Jak uložit polohu v Mapách Google. Komplexní průvodce

Jak oznacit polohu na Google Maps?
V Mapách Google tedy klepněte na tlačítko v levém horním rohu (tři vodorovné čárky ve vyhledávacím poli). Následně z postranní nabídky zvolte Sdílet polohu. Cached
Další informace najdete na www.svetandroida.cz

Mapy Google jsou nyní nezbytným zdrojem informací pro průzkum, plánování a navigaci. Mapy Google mají řadu nástrojů, které vám usnadní ukládání míst a přístup k nim, ať už chcete připnout určitou oblast, uložit mapy offline nebo uložit svou současnou polohu. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak uložit místo v Mapách Google, spolu s otázkami, jak uložit místo v iPhonu, jak uložit offline mapy, jak vytvořit připnuté místo a jak připnout místo. V aplikaci Mapy Google pro iPhone můžete uložit svou aktuální polohu:

Pro uložení aktuální polohy v Mapách Google pro iPhone postupujte podle následujících jednoduchých kroků: 1. Otevřete aplikaci Mapy Google na iPhonu. 2. Pokud se zobrazí výzva, dejte aplikaci povolení k používání služeb určování polohy. 3. Po načtení programu klepněte na modrou tečku na mapě, která zobrazuje vaši aktuální polohu. 4. V dolní části obrazovky se objeví malý panel. Klepnutím na něj vyberte možnost „Uložit“. 5. Nyní, když je vaše poloha uložena, můžete vybrat, zda ji chcete uložit jako označené místo, například „Home“ (Domov) nebo „Work“ (Práce), nebo můžete zadat vlastní označení klepnutím na „Add a label“ (Přidat označení). 6. Klepnutím na „Save“ (Uložit) uložíte aktuální místo po výběru nebo vygenerování štítku. Uložení místa na mapě Google v režimu offline:

Při návštěvě míst se slabým nebo žádným internetovým připojením může být uložení polohy na mapě Google v režimu offline docela užitečné. Zde je návod, jak uložit místo pro pozdější použití v režimu offline: 1. Spusťte aplikaci Mapy Google v telefonu nebo tabletu. 2. Stiskněte klávesu > Uložit.

2. Vyhledejte místo, které chcete uložit do záložek. 3. Klepněte na název nebo adresu místa ve spodní části obrazovky poté, co se objeví na mapě. 4. Klepněte na symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu stránky s podrobnostmi o místě. 5. Klepněte na položku nabídky s nápisem „Stáhnout offline mapu“. 6. Změňte velikost mapy přetažením čtvercového rámečku a ujistěte se, že zahrnuje oblast, kterou chcete zachovat. 7. Klikněte na tlačítko „Stáhnout“ a podržte stisknuté tlačítko, zatímco se mapa stahuje do smartphonu. Stanovení umístění špendlíku:

Vytvořením místa připnutí můžete v Mapách Google označit konkrétní místo, například zajímavé místo, místo setkání nebo oblíbenou restauraci. Chcete-li vytvořit připnuté umístění, postupujte podle následujících pokynů: Spusťte aplikaci Mapy Google v telefonu nebo tabletu. 2. Vyhledejte místo, které chcete připnout. 3. Stiskněte a podržte obrazovku na vybraném místě, dokud se po zobrazení místa na mapě neobjeví červený špendlík.

4. Ve spodní části obrazovky se zobrazí malé informační pole. Chcete-li o místě získat další informace nebo jej přidat do uložených míst, klepněte na něj. Přidání místa do aplikace Pinterest: Podobně jako při vytváření připnutého místa je výhodou připnutí místa na Mapy Google jeho uchování pro pozdější použití. Postup připnutí místa je následující: 1. Spusťte aplikaci Mapy Google v telefonu nebo tabletu. 2. Vyhledejte místo, které chcete připnout. 3. Stiskněte a podržte obrazovku u vybrané oblasti, dokud se po zobrazení místa na mapě neobjeví červený špendlík. 4. Klikněte na informační pole v dolní části displeje. 5. Klikněte na tlačítko „Uložit“ v informačním okně. 6. Vyberte štítek pro toto místo se záložkami, například „Oblíbené“ nebo „K prozkoumání“, nebo zadejte svůj vlastní stisknutím tlačítka „Přidat štítek“.

7. Po výběru nebo vygenerování štítku uložte místo stisknutím tlačítka „Uložit“.

Závěrem: Mapy Google nabízejí řadu možností pro snadné ukládání míst a přístup k nim. Mapy Google poskytují snadno použitelné funkce pro uživatele iPhonu i Androidu, včetně možnosti zapamatovat si aktuální polohu, ukládat mapy offline, vytvářet připnuté polohy a přidávat záložky do konkrétních oblastí pro pozdější použití. S těmito nástroji, které máte k dispozici, je pohyb a objevování světa kolem vás jednodušší a zajímavější než kdykoli předtím.

FAQ
Jak uložím mapu Google do telefonu?

Chcete-li uložit mapu Google do telefonu, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte v telefonu aplikaci Mapy Google. 2. Na mapě vyhledejte místo, které chcete uložit. 3. Po objevení cílové polohy přidejte stisknutím a podržením mapy špendlík na toto přesné místo. 4. Ve spodní části obrazovky se nachází lišta s několika nastaveními. Na název nebo adresu místa lze klepnout. 5. Tím se zobrazí stránka s informacemi o poloze. Možnost „Uložit“ naleznete posunutím dolů. 6. Klepněte na „Uložit“ a vyberte seznam (například „Oblíbené“ nebo „Chci jít“), kam chcete místo uložit. Přidání nového seznamu je možné také klepnutím na symbol „+“. 7. Po výběru seznamu potvrďte výběr ještě jednou klepnutím na „Save“ (Uložit). 8. Místo bylo nyní uloženo do aplikace Mapy Google. Kdykoli k němu můžete přistupovat na kartě „Vaše místa“ v aplikaci. Podle těchto pokynů můžete mapu Google rychle uložit do telefonu a použít ji, kdykoli budete potřebovat.

Lze Mapy Google sledovat offline?

Mapy Google vás mohou lokalizovat, i když jste offline, odpověď tedy zní ano. Funkce „Offline mapy“ programu umožňuje stáhnout konkrétní místa nebo oblasti a používat je offline bez připojení k internetu. GPS v chytrém telefonu můžete zapnout i po stažení mapy a Mapy Google budou stále schopny určit vaši polohu uvnitř stažené oblasti. Mějte však na paměti, že v režimu offline nebude přístupná navigace v reálném čase, aktualizace dopravy a další internetové funkce.

Mají Mapy Google možnost práce v režimu offline?

Ano, Mapy Google mají offline možnost. Pomocí ní si můžete do svého zařízení stáhnout mapy určitých míst nebo oblastí a zpřístupnit je, i když není k dispozici připojení k internetu. To je užitečné zejména při návštěvě míst s poruchovým nebo neexistujícím přístupem k internetu.