Export iMovie 10. Průvodce exportem, konverzí a správou videí

Pomocí robustního programu pro střih videa iMovie 10 můžete na svém Macu vytvářet nádherné filmy a videa. Dalším krokem je export a sdílení vašeho výtvoru s ostatními po dokončení úprav. V tomto článku se podíváme na to, jak exportovat iMovie 10, jak odstranit typické problémy s exportem, jak převést iMovie do formátu MP4 a jak exportovaná videa spravovat.

Proč nelze exportovat iMovie?

Příčin nemožnosti exportovat výtvor iMovie může být několik. Především se ujistěte, že vaše zařízení má dostatek úložného prostoru pro uložení exportovaného videa. K vytvoření a uložení hotového filmového souboru potřebuje iMovie značné množství úložného prostoru. Kromě toho se ujistěte, že vámi vybraný cíl exportu je legitimní. Projekt můžete z iMovie exportovat do různých míst určení, včetně pevného disku v počítači Mac, externího úložiště nebo služeb cloudových úložišť, jako je iCloud nebo Dropbox. Ujistěte se, že jste vybrali umístění s dostatečným prostorem. Jak mohu převést iMovie do souboru MP4?

Váš projekt iMovie může být občas potřeba převést do jiného formátu, například MP4, aby byl kompatibilní s jiným hardwarem nebo softwarem. Chcete-li převést iMovie do formátu MP4, proveďte následující kroky:

1. Převeďte iMovie do formátu MP4. Spusťte aplikaci iMovie a vyberte projekt, který chcete exportovat.

2. V nabídce „Soubor“ vyberte možnost „Sdílet“. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Soubor“.

4. Klikněte na „File Format“ a v okně nastavení exportu vyberte „MP4“. 5. Změňte další možnosti exportu, například rozlišení nebo kvalitu, podle svých představ. 6. Výběrem cílové složky rozhodněte, kam chcete uložit převedený soubor MP4. 7. Klepnutím na tlačítko „Další“ dokončete proces a pak vyčkejte, až iMovie vyexportuje a převede projekt do formátu MP4. Kam mohu exportovat svůj iMovie?

Pro různé účely nabízí iMovie řadu možností exportu. Po exportu máte možnost uložit projekt iMovie na pevný disk počítače Mac, do externího úložiště nebo jej dokonce přímo nahrát na známé webové stránky pro sdílení videa, jako je YouTube nebo Vimeo. V následujícím textu je popsáno, jak exportovat projekt iMovie na několik míst:

1. Export na pevný disk počítače Mac provedete tak, že na panelu nabídek vyberete položku „Soubor“, poté „Sdílet“ a nakonec „Soubor“. Pro cílovou složku zvolte umístění Mac, kam chcete video uložit. Připojte k počítači Mac externí úložné zařízení, například jednotku USB nebo externí pevný disk.

2. Export do externího úložiště. Postup je stejný jako při exportu na pevný disk počítače Mac, jen jako umístění zvolte externí úložné zařízení.

3. Export na webové stránky pro sdílení videa: iMovie umožňuje okamžité odeslání videa na známé webové stránky, jako je Vimeo nebo YouTube. Po klepnutí na tlačítko „Share“ (Sdílet) v panelu nabídek vyberte „YouTube“ nebo „Vimeo“ a dodržujte pokyny na obrazovce pro vytvoření účtu, přihlášení a odeslání videa.

Aplikace iMovie exportuje mnoho videí, ale jak to mám udělat?

Pro export mnoha videí najednou použijte v aplikaci iMovie funkci „Share Batch“. Můžete tak vybrat mnoho projektů najednou a všechny je exportovat. Proveďte tyto úkony:

1. Spusťte aplikaci iMovie a vyberte možnost „Soubor“. 2. Vyberte možnost „Sdílet“ a stiskněte tlačítko „Sdílet dávku“. 3. V okně Share Batch (Sdílet dávku) zaškrtněte políčka vedle názvů projektů, které chcete exportovat. 4. Vyberte umístění pro export, například pevný disk počítače Mac nebo externí úložné zařízení. 5. V případě potřeby změňte všechny možnosti exportu, včetně formátu souboru nebo rozlišení. 6. Vyberte možnost „Další“ a sledujte, jak iMovie exportuje všechny vybrané projekty.

