Gay filmy a pořady. Oslava reprezentace LGBTQ+ na obrazovce

Zobrazování LGBTQ+ lidí a příběhů ve filmech a televizních pořadech v posledních letech výrazně pokročilo a snaží se odrážet rozmanitost zkušeností této komunity. V současné době existuje množství obsahu, který zkoumá radosti, těžkosti a úspěchy LGBTQ+ komunity, od průkopnických filmů až po kritikou oceňované pořady. V tomto příspěvku se vydáme do oblasti gay filmů a televizních pořadů, prozkoumáme rozmanitost zastoupení LGBTQ+ komunity a upozorníme na několik filmů, které musíte vidět.

Roste počet televizních pořadů s homosexuálními postavami, které poskytují zajímavé a upřímné ztvárnění. Zkoumání plesové kultury v LGBTQ+ komunitě v 80. a 90. letech 20. století se věnují pořady jako „Pose“ Ryana Murphyho, který se stal mimořádně úspěšným. Dalším pozoruhodným příkladem je seriál „Moderní rodina“, v němž je jednou z hlavních rodin homosexuální pár a který zkoumá témata lásky, přijetí a rodinných vztahů.

Mezi nejlepší filmy s homosexuální tematikou patří řada kritikou chválených počinů, které měly velký dopad. V roce 2017 získal Oscara za nejlepší film snímek Barryho Jenkinse „Moonlight“, který pojednává o cestě mladého černocha za sebepoznáním a vyrovnáním se se svou sexualitou. Nadčasová klasika „Zkrocená hora“, kterou režíroval Ang Lee, zkoumá komplikovaný vztah dvou kovbojů, kteří se do sebe zamilují při práci na ranči.

Pokud jde o streamovací služby, Netflix má značný výběr homosexuálních epizod a filmů. Oblíbený seriál o dospívání „Sex Education“ má pestrou skupinu postav, včetně homosexuálních a bisexuálních mladých lidí, kteří řeší svou identitu a vztahy. Další vysoce ceněný seriál, který zkoumá životy žen ve vězení a má řadu LGBTQ+ postav, nabízí diferencovaný obraz jejich zkušeností v „Orange is the New Black“.

Na Netflixu je nyní k dispozici několik možností homosexuálního obsahu. Známý drag queen RuPaul je moderátorem soutěžní reality show „RuPaul’s Drag Race“, která nashromáždila obrovskou fanouškovskou základnu a oceňuje kreativitu a schopnosti drag queens z různých prostředí. V dojemném filmu o dospívání „The Half of It“ vypráví režisérka Alice Wu příběh středoškolačky, která pomáhá jiné dívce psát milostné dopisy, než se do ní zamiluje.

Souhrnně lze říci, že homosexuální filmový a televizní průmysl značně pokročil a nabízí širokou škálu příběhů a postav, které ctí realitu LGBTQ+. Existuje nepřeberné množství obsahu, který pokrývá problémy a radosti LGBTQ+ komunity, od televizních pořadů s gay tematikou až po nejlepší gay filmy. Tyto příběhy lze vyprávět na streamovacích službách, jako je Netflix, které divákům rovněž nabízejí řadu možností, z nichž si mohou vybírat. Každý tak může ocenit a oslavit bohatou tapiserii zastoupení LGBTQ+ v televizi, ať už hledáte dojemná dramata, povznášející komedie nebo dokumenty nutící k zamyšlení.

FAQ
Jaký je seriál 5 gayů na Netflixu?

The five gay men Váš odkaz se vztahuje k seriálu „Queer Eye“ společnosti Netflix. Skupina pěti gayů známá jako Fab Five pomáhá potřebným tím, že mění jejich životní styl v této oblíbené televizní reality show. Pořad podporuje sebevědomí a osobní rozvoj a zároveň oslavuje rozmanitost a přítomnost LGBTQ+ v televizi.

Ve kterém Disneyho pořadu vystupuje gay?

Postava gaye z pořadu společnosti Disney se jmenuje „Andi Mack“. Vytvořením dějové nitky, v níž Cyrus Goodman, jeden z hlavních protagonistů, rozpozná své city k jiné mužské postavě, se pořad zapsal do historie roku 2017. Tento vývoj získal pochvalu za příznivé zobrazení LGBTQ+ postav v pořadu určeném pro mladší diváky.

Kdo je slavný gay herec?

Sir Ian McKellen je známý homosexuální herec. Je známý díky svým výkonům v trilogii „X-Men“ a trilogii „Pán prstenů“, kde ztvárnil roli Magneta, respektive Gandalfa. McKellen otevřeně hovořil o své sexualitě a bojoval za práva LGBTQ+ lidí.