Jak používat iOS 9. Komplexní průvodce operačním systémem Apple

Společnost Apple s vydáním iOS 9 aktualizovala svůj mobilní operační systém o řadu nových funkcí a vylepšení. Pochopení toho, jak používat iOS 9, je zásadní pro to, abyste ze svých zkušeností se systémem Apple vytěžili maximum, a to bez ohledu na to, zda iPhone používáte už dlouho, nebo jste na kompatibilní zařízení přešli nedávno. V tomto příspěvku se budeme iOS 9 věnovat podrobně a poskytneme vám odpovědi na často kladené otázky včetně toho, jak jej používat, kdo jej může používat, zda jej lze aktualizovat a zda je vůbec dobrý.

Jak používat iOS 9?

K používání iOS 9 potřebujete vhodný chytrý telefon. Pro iPad 2 a novější, iPhone 4s a novější a iPod touch (5. generace) a novější zpřístupnila společnost Apple systém iOS 9. Tento systém je určen pro všechny uživatele. Tyto postupy vám usnadní aktualizaci na iOS 9, pokud vlastníte jedno z těchto zařízení:

1. Připojte se se svým zařízením k síti Wi-Fi. V kroku č. 2 přejděte do „Nastavení“ na svém smartphonu.

3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Obecné“.

* Krok 4: Klikněte na položku „Aktualizace softwaru“. Vaše zařízení provede kontrolu aktualizací.

5. Pokud je k dispozici systém iOS 9, vyberte možnost „Stáhnout a nainstalovat“. Je pro mě systém iOS 9 dostupný?

Systém iOS 9 můžete využívat, pokud máte vhodný smartphone. Společnost Apple vytvořila iOS 9 tak, aby byl přístupný a dostupný různým lidem. Díky uživatelsky přívětivému designu se můžete snadno pohybovat v různých aplikacích a funkcích. Kromě toho iOS 9 přidává řadu nových funkcí, vyšší výkon a větší bezpečnostní opatření, která mohou zlepšit celý váš zážitek.

iOS 9.3.6 lze aktualizovat?

Drobná aktualizace s názvem iOS 9.3.6 byla zpřístupněna pouze pro starší zařízení, která nebyla kompatibilní s iOS 10 nebo novějším. Je důležité si uvědomit, že iOS 9.3.6 přesto nelze aktualizovat na novější verzi iOS 9. To znamená, že pokud používáte zařízení, na kterém stále běží iOS 9.3.6, nebudete moci provést upgrade na iOS 10 nebo novější verze. Po uplynutí stanovené doby společnost Apple obvykle přestane poskytovat podporu a aktualizace svých operačních systémů a doporučuje zákazníkům, aby přešli na nejnovější verzi.

Je systém iOS 9 na úrovni?

Systém iOS 9 si po svém debutu vysloužil příznivé recenze a mnoho uživatelů si pochvalovalo vylepšení a nové funkce, které byly přidány. Přepracovaná Siri s proaktivními návrhy, možnost multitaskingu na iPadu, efektivnější aplikace Poznámky, delší výdrž baterie a lepší bezpečnostní funkce jsou jen některé z vynikajících funkcí. Je důležité mít na paměti, že iOS 9 je již několik let starý a následně byly uvedeny novější verze iOS. Přestože je systém iOS 9 stále použitelný a funkční, nemusí obsahovat všechny nejnovější funkce a vylepšení výkonu. Obvykle se doporučuje aktualizovat na nejnovější verzi systému iOS, pokud je vaše zařízení kompatibilní, abyste měli zaručený přístup k nejnovějším funkcím a bezpečnostním aktualizacím.

Závěrem lze říci, že mobilní operační systém společnosti Apple získal v systému iOS 9 značná vylepšení a nové funkce. Systém iOS 9 můžete do svého kompatibilního zařízení snadno nainstalovat podle výše uvedených pokynů. Navzdory skutečnosti, že systém iOS 9.3.6 nelze v rámci systému iOS 9 aktualizovat na vyšší verzi, je pro dosažení co nejlepších zážitků nezbytné přemýšlet o aktualizaci na novější verzi systému iOS. Nakonec je iOS 9 spolehlivý a uživatelsky přívětivý operační systém, ale pro maximální využití vašeho zařízení Apple iPhone se doporučuje aktualizace na nejnovější verzi.

