Jak vytvořit sekundární účet Gmail

Jak vytvořit nový Gmail účet?
Můžete použít e-mailovou adresu od jiného poskytovatele.

  1. Přejděte na přihlašovací stránku k účtu Google.
  2. Klikněte na Vytvořit účet.
  3. Zadejte svoje jméno.
  4. Do pole Uživatelské jméno zadejte uživatelské jméno.
  5. Zadejte a potvrďte heslo. …
  6. Klikněte na Další. …
  7. Klikněte na Další.
Další informace najdete na support.google.com

Jedním z celosvětově nejoblíbenějších a nejpoužívanějších e-mailových systémů je Gmail vytvořený společností Google. Uživatelům poskytuje snadno použitelné rozhraní pro správu e-mailů a komunikaci. Přestože mnoho lidí má primární účet Gmail, mít sekundární účet Gmail může být za určitých okolností často užitečné. Tento článek vysvětluje, jak nastavit druhý účet Gmail, a zabývá se otázkami týkajícími se přidávání mnoha uživatelů a e-mailových adres, které jsou pro tento proces důležité.

Postup nastavení druhého účtu Gmail je jednoduchý. Zde je uveden postup, jak postupovat:

1. Spusťte prohlížeč a přejděte na stránku www.gmail.com služby Gmail. 2. Vyberte tlačítko „Vytvořit účet“, které se obvykle nachází pod přihlašovacím formulářem. 3. Zadejte potřebné údaje, které by měly obsahovat vaše jméno a příjmení, preferovanou e-mailovou adresu a heslo. Ujistěte se, že jste vybrali původní e-mailovou adresu. Chcete-li zlepšit zabezpečení a možnosti obnovení účtu, vyplňte zbývající oblasti, například telefonní číslo a e-mailovou adresu pro obnovení. 5. Po přijetí podmínek služby a prohlášení o ochraně osobních údajů klikněte na tlačítko „Další“. Můžete být požádáni o potvrzení telefonního čísla nebo obdržet e-mail s ověřovacím kódem, který prokáže, že účet je legitimní a váš.

6. Chcete-li dokončit postup ověření, dodržujte nabízené pokyny. 7. Po vytvoření a ověření účtu jej můžete začít používat tak, že se přihlásíte pomocí nově vytvořené e-mailové adresy a hesla pro přístup k sekundárnímu účtu Gmail.

Nyní probereme některé relevantní dotazy týkající se vytváření mnoha uživatelů a e-mailových adres služby Gmail:

1. Jak mohu zpřístupnit svůj účet Gmail druhému uživateli?

Na jednom účtu služby Gmail nemůže být více než jeden uživatel. Každý uživatel si musí zřídit jedinečný, individuální účet Gmail. Můžete však využít funkci „Přidat další účet“ a umožnit přístup ke svému účtu Gmail někomu dalšímu. To usnadňuje přepínání mezi účty, protože umožňuje přihlášení k více účtům najednou. 2. Je možné ve službě Gmail používat dvě e-mailové adresy? Váš účet Gmail může podporovat více e-mailových adres. Toho lze dosáhnout pomocí funkce „plusové adresování“ nebo vytvořením aliasů. Alternativní e-mailové adresy nebo aliasy mohou odesílat e-maily do vaší hlavní schránky služby Gmail. Pomocí plusového adresování můžete přidat libovolné slovo nebo frázi za znak „+“ v e-mailové adrese před symbol „@“. Obě techniky umožňují obsluhovat různé e-mailové účty pomocí jediného účtu Gmail a organizovat příchozí e-maily.

3. Je možné používat dva účty Gmail s jedním účtem Google? Ne, s jedním účtem Google nelze používat dva různé účty Gmail. Každý účet Gmail je jiný a potřebuje vlastní účet Google. Jak však bylo uvedeno dříve, v rámci jednoho účtu Gmail můžete spravovat mnoho e-mailových adres pomocí aliasů nebo plusových adres. 4. Mohu mít na jednom účtu Gmail dvě e-mailové adresy?