Konečně, export projektů iMovie 10 je jednoduchý postup. Abyste mohli efektivně exportovat, převádět a spravovat své filmy, ujistěte se, že máte dostatek úložného prostoru, zvolte vhodné umístění pro export a postupujte podle výše uvedených postupů. iMovie má řadu možností exportu, které vyhovují vašim potřebám, ať už exportujete na pevný disk počítače Mac, do externích úložných zařízení nebo do služeb pro sdílení videa. S pomocí tohoto kurzu se budete moci hrdě pochlubit svými schopnostmi při střihu videa a sdílet svá díla v iMovie s ostatními.

FAQ
Jak zmenšit velikost iMovie?

Pomocí níže uvedených postupů můžete projekt iMovie zmenšit: Otevřete projekt iMovie a potvrďte, že byl uložen. 2. 3. Klepnutím na možnost „Soubor“ v horní části obrazovky vyberte z rozbalovací nabídky možnost „Sdílet“. 3. Vyberte možnost „File“ (Soubor) v nabídce Share (Sdílet). 4. Objeví se nové okno obsahující různé možnosti exportu. Zde můžete změnit velikost a kvalitu exportovaného videa, abyste minimalizovali velikost souboru. 5. V nabídce „Resolution“ (Rozlišení) vyberte možnost nižšího rozlišení. Velikost souboru bude při nižším rozlišení menší. 6. Posunutím posuvníku „Quality“ (Kvalita) snížíte celkovou kvalitu videa, čímž se sníží i velikost souboru. 7. Pokud váš projekt iMovie obsahuje mnoho zvukových stop, můžete zrušit zaškrtnutí zvukových stop, které nepotřebujete, abyste dále minimalizovali velikost souboru. 8. Po provedení potřebných úprav stiskněte tlačítko „Další“.

9. Vyberte cílovou složku a pojmenujte exportované video.

10. Chcete-li zahájit proces exportu, stiskněte tlačítko „Uložit“.

Tyto postupy vám pomohou efektivně zkrátit velikost projektu iMovie, aniž byste museli obětovat přijatelnou úroveň kvality.

Proč iMovie neumí exportovat 1080?

iMovie nemusí být z různých důvodů schopno exportovat videa v rozlišení 1080: Nekompatibilní zdrojový materiál: Pro export v rozlišení 1080 potřebuje iMovie zdrojový materiál v kompatibilním formátu a rozlišení. Pokud zdrojové video není v rozlišení 1080p, iMovie nemusí být schopno jej při exportu zvětšit. Hardwarová omezení: Export videa ve vyšších rozlišeních, jako je 1080, vyžaduje více výpočetní a paměťové kapacity. iMovie nemusí umožnit export v rozlišení 1080, pokud váš počítač nebo zařízení nesplňuje minimální hardwarové požadavky. Verze softwaru: Starší verze iMovie nemusí být schopny exportovat videa v rozlišení 1080. Je velmi důležité ověřit, zda používáte nejnovější verzi programu iMovie, protože novější verze často obsahují vylepšené možnosti exportu. 4. Předvolby a nastavení: Je možné, že nastavení exportu v aplikaci iMovie není nastaveno na export v rozlišení 1080. Znovu zkontrolujte, zda je v možnostech exportu vybráno požadované rozlišení. 5. Omezení velikosti souboru: Videa exportovaná ve vyšším rozlišení, například 1080, mohou mít větší velikost souboru. Při exportu videa může iMovie automaticky snížit rozlišení, pokud je velikost souboru příliš velká pro používanou platformu nebo úložné zařízení.

Při použití aplikace iMovie k exportu videa v rozlišení 1080 je nezbytné vzít v úvahu tyto aspekty a ujistit se, že jsou splněny všechny předpoklady pro úspěšný export.