Jak resetovat Firestick z telefonu. Průvodce krok za krokem

Velmi oblíbeným zařízením pro streamování, které zákazníkům poskytuje přístup k různým možnostem zábavy, je Amazon Firestick. Je však možné, že v určitém okamžiku budete muset Firestick resetovat, ať už z důvodu technického problému, nebo chcete prostě začít znovu. V tomto článku probereme, jak resetovat Firestick z telefonu, a také témata, jako je resetování z notebooku, jak Firestick na dálku vymazat a jaká tlačítka stisknout.

Mohu k resetování zařízení Firestick použít notebook?

Použití notebooku k resetování zařízení Firestick bohužel nepřipadá v úvahu. Resetování gadgetu Firestick vyžaduje fyzický kontakt se samotným zařízením. K dálkovému ovládání zařízení Firestick však můžete použít aplikaci Amazon Fire TV Remote nebo aplikaci Fire TV v notebooku nebo počítači. Pomocí těchto aplikací můžete spouštět aplikace, procházet rozhraní Firesticku a spravovat přehrávání. Tyto aplikace mohou nabídnout praktický způsob interakce s Firestickem z notebooku nebo počítače, přestože pomocí nich nelze zařízení resetovat. Jaký je nejlepší způsob vzdáleného vymazání zařízení Firestick?

Pokud chcete svůj Firestick vymazat na dálku, máte štěstí. Firestick můžete odpojit od svého účtu Amazon pomocí nástroje „Deregister“, který poskytuje společnost Amazon. Tím účinně vymažete ze zařízení všechna svá osobní data a nastavení. K dálkovému vymazání zařízení Firestick použijte tyto pokyny:

1. Přihlaste se ke svému účtu Amazon otevřením webové stránky Amazon na počítači nebo mobilním zařízení. 2. V části „Účet a seznamy“ na webové stránce klikněte na možnost „Spravovat obsah a zařízení“. V kroku 3 vyberte kartu „Devices“ (Zařízení). 4. V seznamu zaregistrovaných zařízení najděte svůj Firestick a klikněte na tlačítko „…“ vedle něj. 5. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Deregister“ (Zrušit registraci) a po výzvě své rozhodnutí potvrďte. Vezměte prosím na vědomí, že použitím této metody dojde pouze k vymazání Firesticku z vašeho účtu Amazon a jeho přidružených nastavení. Neodstraní žádný nainstalovaný software ani obsah. Abyste obnovili tovární nastavení zařízení Firestick, musíte jej fyzicky resetovat pomocí tlačítek na zařízení. Jaká tlačítka se používají k restartování zařízení Amazon Fire Stick?

K obnovení továrního nastavení zařízení Amazon Fire Stick použijte tlačítka na zařízení. Postupujte následujícím způsobem:

1. Na dálkovém ovladači dodaném se zařízením Firestick najděte tlačítka „Zpět“ a „Vpravo“.

2. Zhruba na 10 sekund současně stiskněte a podržte tlačítka „Zpět“ a „Vpravo“. 3. Na obrazovce televizoru se zobrazí oznámení, že se zařízení Firestick resetuje. 4. Po dokončení procedury resetování bude Firestick pokračovat a vyzve vás, abyste jej nakonfigurovali jako nové zařízení.

Uvědomte si, že obnovení továrního nastavení odstraní ze zařízení Firestick všechny nainstalované aplikace, osobní údaje a nastavení. Před provedením resetu nezapomeňte zálohovat všechna důležitá data.

Lze zařízení Firestick resetovat do továrního nastavení na dálku?

Ne, Firestick nelze na dálku obnovit do továrního nastavení. Jak již bylo vysvětleno, pro resetování je nutné se zařízením fyzicky manipulovat. Chcete-li ze zařízení Firestick účinně vymazat své osobní údaje, můžete na dálku zrušit jeho registraci z účtu Amazon. Pro provedení obnovení továrního nastavení musíte dodržet výše uvedené postupy a stisknout tlačítka zařízení.

Na závěr dodejme, že i když nemůžete na dálku obnovit tovární nastavení nebo resetovat Firestick z telefonu, stále můžete zrušit registraci zařízení a ovládat jej na dálku z počítače nebo telefonu. Chcete-li provést obnovení továrního nastavení, musíte ovládat fyzická tlačítka zařízení Firestick. Před zahájením procesu obnovení nezapomeňte zálohovat všechna důležitá data.

FAQ
Mohu ke svému zařízení Firestick připojit notebook?

Notebook k zařízení Firestick určitě připojit můžete. Pomocí funkce zrcadlení obrazovky můžete promítat obrazovku notebooku na televizor propojený s Firestickem. Díky tomu můžete snadno sledovat filmy, videa nebo dokonce procházet internet na větší obrazovce, protože umožňuje streamovat obsah přímo z notebooku na televizor. Před pokusem o připojení notebooku k Firesticku se ujistěte, že jsou obě zařízení přihlášena ke stejné síti Wi-Fi. Poté přejděte do Nastavení > Displej a zvuky > Povolit zrcadlení displeje na Firesticku. Otevřete nastavení displeje na notebooku a v závislosti na operačním systému vyhledejte možnost připojení k bezdrátovému displeji. Po výběru zařízení Firestick ze seznamu kompatibilních zařízení by se obrazovka notebooku měla začít zobrazovat na televizoru.

Lze zařízení na dálku vymazat?

Pomocí telefonu je možné na dálku vymazat zařízení, včetně Firesticku. Obnovení továrního nastavení zařízení Firestick z telefonu můžete provést podle návodu krok za krokem. Tento postup účinně vymaže zařízení Firestick na dálku vymazáním všech uživatelských dat a konfigurací.

Jak opravit nereagující Firestick?

Pokud váš Firestick nereaguje, můžete se pokusit provést několik opatření, abyste se pokusili problém vyřešit. Zde je podrobný návod: 1. Zkontrolujte stav baterií v dálkovém ovladači: Zkontrolujte, zda jsou baterie v dálkovém ovladači Firestick v dobrém stavu. V případě potřeby je vyměňte. 2. Restartujte Firestick tak, že odpojíte napájecí kabel zařízení a počkáte zhruba 30 sekund. Znovu připojte kabel a nechte Firestick pokračovat v činnosti. 3. Zkontrolujte připojení HDMI: Zkontrolujte, zda je kabel HDMI pevně připojen k televizoru a k zařízení Firestick i k zařízení Firestick. V případě potřeby zkuste televizor připojit k jinému portu HDMI.

4. Použijte dálkovou aplikaci Firestick: Pokud váš skutečný dálkový ovladač nefunguje, stáhněte si do chytrého telefonu aplikaci dálkového ovladače Firestick. Aplikaci v telefonu použijte jako náhradu dálkového ovladače tak, že jej připojíte ke stejné síti Wi-Fi jako Firestick.

5. Proveďte obnovení továrního nastavení: Pokud žádný z výše uvedených postupů nefunguje, může být nutné provést obnovení továrního nastavení. To lze provést tak, že přejdete do nastavení zařízení Firestick, vyberete možnost „My Fire TV“ nebo „Device“ a poté vyberete možnost „Reset to Factory Defaults“. Nezapomeňte, že tímto postupem dojde ke smazání všech dat na Firesticku, proto dbejte na to, abyste si zálohovali všechny důležité dokumenty nebo programy.

Nereagující Firestick byste měli být schopni diagnostikovat a opravit pomocí níže uvedených kroků.