Na jednom účtu Gmail sice nemůžete mít dvě různé e-mailové adresy, ale pomocí plusových adres nebo aliasů můžete spravovat mnoho e-mailových adres v rámci jednoho účtu Gmail. Tyto funkce usnadňují efektivní správu mnoha e-mailových adres, protože umožňují mít alternativní e-mailové adresy, které odesílají zprávy do hlavní schránky služby Gmail.

Závěrem lze říci, že nastavení druhého účtu Gmail je jednoduchý proces, který lze provést podle výše uvedených pokynů. Služba Gmail navíc poskytuje nástroje, jako jsou plusové adresy a aliasy, které umožňují spravovat mnoho e-mailových účtů pod jedním účtem. K ochraně účtu používejte silná hesla a zapněte dvoufaktorové ověřování.

FAQ
Mohu mít dva účty Gmail se stejným telefonním číslem?

Stejné telefonní číslo můžete použít k přihlášení ke dvěma účtům Gmail, ano. Pro účely obnovení a ověření účtu umožňuje služba Gmail propojit více účtů s jedním telefonním číslem. Mějte však na paměti, že každý účet bude mít i nadále samostatnou e-mailovou adresu a přihlašovací údaje.

Jak vytvořím více účtů Gmail bez telefonního čísla?

Chcete-li vytvořit několik účtů Gmail bez telefonního čísla, můžete se držet následujících postupů: 1. Spusťte webový prohlížeč a přejděte na stránku, kde si můžete vytvořit účet Gmail. Ve druhém kroku klikněte na tlačítko „Vytvořit účet“ nebo „Zaregistrovat se“. 3. Vyplňte pole se svým jménem a příjmením. 4. Vyberte si charakteristické uživatelské jméno pro svůj zbrusu nový účet Gmail. Ujistěte se, že jej již nikdo jiný neukradl. 5. Zabezpečte heslo svého účtu. Měla by se používat kombinace písmen, číslic a speciálních znaků. Chcete-li pokračovat, vyberte v kroku 6 možnost „Další“. 7. Ve sloupci „Telefonní číslo“ vyberte možnost „Přeskočit“ nebo „Místo toho chci použít svou současnou e-mailovou adresu“. 8. Uveďte e-mailovou adresu, ke které již máte přístup. Ta bude použita pro účty, které je třeba obnovit.

9. Vyplňte zbývající pole, včetně data narození a pohlaví. 10. Zaškrtnutím políček souhlasíte s podmínkami služby a zásadami ochrany osobních údajů. Chcete-li pokračovat, vyberte v kroku 11 možnost „Další“. Vložením profilové fotografie, přizpůsobením nastavení účtu a prozkoumáním dalších možností, které Gmail poskytuje, můžete proces nastavení dokončit. Pokud si přejete vytvořit více účtů Gmail, aniž byste každému z nich zadávali telefonní číslo, postupujte podle těchto kroků znovu.

13.

Mějte na paměti, že pokud používáte více účtů Gmail, může být nutné spravovat různé e-mailové adresy a přihlašovat se ke každému účtu zvlášť.

Jak v aplikaci Gmail vytvořím více schránek?

Pomocí těchto postupů můžete v aplikaci Gmail nastavit několik schránek: Otevřete Gmail a nejprve se přihlaste pomocí svého hlavního účtu. 2. V rozbalovací nabídce kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu stránky vyberte možnost „Nastavení“. 3. V nabídce Nastavení vyberte kartu „Doručená pošta“. 4. Vyhledejte oblast „Typ doručené pošty“ posunutím dolů a výběrem z rozbalovací nabídky.

5. Ze seznamu možností vyberte možnost „Více schránek“. Pokud zvolíte „Multiple Inboxes“, zobrazí se další nastavení, jak je znázorněno na obrázku

6. Vytvořením vyhledávacích dotazů můžete přizpůsobit sekce a štítky, které se budou zobrazovat v různých schránkách. 7. Po nastavení různých schránek klikněte na tlačítko „Uložit změny“ v dolní části obrazovky.

Podle těchto pokynů můžete efektivněji organizovat a spravovat své e-maily a vytvořit v aplikaci Gmail několik schránek.