Průvodce řešením problémů. Jak řešit potíže se zvonkem

Zvonky Ring jsou oblíbenou možností zabezpečení domácnosti, protože umožňují vidět návštěvníky u vchodových dveří a mluvit s nimi odkudkoli. Stejně jako každý elektrický přístroj však občas narazí na problémy. V tomto příspěvku se budeme zabývat typickými problémy a nabídneme vám jejich řešení, které vám pomůže efektivně vyřešit problémy se zvonkem Ring. Jak restartovat zvonek Ring, část 1

Restartování zvonku Ring může často vyřešit problémy, když nereaguje nebo se chová podivně. Postupujte následovně: Nejprve vyhledejte zdroj napájení zvonku. Může být napájen baterií nebo zapojen do obvodu zvonku.

– Pokud je obvod zvonku ovládán jističem, najděte jej a vypněte. Po uplynutí několika sekund jej opět zapněte.

– Chcete-li zvonek Ring vypnout, pokud je napájen z baterií, stiskněte a podržte tlačítko zvonku po dobu asi 30 sekund. Chcete-li jej znovu zapnout, stiskněte tlačítko a poté jej uvolněte. Dejte zvonku Ring nějaký čas, aby po restartování znovu navázal spojení se sítí a synchronizoval se s aplikací Ring v chytrém telefonu. Proč můj zvonek Ring po nabití nefunguje?

2. Pokud váš zvonek Ring s baterií nefunguje správně ani po nabití, zvažte následující kroky: Zkontrolujte, zda je baterie bezpečně připojena ke zvonku a správně vložena.

– Zkontrolujte, zda je nabíjecí kabel v dobrém stavu. Chcete-li baterii nabít, vyzkoušejte jiný kabel nebo zdroj napájení.

– Zkontrolujte, zda zvonek Ring nabíjíte navrhovaným způsobem. Podrobné pokyny naleznete v uživatelské příručce nebo na webových stránkách společnosti Ring.

– Pokud se baterie po nabití rychle vybije, je možná načase ji vyměnit. Pro další pomoc se obraťte na zákaznický servis společnosti Ring. Jak znovu zprovoznit zvonek Ring 3.

Chcete-li problém vyřešit, proveďte následující kroky, pokud zvonek Ring v aplikaci Ring zobrazuje stav offline:

– Ověřte připojení Wi-Fi. Ujistěte se, že váš router Wi-Fi dosahuje ke zvonku a že má silné připojení. V případě potřeby zvažte použití prodlužovače dosahu Wi-Fi nebo přesunutí směrovače blíže ke zvonku.

– Restartujte síťový hardware: Odpojením modemu a směrovače od zdroje napájení, minutovým vyčkáváním a jejich opětovným připojením můžete provést cyklus napájení. Nechte jim nějaký čas na opětovné zapnutí.

– Vymažte paměť zvonku Ring: Přibližně na 15 sekund stiskněte a podržte tlačítko nastavení na zadní straně zvonku, aby přední kontrolka začala blikat. Chcete-li zvonek znovu připojit k síti Wi-Fi, postupujte podle pokynů v aplikaci.

– Zkontrolujte verzi aplikace Ring: Nainstalujte všechny dostupné aktualizace aplikace Ring, pokud jsou vyžadovány.

– Obraťte se na podporu společnosti Ring: Pokud problém přetrvává, obraťte se na zákaznický servis společnosti Ring a vyžádejte si další pokyny.

4. Postup testování zvonku Ring Chcete-li se ujistit, že zvonek Ring funguje správně, můžete provést následující kontroly:

– Test detekce pohybu: Chcete-li zjistit, zda zvonek detekuje pohyb a upozorní vás, vstupte do zorného pole zařízení.

– Chcete-li získat živý náhled, spusťte aplikaci Ring a vyberte svůj zvonek. Ujistěte se, že nemáte žádné problémy se zobrazením a poslechem obrazu a zvuku.

Oboustranný test zvuku: Pomocí aplikace promluvte přes zvonek a poté zkontrolujte zvuk v telefonu. Zkontrolujte, zda nedochází ke zpoždění a zda je zvuk čistý.

– Test nočního vidění: Zakryjte snímač zvonku a napodobte tak noční podmínky, abyste otestovali možnosti nočního vidění. Zkontrolujte, zda infračervené diody LED svítí a vytvářejí čistý obraz.

Běžné problémy se zvonkem Ring můžete odstranit a uvést jej do provozuschopného stavu podle těchto pokynů k řešení problémů. Nezapomeňte se podívat do uživatelské příručky svého modelu nebo se obraťte na oddělení péče o zákazníky společnosti Ring, pokud potřebujete podrobnější pokyny.

FAQ
Jak resetovat a nastavit svůj zvonek Ring?

Pomocí těchto postupů můžete zvonek Ring Doorbell resetovat a znovu nastavit: 1. Přibližně na 15 sekund stiskněte a podržte tlačítko nastavení na zadní straně zvonku Ring Doorbell. Tím se gadget resetuje. 2. Počkejte, až po uvolnění tlačítka nastavení začne blikat kontrolka na přední straně zvonku Ring Doorbell. Tím je indikován režim nastavení. Otevřete aplikaci Ring v chytrém telefonu a v nabídce vyberte možnost „Nastavit zařízení“.

3.

4. Chcete-li zvonek Ring Doorbell připojit k síti Wi-Fi, postupujte podle pokynů v aplikaci, které se zobrazí na obrazovce. 5. Poté, co zvonek Ring Doorbell naváže spojení s vaší sítí Wi-Fi, můžete prostřednictvím aplikace upravit nastavení, včetně citlivosti detekce pohybu a volby upozornění. 6. Pomocí přiložených šroubů nebo lepidla připevněte zvonek Ring Doorbell na požadované místo. 7. Otestujte funkčnost zvonku Ring Doorbell stisknutím tlačítka zvonku a zkontrolujte, zda se vám na telefonu zobrazí oznámení.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni zvonek Ring Doorbell úspěšně resetovat a znovu nastavit.

Musíte resetovat zvonek Ring Doorbell?

Ano, v rámci postupu odstraňování potíží bude možná nutné zvonek Ring Doorbell resetovat. Resetování zařízení může pomoci vyřešit řadu problémů, včetně problémů s připojením, pomalé odezvy nebo jiných technických zádrhelů. Resetování by mělo být použito pouze jako poslední možnost po vyčerpání všech ostatních možných řešení, jako je ověření zdroje napájení, připojení Wi-Fi a úpravy nastavení. Přesné postupy resetování zvonku Ring Doorbell se mohou v závislosti na modelu lišit, obvykle však vyžadují stisknutí a podržení tlačítka resetování po předem stanovenou dobu. Komplexní pokyny k resetování konkrétního modelu doporučujeme vyhledat v oficiální dokumentaci společnosti Ring Doorbell nebo se obrátit na její oddělení péče o zákazníky.