okamžité přidávání kontaktů z e-mailů, což vám pomůže ušetřit čas. Adresář vám pomůže efektivně organizovat kontakty a komunikovat s nimi, což dále zefektivní práci se službou Gmail.

FAQ
Má Google aplikaci adresáře?

Aplikace adresáře Google je skutečná. Označuje se jako „Kontakty Google“ a je součástí služby Gmail. Uživatelé v ní mohou spravovat a ukládat jména svých kontaktů, kontaktní informace, e-mailové adresy a další důležité údaje. V mobilních zařízeních jsou Kontakty Google k dispozici jako samostatná aplikace nebo prostřednictvím rozhraní služby Gmail.

Jak mohu upravit svůj adresář v aplikaci Gmail?

Při úpravě adresáře služby Gmail je třeba postupovat podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Gmail a vyberte ikonu „Google Apps“ (viditelnou jako devět malých čtverečků) v pravé horní části obrazovky. 2. V rozevírací nabídce vyberte aplikaci „Kontakty“. Poté se zobrazí vaše kontakty Google. 3. Vyhledejte v seznamu kontaktů kontakt, který chcete aktualizovat, a kliknutím na něj získáte přístup k jeho informacím. 4. Po zobrazení informací o kontaktu vyberte v pravé horní nabídce okna možnost „Upravit“. Poté budete moci upravit podrobnosti kontaktu. 5. V případě potřeby informace o kontaktu aktualizujte. Můžete změnit jejich jméno, e-mailovou adresu, telefonní číslo a další relevantní informace. 6. Po provedení potřebných úprav uložte upravené informace o kontaktu kliknutím na tlačítko „Uložit“. 7. Tyto kroky opakujte pro všechny další kontakty v adresáři služby Gmail, které chcete aktualizovat.

Pomocí těchto postupů můžete rychle aktualizovat své kontakty a změnit adresář služby Gmail.

Jak uložím všechny své kontakty v aplikaci Gmail?

Pro uložení všech kontaktů v aplikaci Gmail můžete dodržet následující opatření: Otevřete svůj účet Gmail a klikněte na symbol devíti teček Google Apps v pravém horním rohu obrazovky.

1. 2. V rozevírací nabídce vyberte položku „Kontakty“. Poté se zobrazí stránka Kontakty Google. 3. Seznam možností se nachází v levé části stránky. Chcete-li nabídku rozšířit, klikněte na možnost „Více“.

4. V rozbalené nabídce vyberte možnost „Exportovat“. 5. Zobrazí se malé vyskakovací okno obsahující možnosti exportu. Kontakty můžete uložit v libovolném formátu. Navrhovanou volbou je „Google CSV“, který lze importovat do několika platforem. 6. Po výběru preferovaného formátu klikněte na tlačítko „Exportovat“. Budete vyzváni k uložení exportovaného souboru do počítače.

7. Po výběru místa klikněte na tlačítko „Uložit“ a dokončete postup.

Podle následujících kroků můžete exportovat všechny své kontakty ze služby Gmail do souboru, který lze importovat do jiných e-mailových služeb nebo programů pro vytváření adresářů a použít jako zálohu.