FAQ
Jak aktualizovat iOS 9 na 11?

Pro upgrade z iOS 9 na iOS 11 můžete provést následující kroky: Zkontrolujte kompatibilitu svého zařízení s iOS 11 následujícími kroky:

1. Před pokračováním je důležité zkontrolovat kompatibilitu, protože ne všechna starší zařízení jsou kompatibilní s nejnovějšími verzemi systému iOS. 2. Zálohujte svá data: Abyste předešli ztrátě dat, musíte si před jakoukoli významnou aktualizací softwaru zařízení zálohovat. Chcete-li zajistit bezpečnou ochranu všech důležitých dat, můžete svůj smartphone zálohovat pomocí služby iCloud nebo iTunes. 3. Připojte se ke spolehlivé síti Wi-Fi: Zkontrolujte, zda je vaše zařízení připojeno ke spolehlivé síti Wi-Fi. To je zásadní, protože aktualizace systému iOS může být poměrně rozsáhlá a spotřebovávat velké množství dat. 4. Aktualizujte prostřednictvím Nastavení: V zařízení iOS otevřete aplikaci „Nastavení“. Po výběru možnosti „Obecné“ klepněte na položku „Aktualizace softwaru“. Zobrazí se seznam iOS 11, pokud je aktualizace k dispozici. Klepnutím na „Stáhnout a nainstalovat“ zahájíte postup aktualizace. Po klepnutí na tlačítko „Stáhnout a nainstalovat“ začne vaše zařízení stahovat aktualizaci na iOS 11.

5. Postupujte podle pokynů na obrazovce. Po dokončení stahování se zobrazí výzva k instalaci aktualizace. Chcete-li pokračovat v instalaci, postupujte podle pokynů na obrazovce. Počkejte na dokončení aktualizace: V závislosti na vašem zařízení a objemu dat, která je třeba aktualizovat, může postup instalace nějakou dobu trvat. Ujistěte se, že je vaše zařízení připojeno ke zdroji napájení, abyste předešli případnému zpoždění instalace.

7. Instalace systému iOS 11: Po dokončení instalace se váš smartphone restartuje a poté budete přesměrováni do nastavení systému iOS 11. Chcete-li do zařízení nainstalovat nejnovější operační systém, postupujte podle pokynů k nastavení.

Během instalace aktualizace buďte vždy trpěliví a ujistěte se, že vaše zařízení má dostatečnou výdrž baterie a kapacitu úložiště, aby se do něj aktualizace vešla. Chcete-li svůj aktualizovaný iPhone využívat co nejlépe, je dobré se seznámit se všemi novými funkcemi nebo úpravami, které iOS 11 zavádí.

Mohu provést downgrade na iOS 9?

Ano, můžete provést downgrade na iOS 9, záleží však na modelu vašeho smartphonu a verzi iOS, která je v něm aktuálně nainstalována. Je důležité si uvědomit, že upgrade na předchozí verzi systému iOS nemusí být vždy jednoduchý a může mít své nevýhody a rizika. Na iOS 9 můžete downgradovat pouze v případě, že jej společnost Apple stále podepisuje, což se obvykle děje po uvedení nové verze iOS.

Chcete-li zjistit, zda můžete provést downgrade na iOS 9, postupujte podle následujících pokynů:

1. Na webové stránce IPSW.me vyberte model svého zařízení. 2. Stiskněte klávesu Nabídka.

2. Zkontrolujte, zda společnost Apple stále podepisuje verzi softwaru iOS 9. Pokud ano, zobrazí se vedle ní zelené zaškrtnutí.

3. Pokud je systém iOS 9 stále podepsán, můžete pokračovat v postupu downgradu. V opačném případě nebudete moci provést downgrade.

Data v iPhonu budou v případě downgradu na starší verzi iOS zcela vymazána, proto je nutné před pokusem o downgrade data zálohovat. Pro důkladné pokyny přizpůsobené vašemu modelu zařízení a aktuálně používané verzi doporučujeme také kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se podívat do internetových zdrojů.