Jak zapnout hlasovou izolaci. Průvodce izolací hluku na iPhonech

Pokud vás už nebaví zvuky z okolí, které ruší vaše telefonní hovory, jistě se vám uleví, když zjistíte, že izolace hlasu je funkcí na novějších iPhonech. Pomocí technologie izolace hlasu se během telefonních hovorů sníží nežádoucí hluk v pozadí, čímž se zvýší čistota vašeho projevu. V tomto článku se dozvíte, jak aktivovat funkci izolace hlasu a jak řešit různé související problémy.

1. Jak mohu ve svém iPhonu aktivovat izolaci šumu?

Pomocí těchto jednoduchých kroků můžete v iPhonu aktivovat izolaci hlasu:

V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

Ve druhém kroku přejděte dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“.

Krok 3: V nabídce Zpřístupnění vyberte možnost „Zvuk/obraz“.

Krok 4: V sekci Sluch vyhledejte možnost „Potlačení šumu telefonu“. Chcete-li ji aktivovat, otočte přepínačem.

Krok 5: Po aktivaci této funkce bude iPhone při telefonování používat vestavěné mikrofony k potlačení okolního hluku. Jak mohu v iOS 15 zapnout izolaci hlasu?

2.

Postupy pro zapnutí izolace hlasu se trochu mění v závislosti na tom, zda používáte iOS 15, nebo novější verzi:

V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

Ve druhém kroku klepněte na položku „Zpřístupnění“ a poté vyberte možnost „Zvuk/obraz“.

Krok 3: V sekci „Hearing“ (Sluch) vyberte možnost „Headphone Accommodations“ (Přizpůsobení sluchátek). Dotkněte se jí.

Krok 4: V nabídce „Headphone Accommodations“ přejděte dolů na funkci „Phone Call Noise Cancellation“. Krok 5: Po zapnutí funkce potlačení šumu na iPhonu se tato funkce použije na telefonní hovory, čímž se zvýší čistota hlasu pro vás i pro osobu, se kterou hovoříte.

Jak používáte izolaci hlasu během běžných hovorů?

Když je na iPhonu aktivována izolace hlasu, běžné telefonní hovory ji budou používat automaticky. Algoritmy pro zpracování zvuku v iPhonu se aktivují při uskutečňování nebo přijímání hovoru s cílem snížit šum na pozadí a zlepšit čistotu vašeho hlasu.

Je důležité si uvědomit, že izolace hlasu funguje pouze tehdy, když používáte hlavní mikrofon iPhonu. V závislosti na typu a použité technologii se mohou vlastnosti potlačení šumu náhlavní soupravy nebo zařízení Bluetooth lišit.

4. Které modely iPhonu obsahují funkci izolace hlasu? Existuje několik modelů iPhonu, které umožňují izolaci hlasu, např:

– iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max – iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max – iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max

Tyto verze často nabízejí pokročilé funkce zpracování zvuku, jako je separace řeči nebo funkce potlačení šumu, stejně jako novější verze iPhonu.

Závěrem lze říci, že oddělení hlasu je užitečná funkce iPhonu, která snižuje šum na pozadí během telefonních hovorů a zvyšuje tak čistotu hlasu. Hlasovou izolaci můžete na svém iPhonu snadno povolit podle výše uvedených pokynů a využívat výhod soustředěnějších a nerušených rozhovorů. Izolace hlasu může zlepšit váš zážitek z telefonování a zajistit, že váš hlas bude slyšet i v hlučných situacích, ať už používáte iOS 15, nebo starší verzi.

FAQ
Má aplikace WhatsApp funkci izolace hlasu?

Ne, izolace hlasu není vestavěnou funkcí aplikace WhatsApp. Izolace hlasu, která je jedinečná pro některá zařízení, včetně iPhonů, snižuje hluk na pozadí během telefonních hovorů. Aplikace WhatsApp nemá speciální nástroj pro izolaci zvuku, přestože nabízí řadu zvukových funkcí a vylepšení, včetně hlasových zpráv a úprav kvality hovorů.

Jak na iPhonu 11 zapnu izolaci šumu?

Izolaci hluku na iPhonu 11 zapnete podle následujících pokynů: 1. Klepněte na tlačítko . Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. V nabídce Zpřístupnění klepněte na položku „Zvuk/Video“. 4. V části „Zvuk“ naleznete možnost „Potlačení šumu telefonu“. 5. Přepínačem vedle položky „Phone Noise Cancellation“ zapněte tuto funkci.

Při zapnutí funkce „Potlačení šumu telefonu“ bude váš iPhone 11 používat sofistikované algoritmy k eliminaci šumu v pozadí během telefonních hovorů, což vám poskytne jasnější a izolovanější zážitek z řeči.

Má iPhone funkci potlačení šumu?

Ano, funkce potlačení šumu v iPhonu pomáhá snižovat vnější hluk při hlasových hovorech. funkce izolace řeči pomocí špičkových algoritmů izoluje a vylepšuje řeč uživatele a zároveň snižuje hluk na pozadí. Tím, že minimalizuje rušení a poskytuje křišťálově čistý zvuk pro všechny účastníky, zvyšuje kvalitu hovoru.